תשובה
כן, העלתי הכל בחזרה, אבל אני מייחסת את העליה הזו למספר גורמים, ביניהם מצב נפשי רעוע שגרם לי לאכול בלי הבחנה מאכלים שעוברים טוב ומהר דרך הטבעת.

עדיין, כשאני אוכלת בצורה מסודרת ואוכל אמיתי, הטבעת מגבילה אותי (אני לא סגורה הרבה. אני רוצה לסגור עוד קצת את הטבעת כדי שתהיה לי עוד הגבלה) ואני מסוגלת לרדת במשקל. אני גם שבעה יותר מהר וליותר זמן, מה שלא היה לי ללא הטבעת, וזקוקה לכמויות אוכל פחותות יותר.

בקיצור, כשאני מקשיבה לטבעת, הטבעת היא כלי עזר מעולה לירידה במשקל. לכן למרות שאני עליתי חזרה במשקל, אינני חושבת שהניתוח לא מוצלח. אדרבא, אני מכירה עוד אנשים שעשו ניתוחים בריאטרים ומצליחים לשמור לאורך זמן, ומרוצים מהניתוח.
להגיד שהניתוח בהכרח לא עוזר או שזהו לא פתרון להשמנה, פשוט לא נכון. אכן, צריך לשלם מחיר בגלל הניתוח, אבל המחיר הוא בדיוק מה שהיה חסר לנו לפני הניתוח - לשנות את הרגלי האכילה. לפחות ניתוח הטבעת מחייב אכילה איטית, לשים לב למה שאוכלים ולכמויות וזהו בדיוק מה שנדרש בדיאטה - לאכול לאט (כדי לשבוע בערך תוך 20 דקות), לאכול בכמות סבירה, ללעוס טוב ועוד.
מי שלא מפתח את ההרגלים הללו (כולל אני בזמנים מסויימים) עלול להקיא הרבה (זו לא ממש הקאה, זו יותר פליטה של אוכל שנתקע), עלול לרמות את הטבעת במאכלים עתירי קלוריות שעוברים בקלות ועוד, ולהשמין בחזרה או להרגיש מתוסכל או בדיכאון.

לציין, שמצבי הנפשי הנוכחי אינו קשור לניתוח הטבעת. הוא התחיל עוד קודם לכן, ובתקופה שעשיתי את הניתוח הייתי מאוד מאוזנת. ההמלצה הפסיכיאטרית היתה על סמך זה שהיא הכירה אותי ובדקה שאני יודעת למה אני נכנסת. יש כאלו שמשכנעים פסיכיאטר שלא מכירים כלל שהם מבינים מהו הניתוח ושהם כשירים לניתוח, ובפועל לא מבינים למה הם נכנסים.