יום פתוח לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון

livnitom

New member
יום פתוח לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון

שלום לכולם!

ביום שלישי הקרוב, 25 במרץ, יתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב יום ייעוץ והכוון ללימודי תארים מתקדמים
המחלקה ללשון העברית תקיים מפגש בשעה 13:00 בחדר הסמינרים המחלקתי (חדר 432 בבניין 74). במפגש סגל המחלקה ידבר על אפשרויות הלימודים בתארים המתקדמים, ובעיקר על מסלול העריכה הלשונית, ושניים מתלמידי המחלקה יציגו את חוויית הלימודים שלהם.
אתם מוזמנים להקשיב, להתרשם ולשאול.

כל הפרטים על היום הפתוח בקישור הזה.

נתראה שם!

מיכי 10

Member
תודה על ההזמנה, תום.

יש לי שאלה סתם מתוך סקרנות:
האם יש אפשרות ללמוד אצלכם עריכה לשונית לתואר ראשון, או שהנושא מיועד רק לתארים מתקדמים?
מיכל.

uriozmor

New member
תה-שובה

מיכי, אין לך התנגדות שאשיב במקום תום, נכון?
בתכנית שלנו אפשר ללמוד עריכה רק לתואר שני. יש כמה דרכים לשלב את תכנית העריכה בלימודי התואר השני, אבל מדובר בתואר שני בלבד.
תלמיד תואר ראשון - ובוודאי תלמיד מצטיין וסקרן - יכול לפעמים לקחת קורס או שניים בעריכה.

מיכי 10

Member
בוודאי שאין לי התנגדות, אורי, אדרבה ותודה.|4U

השאלה היתה תיאורטית, כי בלאו הכי לא נראה לי שיזיזו את אוני' ב"ג לכבודי לאזור המרכז.

אחרת הייתי אולי מבקשת להיות "שומעת חופשית" בשיעורי עריכה, אם בכלל עוד קיימת כיום אפשרות כזאת. (זה היה אפשרי בזמנם של הורַי).

uriozmor

New member
נכון

סתם שטות. חיפשתי נושא להודעה, וההברה הראשונה של "תשובה" העלתה בעיני רוחי כוס תה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זהו-זה

בשנות השמונים הכילה את הפינות המיתולוגיות "ענה תשובה" (עם הגברת ענת שובה, הלא היא רבקה מיכאלי) ו"סערה בכוס תה" (פופטיץ). זה היה השנקל האסוציאטיבי שלי.

מיכי 10

Member
איך היה ביום הפתוח בשבוע שעבר, אורי?

ונצלו"ש לשאלה טכנית שלי:

בזמני, התחילו כל השיעורים באוני' העב' בשעה מסויימת ורבע (בגלל האיחור של "רבע שעה אקדמאית"). ולכן הם הסתיימו כעבור 45 דקות, בשעה עגולה. או כעבור שעה וחצי, ברבע ל-.

היום לומדים בָּעברית מ"וחצי".

איך זה אצלכם, באוני' בן גוריון?

uriozmor

New member
תודה, מיכי. היה מצוין

הרגשנו שהצלחנו להביא מועמדים רציניים ולהבהיר להם איך נראים הלימודים ולמה כדאי ללמוד אצלנו.

באב"ג לומדים בשיטת ורבע, כמו באוניברסיטת תל-אביב. זה באמת קצת מבלבל. כשלימדתי בהר הצופים קרה פעם-פעמיים שמכוח ההרגל שחררתי (או כמעט שחררתי) את התלמידים לפני הזמן.

מיכי 10

Member
יופי! אני באמת שמחה בשבילכם. :)

כן, מוזר שאחרי שבמשך שנים (והאם לא בכל העולם?) נהגו ב"שיטת ורבע", בהר הצופים עברו ל"וחצי".
אם היית משחרר לפני הזמן, הסטודנטים בטח היו שמחים. כמו תלמידי בי"ס
.

פעם כשהייתי בשל"ת בנח"ל, נתתי שיעור כימיה לתלמידי כיתה י"א בְּקיבוץ, לבקשת המורה הקבוע שלהם, אשר לו עזרתי במחקר במעבדה.
התכוננתי היטב לשיעור, אבל מרוב מבוכה, נגמר לי החומר כעבור כ-20, 25 דקות.

התביישתי מכדי להציע לעבור למשהו אחר, אז פשוט שחררתי אותם. הם, כמובן, הופתעו ושמחו. ואני הייתי לשיחת הקיבוץ.

מיותר לציין שזה הספיק לי לתמיד...

uriozmor

New member
גם זה כבר קרה לי

ולכן אני משתדל תמיד להכין יותר חומר מן הדרוש.

מיכי 10

Member
"אם בארזים נפלה שלהבת"...

מזל שאתה, לפחות, לא הרמת ידיים אחרי שיעור אחד ויחיד!

uriozmor

New member
למען האמת

אפילו זה קרה לי פעם. אבל לא בתחום שאני נמצא בו היום, תודה לאל.

למעלה