יום ראשון- מה מכינים לכבוד תחילת השבוע

יום ראשון- מה מכינים לכבוד תחילת השבוע


האם יש שאריות מהסופ"ש או מבשלים משהו חדש


לא לשכוח לצרף תמונות ומתכונים


שבוע נהדר לכולנו
 

עדיקים

Active member
לי יש שאריות שיספיקו ליותר מהיום


כמו שכתבתי בשרשור של שבת הכנתי ממולאים צמחוניים של חנהפ שיצאו מעולה ונשארו לי מנות גם לתחילת השבוע, ככה שלא אצטרך לעמוד ולבשל. ממש תענוג עבורי.
 

ady18

Well-known member
שאריות:

סקצת סלטים
קצת גולש
תפוחי אדמה
 

Maldini Girl

New member
אצלי היום

כבד עוף ברוטב קרם קוקוס, עם בצל מאודה ובוטנים קלויים, שיוגש על אורז.
אם מישהו יהיה מעוניין במתכון אוסיף בכיף
&nbsp

 

yair_bar

New member
מנהל
יש תיבול דומיננטי כלשהו

או שאת משאירה את הטעמים הטבעיים המיוחדים של הכבד כמובילים במנה?
&nbsp
כאילו בראש נראה לי שאפשר אולי לנסות לקחת לכיוונים הודיים קצת עם קארי. אבל אולי זה יפספס את הכבד עוף ואני סתם אהרוס
 

Maldini Girl

New member
לקרם קוקוס יש טעם דומיננטי

אבל פרט אליו מוסיפה רק חריף (פלפל שאטה, כי זה מה שיש לי בבית), מלח ופלפל
&nbsp
בגדול, מאדה במחבת קצת בצל ושום בשמן, מוסיפה קרם קוקוס, מלח, פלפל ופלפל שאטה ומבשלת מספר דקות תוך כדי ערבוב (בפעם האחרונה הוספתי גם עירית קצוצה).
במחבת אחרת במעט שמן מטגנת כבד (את הכבד לא מתבלת בכלל) וכשהוא צלוי מוסיפה את רוטב הקוקוס וממשיכה בבישול רק קצת, כדי למנוע התייבשות של הכבד.
&nbsp
כשמוכן שמים עם אורז ומוסיפים בוטנים קלויים.
 

yair_bar

New member
מנהל
לדעתי יש לי את כל החומרים בבית

אנסה בימים הקרובים
 
אתמול בערב הכנתי עוגיות גרנולה שיצאו ממש טעימות!

אני כבר כמה ימים בחשק עז להכין עוגיות כאלה ולא יצא לי.
מצאתי את המתכון הזה של פיליס גלזר-http://www.ynet.co.il/ency/0,7340,L-346485,00.html
&nbsp
וואו! וואו! וואו!
&nbsp
זה גם מתכון קל ומהיר הכנה וגם יוצא טעים בטירוף- אני לא כזו חסידה של עוגיות גרנולה בד"כ אבל זה יצא כל כך טעים שאני לא מפסיקה לנשנש
.
&nbsp
לגבי אוכל להיום-בעיקרון נשאר אוכל מהאירוח כי אתמול ממש התחשק לנו להזמין סושי, אבל זה מסוג האוכל שאני פחות מתחברת אליו אז נראה לי שאני אכין לעצמי פסטה וזהו. אולי פסטה מושקעת עם שמנת פטריות...נראה לפי החשק
 

ybo4

New member
תודה על הרעיון

אכין היום. חשבתי אפילו עכשיו כי מגיעים אלי לישיבה.
נראה אם יש בבית כל מה שצריך
 

עדיקים

Active member
כמו כל המתכונים שאת מביאה לכאן נראה מעולה

כמה עוגיות יוצאות מהמתכון?
תודה
 
אני קרצתי את העיגולים עם כפית מדידה

יצא סביב ה-40 עוגיות.
מהתנור זה יוצא יחסית רך ואז מתקשה באוויר תוך דקות. להוציא את הנגלה כשזה נהיה זהוב ולתת לזה לעמוד באוויר עד שהנגלה הבאה מוכנה.
&nbsp
&nbsp
 

TheNewGirl1

New member
השתמשת בגרנולה או שיבולת שועל?

ועוד שאלה.. אם בא לי להחליף את האגוזים/פירות יבשים בשוקולד קצוץ - יש לך הערכה כמה לשים?
&nbsp
 
השתמשתי בגרנולה מוכנה מעורבבת עם אגוזים

לדעתי, לשים כחצי כוס של שוקולד קצוץ- אבל לא ניסיתי בעצמי.
 
למעלה