יום ראשון בקייטנה - איך אני מתנהג?!

einav132

New member
יום ראשון בקייטנה - איך אני מתנהג?!

היי, אני יודעת שהרבה זמן יחסית לא הייתי פעילה.. אבל אתם יודעים סיימתי י"ב השנה, היה המון לחץ.. אבל תמיד הייתם בליבי!!! התחלתי להדריך בקייטנה. יום ראשון, וכבר ירדה לי המוטיבציה. חזרתי הבייתה שבוזה בחיים לא נתקלתי בילדים כאלה!! אני מדריכה ילדים מכיתות ה' - ו'. הם לא רוצים לעשות כלום, הבנים לא מעניין אותם שום דבר חוץ מכדורגל, הבנות רוצות לצייר. לא מוכנים לפשרה, בקושי משחקי הכרות הצלחתי להעביר בכל אופן שתבינו את המצב יש לי בקבוצה בנים ובנות וכמו שאתם יודעים בגיל הזה זה די מחולק.. מה עושים?! איך מלהיבים אותם?!?! אני לא מוכנה לוותר כ"כ מהר!! עושים תחרויות בנים בנות?!?! רעיונות .. הצילו!!! עינב

עינב יקרה

היום הראשון בקייטנה הוא היום שהצלחתו (או לא) תכריע את גורל הקייטנה. עם הגעת החניכים לקבוצה לאחר שנרשמו (אם מרצונם ואם לא) יש לייחס חשיבות ורגישות רבה במידה ותעלה סיטואציה כזו. מומלץ לתת לכל חניך סימן חיצוני כלשהו (סרט, מדבקה, סיכה) על נת שייקל עליהם לזהות את חברי הקבוצה. במקום לדקלם לחניכים מערכת של תקנים וחוקיםמה מותר ומה אסור, אפשר בהפעלה פוטה לבקש מכל ילד להציע "תקנות" לקבוצה ולהחליט עליהם יחד. גם אצלי בקייטנה באחת הקבוצות היתה את הבעיה של בנים בנות ואני בכוונה לקחתי כל פעם קפטן מהבנים וקפטן מהבנות שהם יבחרו את הקבוצה המערובת. בקבוצה אחרת לקחתי את ה"כוכבים" (אלה שעושים בעיות משמעת) ונתתי להם אחריות בידיים עם הסכם שהוא בלי אלימות ובלי בעיות משמעת. ביום הראשון המדריך עומד מול מבחן החניכים. החניכים שיצאו לחופש מצפים לפרוץ גבולות והמדריך צריך להיות חזק וליצור מצב שבמבט הוא כובש את הקבוצה. הצבת גבולות מהיום הראשון (ללא צעקות וללא עצבים) זה הדבר הכי חשוב.
בהצלחה

גל 15

New member
תגידי, את במקרה אני??!!

חחח... אני הייתי ב-ד-י-ו-ק במצב שלך. אבל בדיוק. מזל שעוד 4 ימים הקייטנה נגמרת. יש כמה דברים שלמדתי על בשרי מהקייטנה הזאת- ואני ממש ממש מקווה שתקחי אותם לתשומה לבך, כדי שהניסיון שלך יהיה יותר טוב משלי. אז ככה: קודם כל, את חייבת להיות קשוחה+ נחמדה. קשוחה- לא רעה. זאת אומרת, לגרום להם להקשיב לך. תבהירי להם טוב טוב שכשאת אומרת להם לעשות משהו הם עושים אותו. יכול להיות שיהיו לך כמה ימים קשים בהתחלה, אבל באמת שזה גורם להצלחה מדהימה של הקייטנה. הכי חשוב- אל תתיאשי מאי הצלחת משחקי ההיכרות. אני לא מכירה אחד שהצליח להעביר הפעלה ביום הראשון. לא להתייאש, להמשיך עם המשחקים. כי כשנותנים להם לעשות מה שהם רוצים- הם משתעממים וזה מוביל לאלימות, שנאה כלפייך וכו'. ילדים מתים על אוכל ושתייה. אם יש לך מספר שווה של בנים ובנות- אז תחרות בינהם היא רעיון מצויין. אם לא- תבחרי 2 קפטנים שיבחרו את הקבוצות. זה עובד. אם הקבוצה גדולה- עדאי לחלק לכמה קבוצות קטנות של 4-5 בכל קבוצה. כדאי שהתחרות תהיה מבוססת על שיתוף פעולה, ותיצור אוירה כיפיית. כדאי גם להלהיב אותם ע"י זה שתראי או תספרי להם מה הפרס. לאט לאט יהיה לך יותר קל להעביר הפעלה, והם יתלהבו מזה. בתחרויות כדאי לשלב מורל. תזכרי שהמטרה שלהם היא להנות, והמטרה שלך לגרום להם הנאה. תזכרי גם שחניכים לא באמת יודעים מה טוב להם- זאת אומרת שאם בהתחלה הם מזלזלים ולא רוצים להשתתף- זה לא אומר שהם לא יהנו בטירוף אחרי זה. כרגיל, כדאי לבחור את הילד המוביל ולתת לו אחריות- ככה כולם מתלהבים אחריו. זהו, סיימתי לחפור, בהצלחה בהמשך!

בארבאבא

New member
../images/Emo20.gifאני נמצאת בדיוק באותו מצב..

תראי,אי אפשר לתת להם כל הזמן מה שהם רוצים,את עדיין המדריכה שלהם. תעשי להם משחקים שמתאימים גם לבנות וגם לבנים.. אפשר חפש את המטמון,חבילה עוברת,תיפסוני,חממות,משיכה בחבל..

למעלה