יום ראשון- מה בסירים

יום ראשון- מה בסירים


אצלנו- שאריות מאתמול.
בסוף אגב הכנתי אורז עם אפונה וגזר ברוטב עגבניות, תפוחי אדמה "מדורה" ועוף בתבלין מיוחד לעוף שהבעל קנה (והתברר שדי ספייסי).
נשאר קצת מכל דבר אז נראה לי שנאכל את זה ומקסימום אכין עוד תוספת
 

Maldini Girl

New member
היום למדתי, אז הבחור פינק אותנו.

הכין מטבוחה מצוינת ועשיו מתפיח חלה שתיכנס בקרוב לתנור.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יום ראשון הוא היום הכי מתאים לאפות חלות לשבת

יצאו מהתנור לפני כרבע שעה.



 

Maldini Girl

New member


בדיוק כתבתי שגם החבר שלי חשב כמוך. יש בזה משהו מאד מנחם... כאילו, בוא נעמיד פנים שעוד סופ"ש.
 
יום שני-מה בסירים


קנינו אתמול חזה עוף חתוך לרצועות, נראה לי שאכין מוקפץ כארוחת צהריים למחר.
 

ady18

Well-known member
אצלי

קציצות אפונה וגזר עם אורז לבן
וערב בורקסים...
 
אצלינו

חזה עוף על הפלנצה ברוטב חרדל עם גרגירי חרדל.
לצד תפוחי אדמה פרוס בתנור

בערב ממשיכים עם התפוחי אדמה לכיוון גרטן
 
יום שני - בסירים

שלום
הבת שילדה בקשה מרק בצל אתמול.
אז קמתי מוקדם ורצתי לקנות חומרי גלם.
הכנתי ציר ירקות מדהים, מירקות שורש, פטרוזליה, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
הכנתי מחבילת חמאה (קטנה - תנובה) והרבה בצל...גם רגיל וגם סגול,
יין לבן, מעט אאדום לצבע, אגוז מוסקט טרי מגורד. יצא מעולה.
כמו שייתם מכינים מהלב לבת שזה עכשיו ילדה לכם נכד קטן וחמוד.



 

yair_bar

New member
מנהל
יפה ושוב מזל טוב

יש במקרה תמונה של המרק מוכן?
&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
היי, המתכון מתוך ספר

מתוך
THE FUNDAMENTAL TECHNIQUES OF CLASSIC BREAD BAKING,
והבחור מוסר שיש צורך מאלט נוזלי.
אני לא יודעת אם אני יכולה להעלות לפה מתכון מתוך ספר, בגלל ענייני זכויות יוצרים?
אשמח שיאירו/יעירו את עייני.
 

עדיקים

Active member
אצלנו היתה פשטידת פסטה


שאריות של גבינות שעומד לפוג להן התוקף (או שפג אך עדיין טובות) ואף אחד כבר לא יאכל.
ערבבתי הגבינות עם 2 ביצים (היו מלא גבינות יצאה בלילה עשירה מאוד).
בישלתי פסטה מקרוני קצרה של ברילה (הלכה מעולה עם הפשטידה).
הפשטידה חוסלה כמעט במלואה, שאריות לקחתי איתה היום לעבודה.
 
יום חמישי - מוסקה משודרגת

שלום
את הרגו אני רוצה להכין כבר היום בגלל הזמן בישול...
 
הרגו על האש

מתכון לרגו:
חומרי גלם:
1 בצל גדול חתוך דק
1.5 ק"ג בשר בקר טחון
1 רסק עגבניות טל - 440 מ"ל.
1 קופסת עגבניות מרוסקות טל עם שום ועשבי תיבול - 800 מ"ל.
1/2 קופסת זייתים ירוקים טבעות (ללא נוזל)
פפריקה מתוקה בנדיבות,
אורגנו יבש
פלפל שחור
מלח
שמן זית
שמן קנולה

אופן הכנה:
מטגן את הבצל בשמן קנולה על אש קטנה, עד שמתרכך.
מוסיף את הבשר הטחון מערבב ומרסק כל הזמן עם תרבד למניעת גושים, עד שהבשר מחליף צבע.
מוריד מהאש ועם המכסה ומגבת מנקז את הנוזלים כמה שניתן...(פינת ההכשר)
מחזיר לאש, מוסיף את הרסק עם קצת מים רותחים ואת העגבניות המרוסקות ומערבב, מוסיף מים רותחים לקבלת מרקם מעט נוזלי.
מוסיף את התבלינים והזיתים. מערבב היטב.
מכסה, מביא לרתיחה ומנמיך את האש - לכ-3+ שעות.
בסוף בוזק קצת שמן זית.

הרגו ילך מחר למילוי המוסקה. - שם יבוא המשך המתכון.
גם את רומא לא בנו ביום אחד
 
למעלה