יום מצוין לכולן!! ביוץ?? וקצת מבוכה

אפרסקה

New member
יום מצוין לכולן!! ביוץ?? וקצת מבוכה

ערכת הביוץ אתמול הראתה טיפטיפונת צורות של עלי שרך (מעיד על לקראת ביוץ), היום זה כבר היה חצי-חצי. ז"א שאם הבדיקה צודקת, אני יום-יומיים לפני ביוץ, בתקופה שגם בה ניתן להתעבר (אם כי הסיכוי קטן יותר מבביוץ עצמו) ועוד יש יותר סיכוי לבת... במוצא"ש נהננו מאחלה סקס (בלי שום קשר לשום ביוץ) אבל אתמול לא עשינו, ואתמול היו לי קצת דקירות ופתאום נכנסתי ללחץ שאני מפספסת את הביוץ... אבל אני מקווה שלא. בכל מקרה, להלילה כבר יש לי תוכניות (למבוגרים בלבד)...
אז אני מקווה שהערכה צודקת. אגב, אם היא צודקת, אז זה אומר שהפעם המחזור יהיה 29-30 יום, אחרי 38, 36, 61(!), 36. מוזר ביותר הגוף שלי. אני מתלבטת אם לצאת מוקדם מהעבודה וללכת לעשות אולטרסאונד זקיקים (עוד אף פעם לא עשיתי אבל יש לי הפניה...) ועכשיו לשאלה מביכה, נורא התלבטתי אם לשאול, מהמבוכה, אבל החלטתי שאם לא אתן, אחיותי לפורום, אז מי יענה לי? אז ככה...
אני מבינה שקליטת הריון קשורה לעובי רירית הרחם, ושתיית מיץ האשכוליות (שאני מתמידה בה כמו גדולה) אמורה לעזור. ואכן אני חשה שינוי, עדיין קל אבל מורגש, בכמות ההפרשות (סליחה, סליחה על התיאורים...) השאלה היא זו: כעיקרון יש לי קצת יובש בנרתיק, זו לא ממש "בעייה" רצינית, אני לא יותר מידי מייחסת לה חשיבות ואני נהנית מסקס מדהים, באמת, אבל העניין הוא שבדרך כלל, גם כשאני מאוד.. הממ... "חמה" נקרא לזה, הנרתיק די יבש, ובדרך כלל יש צורך להרטיב אותו קצת (ע"י רוק) לפני החדירה. ברגע שיש חדירה זה כבר הולך חלק (תרתי משמע), אבל צריך טיפה עזרה בהתחלה. האם יש קשר בין זה לבין רירית הרחם? האם זה יכול להעיד על בעיה בעובי הרירית? אף פעם לא חשבתי על זה אבל עכשיו, עם כל הידע הנרחב שאני צוברת בענייני ביוץ, אני תוהה. תודה! מהאפרסקה הנבוכה...

סיבוב2

New member
../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif

האמת אין לי מושג לגבי הרירית אבל יודעת שתהנו היום ומקווה שיהיו תוצאות
משמחות

פּוֹנְג

New member
המבוכה שלך, כמו שאני מדמיינית אותה

(אפרסק ורדרד ובשל) דווקא הולמת אותך
בכל מקרה, מה שאני יכולה לומר לך הוא שהאשכוליות, הן אלו שיכולות לעזור ליובש בנרתיק, שהרי הן אמורות לשפר את ההפרשות. אבל הן לא קשורות לרירית והיא לא קשורה להפרשות. מעקב זקיקים... אם נתנו לך הפנייה - אז לכי על זה, תוכלי לדעת מהו עובי הרירית שלך ומה גודל הזקיקים, כמו כן אם היה כבר ביוץ אפשר יהיה לדעת. הבדיקה עצמה, אם לא עשית אותה כבר פעם, היא לא נחמדה במיוחד. לא כואבת, אבל מביכה. (אבל את רגילה להיות נבוכה
) אני שונאת את הבדיקה הזו אבל עכשיו כשאני עם כדורים אני עושה אותה כל שלושה ימים ...
יש לכן דרישת שלום חמה משני הזקיקים שיש לי והרירית הלא מתעבה

מעיןבר

New member
פּוֹנג יקירתי

א הרירית לא מתעבה מספיק - תתקשרי לרופא ותתיעצי לגבי קבלת תמיכה של אסטרוגן במקביל לכדורים, זה אמור לשפר את המצב.

מעיןבר

New member
הי אפרסקה...

בואי נפריד: הפרשות - מקורן בצוואר הרחם והן אחראיות לתחושת הלחות בנרתיק - פה האשכוליות אכן יכולות לעזור. אם את עדיין מרגישה יובש שמציק - הפתרון הטוב ביותר הוא... חלבון ביצה. הבעיה ברוק ובחומרי סיכה אחרים הוא שיש בהם מידה מסויימת של קטילת זרע או האטה של התנועתיות שלו (גם אלה על בסיס מים, וברוק - יש אנזימי עיכול שלא עושיםטוב לזרע). חלבון ביצה גם יכול להוסיף עניין
. ההמלצה - להוציא את הביצה החוצה מהמקרר לפני כדי שלא תהיה קרה
ולקראת ה"פעילות" להפריד חלבון מחלמון ולהיעזר בחלבון. רירית הרחם - זוהי השכבה הפנימית של הרחם והיא אינה מושפעת משתיית מיץ אשכוליות ואינך יודעת מה מצבה ללא בדיקת א.ס. (נבדק במסגרת מעקב זקיקים). לדעתי - אם יש לך הפניה + אינדיקציה טובה של ערכת הביוץ זה זמן טוב לקפוץ ולעשות את הבדיקה. עשיתי במשך שלושה חודשים מעקב וגם אפקט המבוכה נעלם בשלב מסויים, כל כך רציתי לדעת "מה קורה שם" שכל היתר הפך למשני...

אפרסקה

New member
טוב, הצלחתן להלחיץ אותי קצת... עזרה

שמישהי תגיד לי בדחיפות מהי בדיקת הזקיקים ואיך היא נעשית... מבוכה בדרך כלל לא מפריעה לי, אלא כאב... מה לא נעים בה? אם זה אולטרסאונד נרתיקי אז קטן עלי, כבר עשיתי לא פעם ולא פעמיים (מסיבות אחרות).. אם זה משהו אחר... הרגעה דחוף, פליז!!!

אפרסקה

New member
ואגב, כנראה שהבמתי לא נכון, אני חשב

חשבתי שמיץ האשכוליות עוזר לשיפור ההפרשות הנרתיקיות וזה עוזר ל... מה בדיוק? אני כבר מבולבלת. ועדיין אגב מחכה לתשובה לגבי בדיקת מעקב זקיקים.

מעיןבר

New member
טוב - קצת הבהרות - לא להיבהל!

ראשית הנה הסברתי שכתבתי הבקר על מעקב זקיקים. לעניין מיץ אשכוליות - הן אכן עוזרות להפרשות (כמו שבעצמך סיפרת) אבל ההפרשות אינן רירית הרחם - זה לא קשור! ההפרשות מקורן בצוואר הרחם - הפתח של הרחם שפונה אל תוך הנרתיק. צוואר הרחם הוא איבר שאת יכולה לחוש בו בעצמך בעזרת האצבע (הסבר יש במאמר על חום השחר ויש בקישוריםשלנו גם קישור לתיאור של מבנה איברי הרביה של האישה). רירית הרחם היא שכבה של רקמת הרחם עצמה והיא בתוך הרחם - אין לך גישה אליה. זוהי הרקמה שמתעבה בכל חודש כהכנה לקליטת הריון ומתפרת ויוצאת בימום הווסת כשהריון לא השתרש בה. מקווה שעכשיו הסברתי עצמי כהלכה.

אפרסקה

New member
אוקיי, הבנתי, לא כואב, מביך... אבל

מה שעכשיו לא ברור לי (אני מרגישה כמו ילדה מפגרת, סליחה...) אם האשכוליות עוזרות להפרשות, וזה לא קשור לעובי הרירית, אז למה זה כן קשור? זאת אומרת - במה העובדה שיש יותר הפרשות עוזרת לקליטת הריון?

פופסיקל

New member
אני לא מומחית, אבל

לפי הבנתי, ההפרשות אמורות לתת סביבה טובה יותר לזרע, ולהאריך את זמן ההשרדות שלו, עד לפגישה המיוחלת עם הגברת ביצית

מעיןבר

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif בדיוק!

ההפרשות הן הסביבה אליה מגיע הזרע. בתקופות שאינך פוריה הן מיועדות להוות הגנה בפני זיהומים ומהוות סביבה לא טובה גם לזרע. בתקופת הביוץ השינוי במרקם ובכמות בא לסייע לזרע ולתת לו סביבה תומכת לתנועה (תווך נוזלי במקום נוזל הזרע שיותא החוצה אחרי קיום יחסי מין) וכן מזון וכו'. ככל שההפרשות טובות יותר הזרע יחיה זמן ארוך יותר (יש תיעוד של הריון שהצליח למרות שהפעם האחרונה שהאישה קיימה יחסי מין היתה 5 ימים לפני הביוץ - זה כנאה בזכות הפרשות...). חוצמזה - ריבוי ההפרשות גם מביא בעקיפין לגריה מינית גדולה יותר בדיוק בתקופות שבהן את פוריה - כדי להביא למירב את הסיכוי שלך להתרבות ולהביא צאצאים של העולם - מנגנון שרידה מתוחכם של הטבע...

אכן לכוח ההשרדות של הזרע!

ההפרשות מאפשרות לזרע "לחיות" יותר מהרגיל ועוזרות לו לנוע לעבר הבייצית (תנועתיות מוגברת)

אפרסקה

New member
אוקיי, הבנתי סוף סוף.. ועכשיו חידה!

איך זה שהחומציות של מיץ האשכוליות לא "הורגת" את הזרע? תמהני... ותודה על ההבהרות וההרגעות! אני חושבת שאלך היום למעקב הזקיקים (תזכרו, הבטחתן שזה לא כואב!!)

מעיןבר

New member
לגבי המיץ אשכוליות

אם תשימי אותו בנרתיק אכן החומציות שלו לא תעשה טוב לזרע, אבל את שותה אותו - הוא עובר במערכת העיכול הזרע בכלל לא מגיע אליו כי הוא נמצא במערכת המין.כללית אכילה ושתיה לא משנות את החומציות של הגוף - אוי ואבוי לנו אם זה היה משפיע... במיץ אשכוליות יש חומרים פעילים שמשפיעים על המטבוליזם של הגוף ואחת ההשפעות היא שיפור התגובה לאסטרוגן שמביאה לשיפור איכות ההפרשות.

למעלה