יום ראשון היפה על החוף בורסילייה.

מיתר44

New member
יום ראשון היפה על החוף בורסילייה.

אנו חמישה, בית קפה על החוף, ארבעה מרוקינו, אחד צ׳יקוריה, חמש עוגות 12 יורו.
למי שמאסו באספרסו (שתינו בדירה על הבוקר עם ביצים, ירקות, גבינות, לחם ובשרים) מציע הבריסטה ללגום מרוקינו. אחלה של
מטעם קטנטן.
עוד נספר על אודות המפגש המשפחתי השורשי (עם שלושת ילדינו נטו שהגיעו מקצוות עולם לפה).
 

מיתר44

New member
צהריים ב Mattarello - כמו שהאיטלקים אוכלים

היינו אתמול 11 : בני הדודה - 3, בני/בנות זוגן - 3 ואנו החמישה שהגענו מכל קצוות עולם.
למסעדה הנמצאת במקום גבוה בהרים הרים הסוגרים את רצועת החוף באזור קמיורה שבפרובינציית לוקה.
כמו שאני מצאתי בוויז, תמצאו גם אתם ותטפסו במכונית עם 7 מקומות בכביש צר ומתפתל אל על עם הילוכים ידניים,
מסתבר שראוי להביא ילדים לעולם רק כדי שישמשו, ברבות הימים, אותך כנהג.
המקום, בעל הנוף הנהדר עם מראות למרחקים, ביום אתמול שהיה שמשי למופת, מוגדר כטריטוריה.
איך אמר לי בן הדוד: מסעדה עם הרבה אוכל במחיר קטן. על כן הוא היה מלא במשפחות שטרחו כמונו
לטפס בשביל הצר, לעצור ולצפור בפניות ולהיות סבלני ואדיב להחריד.
הארוחה האיטלקית באזור הזה כך היא נראתה במשך מאות שנים ובדיוק כך אתמול: מזמינים מים מינרליים: מוגזים ולא. וכמובן יינות - אדום סנג׳ובזה ולבן.
מזמינים אנטיפסטי - במרכז השולחן את כל המבחר: צלחות של בשרים קרים - סלסיצ׳ה, קרוסטיני עם לארדו,
ירקות בטמפורה, צלחות של חמוצים, זיתים כבושים, כיסוני לחם חמים עם כיס, פשטידה עם ירקות.
שותים יין וממשיכים לפסטה: כיסונים מלאים בבשר ברוטב בשרי וגם פסטה עם סוגי פטריות יער כולל פורצ׳יני טרייה.
ממשיכים לשתות יין ועוברים לעיקרית: דג בקלה מבושל ברוטב בשמל, חזיר בר בבישול ארוך ברוטב בשרי עמוק וכבד,
נתחי אנטרקוט בחיתוך דק עם ירקות על הפלנצ׳ה ושבבי פרמזן. אחת המנות כללה פולנטה מצויינת. וגם קוביות תפוחי אדמה מטוגנים וכן סלט ירקות מעורב (את הרוטב מרכיב הסועד).
עוברים לקינוחים: אכלתי קרפצ׳יו של אננס ברוטב אלכוהולי, אחרים אכלו עוגת שוקולד שתוכה נוזלי - חלקם בחרו בגירסה החריפה, אחרים במלוחה, פנה קוטה מעולה, טירמיסו, גלידה עם תותים.
סיימנו ב לימונצ׳לו, אמרטו וקפה עם רום. התגלגלנו לחוף הים בגרביטציה כשאנו מקבלים דוגי בגס (חוסלו בערב).

את הבוקר הזה התחלנו בדירה באספרסו קפסולות, ובמבחר גבינות ובשרים. זכרו לנסות סטרצ׳ינו שהוא גבינה
לבנה רכה נשפכת מטריות. אנו מתים עליה.
אחרי שאמרנו שלום לישבנים של בוטרו (בפייטרה סנטה) שבנו לצהריים בדירה שכללו סלטים קנויים: פירות ים, קוסקוס,
פנצנלה, ארטישוק שקנינו אתמול בשוק, סלטי פארו (החיטה הרכה הגדלה פה בגרפניינה - תשאלו את אהרוני עליה) ועוד. קודם לכן שתינו אפריטיב - שפריץ שכלל גם קמפרי וגם 2 סוגי יין וגם פרוסת תפוז ואחר כך נפלתי הלום יין
לשנץ.
בערב, הנסיכה הסינית תקבל את מנת הפיצה שלה (פיציולו אלוף עולם כל שהוא) ואנו כמובן לא נחסר.
מחר יום חדש. אולי נחגוג בפירנצה? בשוק שם, נודע לנו שיש אוכל טוב. :)
 

החתולית

New member
על הדיווחים

מהו מרוקינו? איפה נמצאת ורסילייה?
 

מיתר44

New member
מרוקינו - עוד גירסה של קפה איטלקי

עם שוקולד או קקאו וחלב מוקצף על אספרסו בכוס זכוכית קטנה. כייף.
ורסיליה - הריביירה של טוסקנה. אנו לנים ממש על החוף, באחד מחופי הרחצה. המשפחה שלנו
מתגוררים ב קמיורה, פיזה ו לוקה. הכל קרוב.
אתמול טיילנו בפירנצה, כולל בשוק האוכל המקורה שם אכלתי פסטה עם כמהין שחורות טריות.
בערב אכלנו במסעדה בקמיורה, קטנטונת עם הבעלים שמארח בעצמו. הוא צעיר בעל רעיונות וקונספט. נהננו
מאוד מאוכל מגוון וקצת אחרת מהמסורת ברובו. Osteria Cicca.
על ורסיליה תמצאו בקישור הבא

http://www.lametayel.co.il/הריביירה+של+טוסקנה
 

החתולית

New member
נראה מעניין

מתכננים טיול באיטליה בספטמבר, אולי נתכוון לאיזור הזה.
 
למעלה