יום ראשון ומה נבשל?

  • פותח הנושא ady18
  • פורסם בתאריך

Maldini Girl

New member
קיבלנו מתנה מחו"ל

גבינת פרמז'ן טובה, חמון ובייקון. נראה לי שנתענג על זה בינתיים.
&nbsp
חוץ מזה, בהקשר דומה ושונה, יש לי חשק עז להכין נקנקיות בבית. לא כאלה שקונים בסופר, אלא מהתחלה ועד הסוף. תיאורטית אני יודעת את התהליך ויש לי מתכונים, הבעיה היא רק להשיג מעיים למילוי, בירושלים. (לא פוסלת אופציה גם של מעיים סינטטיות). אם למישהו יש רעיון/ המלצה למקום בעיר בו אפשר להשיג, או מקום במרכז שאפשר לעשות ממנו משלוחים במחירים סבירים, אשמח לשמוע.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש לי פרגיות שממתינות לערב. עוד לא בטוח לגמרי מה לעשות איתן

אני אכין אותן על הפלאנצ'ה, אבל לא החלטתי אם בתיבול של על האש סטנדרטי או אולי למרוח בטריאקי.
&nbsp
&nbsp
 

פוקסי99

New member
אני עושה כך

מכין מרינדה משמן זית תבלין שוורמה. מעט כמון. מעט כורכום. מלח. פפריקה מתוקה. טובל את הפרגיות ומניח לשעה שעתיים אפשר גם יותר.
מחמם הייטב פלנצ'ה מניח את הפרגיות ולצידם בצל קצוץ גס .לאחר מספר דקות חותך עם סכין ורואה שבשר הפרגית כולו ורוד מוריד מהאש מניח את הבצל בקערה ואת הפרגית תותך לרצועות דקות כמו לשווארמה ומחזיר לעוד דקה שתיים לפלנצ'ה החמה בוזק עוד מתבלין השווארמה בוחש ושופך על הבצל בקערה .נהדר בפיתה וטוב גם בצלחת בתוספת ג'פס
 

ady18

Well-known member
אצלי

קצת קנלוני בשר
לא נשאר סלטים
מעט מרק כרוב
 

חנהפ

Active member
ב"ה אין צורך -יש שאריות נהדרות משבת

פלפלים ממולאים באורז, שעועית שחורה ותירס
יש גם שאריות סלמון צלוי, ירקות אפויים נהדרים
עוד פס לזניה ואפילו מעט מעוף ממולא שנאפה בתנור

 

חנהפ

Active member
כן

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_2707.html[/URL]

כל פעם מגוונת, הכיף הוא פשטות וקלות ההכנה
אורז לא מבושל רק שטוף, בערך 2 כפות לפלפל
תירס, שעועית שחורה שבישלתי לריכוך
בצל מטוגן -אפשר גם יבש
עגבניה קלופה וקצוצה.
ממלאים את הפלפלים שעומדים בסיר
מכינים נוזל בישול ממלאים כל פלפל וגם בסיר ומבשלים עד שהאורז תופח והפלפלים מתרככים
 

עדיקים

Active member
הפלפל הממולא נראה מעולה

ביקרתי בבלוג שלך וראיתי שיש עוד גיוונים לפלפל צמחוני, איזה כייף אנסה בקרוב
תודה
 

חנהפ

Active member
אכן פלפל ממולא בא אצלי בהרבה אפשרויות טעימות,תהני

 

גברת ע

New member
מתכננת לנסות להכין פאי רועים

לפי המתכון שפורסם פה שבוע שעבר, מקווה שיצליח ושיש לי מספיק בשר
 

עדיקים

Active member
אצלנו שאריות משבת

יש פאי רועים לצהריים ויש שני סלטים של חצילים שיתאימו לי לארוחת ערב אחד עם שום והשני בטעם כבד.
 
ככל הנראה פולקע עם בטטה וערמונים בשקית קוקי

כמובן בתיבול כלשהו-נראה מה יתחשק לנו

&nbsp
ונראה לי שאכין שוב קינואה עם פטריות ובצל- אז היה לא רע בכלל

&nbsp
לארוחת בוקר נראה לי שאפנק את עצמי בפרנץ טוסט ,לנצל את זה שיש לי פה חלה
 
למעלה