לא הכנתי לוק היום אבל אתמול....
אתמול הכנתי לחם טחינה ממולא בדברים טובים ובריאים.
מעתיקה את הפוסט שלי מהפייסבוק בשבילכן (וגם בשביל לבדוק את הפיצ'ר החדש בפורום לצרף סרטון ישירות)
============================
לבקשת הקהל (ובמיוחד הילדים) הכנתי את לחם הטחינה הממולא שוב.
הפעם צילמתי וגם הכנתי קליפ עם המוזיקה שליוותה אותי בזמן ההכנה.
לחם ללא קמח, ללא גלוטן, ללא שמרים וללא סוכר.
בכמות סבירה זה דיאטטי ובריא.
מאוד מתאים לבראנצ' של סופ"ש.
מקציפים 3 ביצים ועוד חלמון
מוסיפים 4 כפות טחינה גולמית ושתי כפות גבינה לבנה ומערבבים בעדינות.
מוסיפים שתי כפות זרעי צ'יה וכפית סודה לשתייה.
כמובן שאפשר לשדרג ולהוסיף מה שאוהבים - אגוזים, עגבניות מיובשות (ללא שמן) או זיתים.
אופים במרכז תנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ - 25 דקות.
מכבים את התנור אבל לא מוציאים את הלחם/ים ומשאירים למשך 30 דקות נוספות לפחות.
מבשלים ומרסקים עגבניות ומכינים ממרח דיאטטי בתוספת רסק עגבניות (ללא סוכר) גבינה לבנה 5% וגבינה מלוחה/פטה/צפתית 5%.
כשהלחמים התקררו ומוכנים פורסים כל כיכר לשלוש שכבות ומורחים כל שכבה בממרח (בנדיבות).
בתוך כל שכבה ממלאים בירקות אנטיפסטי:
הפעם השתמשתי בחצילים, קישואים וגמבה אדומה.
לכסות תבנית בנייר אפייה ולרסס מעט שמן זית.
מניחים את הירקות הפרוסים על נייר האפייה ומתבלים במעט מלח גס, פלפל שחור טחון ואורגנו.
אופים בתנור ללא תוספת של שמן בערך 25 דקות (תלוי בסוג הירקות ובעובי שחתכתן)
תהיו יצירתיים ואפשר לשדרג עם טונה (במים) בתוספת לגבינות בממרח.
אפשר שהממרח יהיה קצת יותר חריף (בגלל הילדים נמנעתי).
בתאבון
רוזי