יום ראשון הגיע + חוויות מצו ראשון של המתבגר

r i n i

New member
יום ראשון הגיע + חוויות מצו ראשון של המתבגר

החייל יצא מוקדם בבוקר.
הספיק להגיע לפני השעה שש לתחנת הרכבת וקבע לנסוע יחד עם חבר שמשרת בתל אביב, כך יצא שהגיע למרכז ממש ממש מוקדם. השבוע הוא "סמל תורן" אז יחסית יעבור בשקט. מקווה שהתורנויות יהיו בשעות נוחות בשבילו.

שכחתי לספר לכן על הצו הראשון של המתבגר מלפני עשרה ימים (באותו יום היתה ההיתקלות בצפון שהיא כמובן יותר חשובה).
צו ראשון כמו צו ראשון, קבלה, ראיון, רופא (...) פסיכומטרי.
אז הכל עבר פחות או יותר על מי מנוחות (לבנים יש חוויות מעניינות אצל הרופא
) ובסופו של יום המתבגר צריך להעלות 4 ק"ג ולעשות בדיקת שמיעה בעקבות ניתוח שעבר באוזן לפני שנתיים.
אז היום נקבל הפניה לבדיקת שמיעה ועל המשקל אנחנו עובדים...
הנער פשוט בחרדות שלא יצליח להגיע למסלול סיירות בגלל משקל חסר.
בנתיים הוא לא מוצא את הקב"א והדפ"ר באתר מיט"ב. הוא ממש בלחץ שאין לו את המקסימום.
ואני - בהכחשה!
שנהיה בריאים ושיעבור שבוע שקט ובטוח לכולם.

lavendula

New member
שיהיה לו בהצלחה

אולי אבקת חלבונים תעזור? הוא רזה בגלל בררנות או "סתם"?
&nbsp
שבוע נעים ובטוח לכולם.

r i n i

New member
הוא רזה כי זה מבנה הגוף שלו - אטריה ארוכה

57 ק"ג שמתפרשים על 1,80 מ'.
אז הוא לא "יושב" להם טוב בטבלאות ושלחו אותו להעלות 4 ק"ג.
שאלתי את רופא הילדים שלו (שהוא רופא צבאי) ואמר שאפשר לשתות אבקת פדישור (אבקת חלבונים), הילד ראה שזה אבקה לילדים והתעצבן. את האבקות למבוגרים שמשמשות ספורטאים אסור לקחת בהוראת מאמן חדר כושר בעבודה שלי מאחר ואינו מתאמן בצורה מאסיבית ועדיין בגיל ההתבגרות.
נתחיל "להאביס" עם דייסות קוואקר (שהוא אוהב) וככה הוא יעלה במשקל.
הילד אוכל כמו מעבד מזון באטרף, כל הזמן רעב ואוכל (ארבעה כריכים לבית הספר נגמרים בשעה 10:00), בצהריים טורף ואחרי חצי שעה מחפש אוכל.
יש לו שני אחים גדולים שמעולם לא אכלו ככה, בחיי, המתבגר הזה מלמד אותי על אוכל דברים שלא חוויתי בעבר.

lavendula

New member
נסי להוסיף טחינה או שקדייה איפה שניתן

למשל לחביתה. זה מאוד מזין ועתיר קלוריות.

שבוע טוב לכולם

ריני, לצערי הרב, אני שייכת לאלה שצריכים לרדת במשקל...אף פעם לא הבנתי את אלה שצריכים להעלות במשקל( לא אומרת זאת בציניות)
שיהיה בהצלחה למתבגר.ושילציח להתקבל לכל יחידה או חיל שיבחר.

Gali112

New member
ריני בהצלחה למתבגר

אצלנו הגדול הערב בערב צוות אי שם ואני כבר מחכה שיגיע הבייתה - הכביש הרבה יותר מפחיד מבה"ד 1. הצעיר היה צריך להיות בשבוע שמירות אך התבטל מחר חוזר לשגרה.

למעלה