יום ראשון כטבעוני?

יום ראשון כטבעוני? ../images/Emo39.gif

אני לא אגיד לכם שזה לא מוזר לי.. אבל הנה היום מהבוקר הפסקתי עם כול מוצרי החלב ותוצרי הלואי שלו(עד עכשיו פשוט נמנעתי).. ביצים אני לא אוכל חוץ מביצי חופש וממ.. בשר... אני כבר לא זוכר את הטעם של זה. האמת דיי מוזר לי כי מתי שהסקתי לאכול בשר הייתי חדור אידאולוגיה ועכשיו שאני אט אט עובר להיות טבעוני אני מרגיש שהאידאולוגיה הזאת כבר לא תופשת.. אני לא יודע אם לקרוא לזה "ניוון אידאולוגי" כי אני עדיין פעיל נמרץ נגד כבד אווז ואני "מחזיר בתשובה" רבים וטובים וגם את מי שאני לא גורם אצלו לשינוי מתפקח ומודע לבעיה(לפחות זה..). התגובות שקיבלתי היו בסגנון: *משוגע?? אתה רוצה להרוג את עצמך?(חבר א´) *אני אצטרך לאשפז אותך.. הילד שלי משתגע(אמא) *מתן זה לא בריא בשבילך אל תהיה קיצוני מדי אנשים סובלים מזה אחר כך..(ידיה קרובה מאוד.. מאוד..) *את תשאר מטר שבעים כול החיים שלך(אבא) *מתן, תנשום תרגע תוציא את זה מהראש ותחזור "לאכול" אתה מפסד את כול הטעם בחיים(חבר ב´) האמת אני לא כול כך מקשיב להם.. אני עושה מה שאני רוצה:) אני רק יודע שדבר אחד יחסר לי..
.. גררר... טוב זה כמו המבורגר כבר מתרגלים שזה מגעיל(עם חושבים איך הפיקו את זה). טוף בי.

lifegirl

New member
מזל"ט ובהצלחה! ../images/Emo24.gif

את הניוון האידיאולוגי שאתה מתאר אני מכירה... בהתחלה זה היה "וואו" להיות צמחונית, ואפילו טבעונית. לאט לאט זה הפך לשיגרה (ואפילו לא שגרה נחמדה במיוחד). כבר אין בזה אתגר (לגלות מוצרים מגניבים וטבעוניים), כבר נמאס לענות לשאלות המציקות של כולם..אני עדיין מאמינה בצדקת הדרך- אבל הדרך הפכה למשעממת... אגב, בפולין זה קצת חזר, כי כל קשיי ההסתגלות חזרו- ואיתם גם ההרגשה של ההצלחה בכל פעם שהצלחתי לאכול...
ובקשר לפיצה- נסה פיצה בלי גבינה (ועם תוספות). בהנחה שהבצק איכותי (לא כמו "טו פור וואן" הכפרסבאית...), והרוטב איכותי (כנ"ל)- זה יוצא אפילו יותר טעים מפיצה רגילה. אגב, גם באיטליה ובארגנטינה אוכלים את זה ככה. שם זה גם דיי נפוץ. ושוב- בהצלחה!

רציתי להגיב על דבר אחד...

- הייתי 1.70 ומשהו כשהפכתי להיות טבעוני... אמנם לא קיבלתי מההורים שלי הערות מפורשות לגבי זה שאני לא אצמח, אבל בהחלט הרבה הערות *בריאותיות* (ואני אוסיף משהו לגבי זה והתפיסה של ההורים שלי שהשתנה מיד)... אבל אני רק אציין שאני היום מסתכל לאבא שלי ישר בעיניים (1.90)

adipo

New member
חחחח

מתן "החניך הטבעוני" באמת הפך לכזה. אפשר להתחיל להוריד את הסוגריים. שיהיה לך בהצלחה ובתאבון (?)[ עלה והטבע (הדבר הכי טוב שהצחלתי...מצטערת מתן) עדי

קרןב

New member
שטויות במיץ

כל האזהרות האלה. אפילו מצחיק - אוכלי הבשר צריכים להיות מודעים לסכנות שבאכילתו. אבל טוב, נו - מניפולציות תמיד נעשות על ידי מי שלא יודעים להתמודד עם בחירה אחרת משלהם (שאולי אף מעוררת בהם רגשות אשם) 7 שנים וחצי צמחונית, לא יודעת לגבי הלהט שלך, אבל בקשר לשלי, הוא תמיד היה קיים. במיוחד אחרי שקראתי את "שנת הבשרים שלי", שהוא ספר לא קל ותובעני. אבל רק אתמול היה דיון באתר כלשהו, על אכילת בשר. מישהי ברצינות טענה שהבעיה היא לא באכילת הבשר, אלא בדרכי הגידול האכזריות של בעלי החיים. כלומר, אם נגדל אותן בתנאים טובים ו"אנושיים" יותר, אז הכל בסדר. לא יודעת מה אתכם, אותי טענה כזו מקפיצה. רוצים לאכול בשר אורגני נטול הורמונים? בבקשה. רק אל תבואו עם טענות צבועות ומוסרניות, שבכך ההתאכזרות לבעלי החיים בעצם לא קיימת, ותתלו אכילת בשר ב"טבע האנושי". אז מסתבר שהלהט שלי עדיין קיים.

למעלה