יום ראשון-מה מכינים היום

ady18

Well-known member
ואצלי

נשאר שאריות משבת קצת קוקוס מעט מפרום
 

עדיקים

Active member
גם אצלי כלום, שאריות משבת

בשישי הכנתי קציצות עם אורז, נשאר הרבה לאתמול כשרק האיש והילד אכלו אז נותר לנו גם להיום.
אתמול הכנתי גם פשטידה לדיאטה שלי אז גם ממנה נשאר לי כמובן (מקווה שהאיש לא יחסל ויישאר לי גם למחר).
 

Maldini Girl

New member
אצלי

לאחרונה הייתה לי תקופה מאד ארוכה שרציתי לאכול רק אסייתי. כל אסייתי. סיני, הודי, קוריאני. הבית שלנו כבר הריח כמו חלב קוקוס, סויה ושמן שומשום.
אחרי תקופה ממש ארוכה של אוכל אסייתי, נתקפתי לאחרונה געגועים לבישול של בית, אולי בגלל שלא הייתי בבית כבר שלושה שבועות.
הכי מתגעגעת לאוכל של אבא שלי.
אבא שלי פשוט יודע לבשל. הוא פשוט מבין אוכל, בלי ללמוד, בלי מתכונים, בלי שום דבר. הוא ירש מהצד המרוקאי את ה"לפי העין", ואלוהים-יודע-ממי את היכולת שלו להכין מעדן מכל דבר.
&nbsp
אז כמחווה לאבא, נתקפתי געגועים לקוסקוס. אחרי שבשבת הכנתי תבשיל של עוף, פטריות וגמבה עם קוסקוס (שיצא מהמם אגב)
החלטתי היום להכין קוסקוס עם מרק אבל קצת אחר, ולנסות לעשות מתכון של מישהי שהתמודדה בעונה האחרונה של מאסטר שף ועשתה מרק קוסקוס "עם ירוקים" (סלרי, כוסברה, בצל, פלפל ירוק חריף, לפת, תחתיות ארטישוק, שומר, אפונה עם גרונות ולבבות)
אלא שבגלל שיום ראשון...
לא היו גרונות, לא הייתה לפת, לא היה שומר ואני שונאת כוסברה.
אז הכנתי מרק עם סלרי, פטרוזילה, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, אפונה, בצל, תחתיות ארטישוק, פלפל שאטה, כנפיים ולבבות. עכשיו הוא בבישול כשמעליו קוסקוס מתאדה לו... וואלה, בינתיים עושה רושם של טעים אש.
 

ady18

Well-known member
אצלי

קציצות בקר עם אפונה +פסטה עגבניות...
 

lseugy

New member
כלום. הייתי בסופ"ש התפנקות מוזיקה ושעשועי מטבח.

בסופ"ש הזה הבנות לא היו. כל אחת בענייניה. נדיר ביותר. ניצלתי כל רגע (ואני מת על הבנות שלי). מוזיקה מהסוג שאני אוהב בקולי קולות בלי שיגידו לי שאני מרעיש, קצת השתעשעתי במטבח: פלפלים בתחמיץ (כבר פרסמתי כאן מתכון פעם), ספגטי ברוטב עגבניות חריף ו... זהו. אכלתי חפיף - רק מה שיש מוכן: ביצים, גבינות, ירקות, דג מלוח, חומוס, וכמה פרוסות בגט. אז הארכתי את הסופ"ש בעוד יום ורק היום חזרתי לעבודה (ומי בכלל רצה לחזור...).
 
יום שלישי-מה מכינים היום


האמת שלא ממש יוצא לי לבשל בביקור הזה חוץ מבערבי החג וזה די מבאס.
מחכה כבר לחזור הבייתה ומתכננת לבשל ולאפות הרבה
 

חנהפ

Active member
בצק הלחם שאור שלי כבר בהתפחה

אחה"צ אאפה אותו ויש גם כדורי שוקולד לקטנטנים.
נשאר קצת מאפה מאק אנד צ'יז מאתמול
 

ady18

Well-known member
אצלי

בולנז
חם מדי לאכול ממש כבד...
גם בערבים די מחפפים...
 

Maldini Girl

New member
אתמול הבחור חזר מתל אביב

עם המון פרודוקטים אסייתיים. תרד מים, חציל תילאנדי, למון גראס ועוד. אמר שהוא מתכוון להכין קאריעם אורז ופרגיות. אני מפרגנת. לרוב כל מה שהוא עושה יוצא מדהים.
 

ady18

Well-known member
אחד הדברים הטעמים שיש פרגית בקארי ופרגית וזה מאוד פשוט להכנה

 
למעלה