יום עיון על אפילפסיה

razgalili

New member
יום עיון על אפילפסיה

ושמישהו יעשה לי טובה וישאל את הרופאים הנכבדים שם למה נותנים דיאטה קטוג'נית רק לאנשים שלא מגיבים לטיפול תרופתי במקום ההפך!!!!!!
 
רז יקירי הדיאטה הקטוגנית היא קשה../images/Emo10.gif

מאד לביצוע ולא כל הורה יכול לשקול לעשות אותה, תרתי משמע. הייתי בהרצאה של הצוות של בי"ח וולפסון, המטפל בגישה זו. תסתכל בקישור שניתן על יום העיון ותיראה- זו דיאטה בלתי אפשרית כמעט, שבה הילד מקבל 90% -80% שומן ביום וכמעט אפס פחמימות. כמויות אדירות של שמנת נדרשות, יחד עם ביקורת הדוקה על תפקודי כליות, בגלל אבנים. ארוחה ממוצעת, נדשקלת בדיוק של גרמים בודדים וכל דבר כל דבר שהילד מכניס לפה, נמדד ונשקל מראש. הוא מוגבל מאד מאד בתפריט וזה כלל לא קל לביצוע. כמובן שלהורים הרבה יותר קל לתת תרופה ולשכוח מהאפילפסיה... כך גם אנחנו עושים. כמובן שאצלנו, זה מלווה בפיקוח על נושא הרעלים, אבל הדיאטה לא הדוקה. קשה מאד לבצע דיאטות מסובכות, כשאתה עובד במשרה מלאה ואנשים אחרים, מטפלים בילד, בתוך מסגרת חינוכית גדולה וקייטרינג חיצוני... במוחד כשהוא בודק בדיוק, מה יש בצלחות האחרות, ואוי אם זה יהיה משהו שהוא אוהב ומכור לו (קוסקוס למשל, אצלנו) ולו יש משהו משמים בצלחת. לא פשוט בכלל...
 

guybz

New member
לרז ותלמה, הרבה יותר קל להכנס למצב

קטוגני קל mild ketogenic state מאשר לבצע דיאטה קטוגנית מלאה אשר מכניסה ל deep ketogenic state. לדעתי ניתן להפחית התקפי אפילפסיה גם במצב קטוגני קל. הסכנות במצב קטוגני עמוק הן כניסה למצב קטבלוי שבו הגוף מאכל חלבונים לצורך יצור גלוקוזה, מה שמעיק על הכליות ועל הכבד כדי לסלק את הפסולת של פירוק חלבון (אמוניה בעיקר). חוץ מזה מצב קטוגני עמוק עלול לבוא לידי ביטוי בתופעה שנקראת אסידוסיס שבו יש ריכוז גבוה מאד, עד כדי רעילות, של אצטון בדם. אצטון הוא אחד מסוגי גופי הקטון. לדעתי הסיבה שבגללה דיאטה קטוגנית עובדת היא בהורדת רמת הגלוקוזה בדם. אבל הנזק הוא בירידה מוגזמת ברמת הסוכר. לכן הדיאטה הקטוגנית הנכונה, שוב לדעתי, תהיה מורכבת מפחמימות מורכבות בלבד (לא סוכר, לא עמילן) ומשומן רווי, בעיקר מסוג MCT טריגליצרידים בינוניים אשר מתאימים ליצור גופי קטון. בנוסף על כך אומגה 3 ואומגה 9 בכמות גדולה. אם מבצעים דיאטה קטוגנית ללא תשומת לב לסוג השומן יש סיכוי טוב שכמות האומגה 6 תעלה יותר מדי. אומגה 6 ובעצם חומצה ארכידונית מגבירה התקפי אפילפסיה. בקיצור- העסק מורכב ולדעתי לא חקרו מספיק את סוג השומן אשר משתמשים בו לצורך הדיאטה הקטוגנית וגם לא חקרו מספיק את סוג הפחממות ולא הבדילו מספיק בין עמילן לפחמימה מורכבת באמת שזה בעצם מה שנקרא סיבים תזונתים. גיא
 
למעלה