יום קשה עבר עלי

גיתיתח

New member
יום קשה עבר עלי

היום אמי היתה במצב קשה מאוד מאשימה את כולם שלוקחים לה,כועסת באי שקט בשעה חמש בבוקר קיבלתי ממנה צלצול ראשון,כשהגעתי לביתה אבי היה על סף שבירה חששתי שבסוף הוא יחטוף התקף לב ניסיתי להרגיע אותם. בצהרים הגיע עובדת מחברת סיעוד היא שאלה אם היא מתלבשת לבד מתרחצת לבד אמרתי שכן בינתיים עושה זאת האם יש מצב שביטוח לאומי לא יאשר לה שעות בגלל שהיא עושה פעולו אלו לבד? המטרה שלי להביא עובדת זרה האם להיות עם אבחנה של אלצהיימר זה לא מספיק? האם זה שיוצאת למכולת ולא יודעת אפוא היא נמצאת זה לא מספיק? שתפו אותי בידע שיש לכם בנושא תודה

ענתי44

New member
גיתיתח../images/Emo24.gif

יש ימים כאלה. והם, לצערי רבים. אין הרבה מה לעשות כשזה קורה. רק להכנס לשיריון מגן ולחכות שיעבור. בזמנו שהיו לאמא שלי רגעי אי שקט, הייתי מצליחה, לפעמים, להרגיע אותה בהשמעת מוסיקה, חיבוק, סירוק שיערה במשך כרבע שעה, עיסוי מפנק, או יציאה מהבית, לאכול גלידה למשל. כמקרים קשים יותר היא קיבלה באישור הרופאה, טיפות הרגעה טבעיות.והיו פעמים שנשכתי לשון, בכיתי ואף התפרצתי עליה חזרה. ללא הועיל. אני מכירה מקרה של מישהי שהיו משחקים איתה קלפים היה מרגיע אותה ומשכיח את סיבת רוגזה. בקשר לבדיקה של ביטוח לאומי. חוששני שרוב הסיכויים שידחו אתכם. כי אלו חלק מהשאלות המכריעות אם אמא זכאית. ועוד מכשול זה שהנבדק בדרך כלל מתאמץ להצליח יותר מיום יום. תפקידנו להיות ליד ולהעיר הערות, המעידות על כישלונם. למשל שאמא שלי עוד התלבשה לבד, היא יכלה לנסות ללבוש את מכנסיה מהראש ולא הבינה למה היא לא מצליחה. את זה צריך להדגיש, את הסכנה שלה בללכת למכולת, ולהדגיש ממה היא סובלת ולהיות מצויידים במסמכים רפואיים. באם תדחה בקשתכם, לא להרים ידיים ולערער. שולחת לך חיבוק של כוח

אסתרס

New member
ביקור האחות מבטוח לאומי

האם יש לך דו"ח אבחוני שכתוב כמו שצריך, ובו נכתב שיוצאת מהבית ולא יודעת לחזור, ושחיפשתם אותה לא פעם כשהלכה לאיבוד. ושכתוב בדוח שזקוקה להשגחה 24 שעות, אז אין צורך לשאול אם היא מתרחצת לבד. כי בבסיס היא זקוקה להשגחה 24 ש". ההשגחה וההליכה לאיבוד הם המרכיבים המרכזיים של הטיפול בחולה אלצהיימר. והם מקנים את הזכות למטפלת. במקרה והיתה אצלך אחות שלא יודעת מספיק או שלא היה לך איבחון מפורט -ונידחית !!! מיד מיד להגיש ערעור אבל לדאוג לאבחון מפורט. אפילו לקחת רופא פרטי !!! כשזה יהיה אקטואלי , תיפני אלי במסר אישי. בהצלחה. ענת 44 תיארה מצוין את כשלון הבדיקה שלא מתאימה לבדיקת חולה אלצהיימר.

גיתיתח

New member
תודה לכם

אין לכם מושג כמה עוזרות לי כל התגובות שלכם ,אתם עונות לי על השאלות וגם נותנות דרכים לפיתרון או תגובה אני יוצאת מחוזקת מזה ממש כאילו חלק מהמשפחה שלא ממש יש לי להתיעץ חוץ מכמובן בעלי והילדים תודה לכן יקרות

ronnyw

New member
עובדת מחברת סיעוד.

שלום לך, אין לי הרבה מה להוסיף על דבריה של ענתי. אכן, יש ימים כאלה... פשוט לכבוש את הכאב ולהמשיך הלאה. להסביר לאביך ולעצמך שזה אופי המחלה, אילו התופעות וצריך לדעת לחיות איתן. ולחזור ולהסביר לעצמכם, כי קשה להשלים ואי אפשר להתרגל... ניתן גם לתת תרופות הרגעה, שמהוות הקלה עצומה הן לחולה, הן לבן הזוג והן למשפחה כולה. (בהמצלת רופא בלבד!!) לגבי הבדיקה: הבודקת בודקת עצמאות של החולה בכמה פעולות יסוד (הלבשה, הכנת מזון, רחיצה ועוד.) על כל "כישלון", כלומר כישור שנעלם, היא נותנת ניקוד, והניקוד המצטבר הוא הציון. המטרה שלך - להגדיל את הניקוד, והמטרה של הבודקת - להקטין אותו... כך שאת בעצם סייעת לה בלא יודעין, בניגוד לאינטרס שלך. לפי המשתמע מהמסר שלך - כנראה שלא עברתם את הבחינה (כלומר - קיבלתם ניקוד נמוך, אם בכלל). מילא, מה שהיה - היה. תגישי בקשה נוספת בהקדם האפשרי (נדמה לי שזמן ההמתנה בין הבקשות הוא שלושה לודשים - לא בטוחה), ואז תהיי נוכחת בבדיקה ופשוט "תכשילי" את אימך. תגידי שאינה יודעת לבשל, שוכחת גז פתוח, שמה כלי אוכל במקומות משונים, לא מוצאת את מה שמחפשת במטבח וכו' וכו' (אני בטוחה שהיום-יום של אימך מלא תקלות כאלה, ולא תצטרכי להמציא. אל "תחליקי" אותן בבדיקה, להפך הבליטי את כל הדברים השגויים שלה !!) דעי לך, זה קטע נורא קשה (היה לי, מניחה שיהיה גם לך) כי את בעצם "מביישת" את אימך בנוכחות אדם זר. כולנו רגילים "לשמור פאסון" כשיש אורח, ופה עליך לעשות לאימך בושות... אגב, היו כבר בעבר הרבה התייחסויות וטיפים בנושא הזה (גם שלי, גם של הרבה אחרים). קראי לאחור.

קורנית

New member
גם אצלנו, בהתחלה,

אמא קיבלה מעט נקודות, כי עדיין יכלה להתלבש לבד, למשל. וזה למרות שהיה מכתב שיש לה אלצהיימר, ושהיא זקוקה להשגחה של 24 שעות. אחותי הלכה לבוסית של המעריכה (לא עשינו זאת דרך ביטוח לאומי, אלא דרך... שכחתי את שם החברה, משהו כמו "דרך ארץ",...נו, אלצהיימר נעורים ישלי...). בכל אופן אחותי ישבה שם, אחרי ששתינו כתבנו מכתב קורע לב שמפרט בדיוק את מה שעובר על אמא, וצירפנו את המסמכים המתאימים, והתעלקה עליה עד ששינתה את הניקוד. כי אצלנו האחות המעריכה אמרה בעצמה שאם כרגע לא תתיתן נקודו, בעוד כמה חודשים יהיו לאמא בכל מקרה. מה שעזר - חוץ מהנחישות של אחותי - היה התירוץ שאם נתן לאמא עובדת זרה כשהיא עוד במצב מבין פחות או יותר, יקל עליה להסתגל לאדם זר, מאשר כשלא תבין כבר כלום.

ענתי44

New member
למה לא דרך ביטוח לאומי?

קורנית, למה נאלצתם לקבל ניקוד דרך חברה פרטית, שבטח עלתה לכם כסף? למה לא בביטוח לאומי? אצלנו, מישהי בשכונה שראתה את ההדרדרות של אמא פנתה לבוסית שלה וסיפרה עליה, היא עובדת כמטפלת בחברת כוח אדם, ורצתה לעבוד אצל אמא. המנהלת הגיעה, היא אחות במקצועה. עדיין לא היה לנו איבחון, אבל כבר היה ברור מה יש לאמא, היא מילאה איתי פרטים ודאגה להעביר לביטוח לאומי. הגיעה אלי, כעבור כמה שבועות, והדרדרות במצב של אמא, נציגת ביטוח לאומי ( מאחר ובחברת כוח האדם היו משוכנעים שאמא תקבל חוק סיעוד נתנו לי למספר שעות את המטפלת של אמא, על חשבונם) בבדיקה, היה לי רק התור למרפאת זכרון, ואיבחון על פגיעה חמורה בזכרון והתפקודשל קופת חולים. היא נתנה לאמא לבצע כמה משימות. אני עמדתי בשקט, אבל אמא, למרות שהשתדלה לא הצליחה. אני גם הוספתי לתאר את המצב כולל זה שהלכה לאיבוד. העובדת בביטוח לאומי, הפסיקה את הבדיקה באמצע ואמרה לי שכבר ראתה מספיק, תוך שבועיים אמא קיבלה את מירב הנקודות מבחינה רפואית. למה שחברה פרטית תגזור קופון על חשבון המצוקה שלנו? ההורים או יקירנו לא שילמו מספיק ביטוח לאומי כל חייהם?

אסתרס

New member
ענת לא לכל אחד מגיע

לא שמעת שמי שעבד קשה מאד ,למד והתקדם ושילם ביטוח לאומי את המכסימום, לא מגיע לו כלום מהבטוח הלאומי, אפילו לא בדיקה של אחות, לצורך קביעת זכאות לעובד זר. לכן נאלצים לקנות את השרות של המעריכה ב-500 שח. אני ניכללת בקטיגוריה הזו. ומשלמת ה כ ל לבד !!! מרכז יום ,עזרה סיעודית וכ"ו. זה מאוד מקומם, כי הרי שילמתי, הרי זה ביטוח, אבל הממשלה משנה כל קדנציה את החוקים, איך לדפוק את הזקנים, החולים, הנכים...... ואיך לגרום לכולם ליהיות עניים , למרות שהיו ממושמעים ושילמו, ושילמו ושילמו .יאללה ביי

אסתרס

New member
../images/Emo184.gif לכן צריך ליהיות פעיל

אני כבר למדתי מניסיון מר קודם שעברתי על בשרי, שאסור רק לקטר , וצריך ליהיות מעורב ולהשפיע. כי רק אם עושים אפשר לשנות. לכן עם פרוץ המחלה הארורה הזאת, וכשראיתי את רמות הקפוח של חולי האלצהיימר , התנדבתי והצגתי מועמדות לועד המנהל של העמותה. ותאמיני לי שאין לי את הזמן הפנוי לכך. לכן גם עשינו את הסרט "לחיות בכבוד" , לכן אני נוסעת לכל מיני כנסים כדי לענות על שאלות ולהביא את "בשורת" האלצהיימר לכל מקום, כדי שיגיע היום ואנשים לא יפחדו להגיד את המילה אלצהיימר, כמו שהיה בעבר עם המילה סרטן. ורק דרך התקשורת אפשר לעשות זאת. בד בבד אני מתכוננת למלחמה בסל התרוםות כדי להכליל את התרופות בסל. אני בחורה לוחמנית ולא מוכנה לקבל לא. אבל כל גנרל צריך חיילים, ואני זקוקה לחברים מהפורום שיעזרו. ופונה שוב: אנא כתבו לי על איזה תרופות שיקירכם מקבל - אתם משלמים וכמה ?! שיהיה יום נעים.

אסתר יקרה , רק זו הדרך, אין ברירה

בוקר טוב לך , אני עוקבת אחרי מה שאת כותבת והמרץ הבלתי נידלה שלך ומזל של כולנו שאת פעילה בעמותה. בן זוגי לוקח ממוריט, אביקסה וסיפרלקס , שלושתם יחד בערך 500 ש"ח. פרט לכך הוא לוקח כ 5 סוגי תוספים /ויטמינים שעלותם כ 700-800 ש"ח לחודש. אנני יודעת אם עוזר או לא אך כל עוד הוא מתפקד ועצמאי , אני לא אפסיק אותם רק אתמול פעם ראשונה הוא התבטא אחר הצהריים על השעמום שלו בית לבד ועל כך שמרגיש נטוש ועזוב. זה צבט לי את הלב , קריעה גדולה , אני ממש לא יודעת איך הוא יעביר את הימים. עכשיו דיברתי עם אחותו והיא בבית הבוקר וגרה לידנו, אז אשלח אותו לשם כדי שידבר קצת עם אנשים. אותו דבר אני צריכה לעשות גם עם אחיו וחשבתי לחפש מתנדב או אפילו מישהו בתשלום שיבוא לביקור בבוקר או ייסע איתו לטיול קצר. העיקר לשבור את שיגרת היום בבית לבד. אני ממהרת לצאת , אולי אגיע לענתי היום , המשיכי בדרך ואנו נשתדל להיות לצידך ולעזור , טובה

ענתי44

New member
אסתר יקרה ארשה לעצמי לענות בשם טובה

בעלה צעיר עדיין, ושילוב במרכז יום עם קשישים אינו מתאים. אחד הדברים החשובים ביותר שיש לתת עליהם את הדעת, הקמת מרכז יום מיוחד לחולים צעירים, עם תכנים שמתאימים להם.

פנטזי1

New member
אצלינו לצערי כבר הפסיקו את הממוריט

ואת הממוקס כבר אין טעם לתת לאבי אחרי כל כך הרבה שנים עכשיו הוא מקבל "סרקוול" להרגעה וזה כדור יקר שלא בסל(ניסו כבר כל מיני תרופות אחרות שגם לא עזרו להרגעה וגם הזיקו להליכה)הסרקוול יעלה לנו בסביבות 600 שקל כך הבנתי ,השבוע אני אדע במדויק כשאצטרך לשלם

אסתרס

New member
אם הפסיקו את הממוריט

סימן שמצבו הקוגניטיבי הידרדר למתחת למספר 10 בבדיקת מיני מנטל. דוקא למצבים החמורים מיועד האביקסה, שדרך הפעולה שלו אחרת מהממוריט. ואין קשר בין שתי התרופות !!! אם את רוצה יותר פרטים כתבי לי מסר אישי. ביי

tapuzi3

New member
גיתית....

גם לנו בזמנו, היה מאוד קשה עם סבתא. האשמות בגניבות, צעקות ועוד... איכשהוא הצלחנו להשכיח ממנה את הגעס והרוגז, בכל מיני דרכים שהרגיעו אותה. כמו שכתבו לך כבר למעלה, גמאני חוששת שיידחו אתכם, כי אלו חלק מהדברים הנבדקים. סבתי, שהיא כבר בשלב ממש מתקדם ובמצב לא טוב, רצינו לעשות לה הומקר [רופא/אחות שבאים הביתה לבדעקות וכו'], מכיוון שכבר לא יכולה ללכת בעצמה ומאוד מאוד קשה לה. הגיע לביתה הרופא הראשי שאחראי על נתן האישור, ביקש ממנה לבצע כמה פעולות, והיא ביצעה אותם כמו שדה! [למשל|: לקום מהספה, ללכת למקלחת לשבת בשירותים ועוד'], בזמן שביום רגיל היה לוקח לנו המון זמן להקים אותה מהספה, לא היתה מסכימה לקום, לקחת אותה לשירותים ולהושיב אותה על האסלה שתעשה את צרכיה. וכמובן, הרופא פסק שלא מגיע לה. אבל ערערנו, נלחמנו והתעקשנו, ורק אחרי צעקות ומאמצים רבים בסוף השגנו אישור. לכן, אל תוותרו. גם אם תענו בשלילה, תערערו ותלחמו עד שתשיגו אישור.

למעלה