לא מתכון...
אני לא עובד עם מתכונים בבישול ומן הסתם לא יכול לתת, רק את
השיטה.
מרתיחים מים ומבשלים את האורז כ-7 דקות, מסננים מהמים.
מטגנים מעט בצל, מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים להשחמה קלה,
מסירים מהאש.
יוצקים 2 כפות שמן לסיר עמוק, מניחים פרוסות תפוחי אדמה בעובי 5 מ"מ
בתחתית הסיר ומעט על השוליים.
מתבלים את האורז מלח, פלפל, פפריקה, עגבניה מגוררת וכל תבלין אחר
לפי הטעם, מוסיפים את תערובת הפרגיות, מוסיפים גזר (קוביות או מגורר)
אפונה טריה או מהקפאה, מעט מים (התערובת צריכה להיות לחה) ומערבבים.
מניחים את כל התערובת על תפוחי האדמה ומיישרים, מניחים נייר אפיה
מעל וסוגרים, מחממים על להבה גבוהה כשלוש דקות ומעבירים לתנור
ב-150 מעלות עד שמוכן (בודקים אם השכבה העליונה מוכנה).
מסירים את נייר האפיה, מניחים צלחת גדולה מעל והופכים.
התיבול כאמור לפי הטעם, המלצת ההמלחה היא 3/4 כפית לכוס אורז,
השאר לפי הטעם.