יום ראשון!

Rosie52

New member
איך שאני אוהבת את הלוק הזה


Schick 100%

שילבת כל כך יפה נקודות עם חלק ועם פרינט אצטקי וגם הצבעים משובחים.


רוזי
 

bell1100101

New member
כמה יפהההה

(דווקא אהבתי את שהנעליים לא לבנות, יותר מתאים לדעתי :) )
 

Rosie52

New member
לא הכנתי לוק היום אבל אתמול....

אתמול הכנתי לחם טחינה ממולא בדברים טובים ובריאים.
מעתיקה את הפוסט שלי מהפייסבוק בשבילכן (וגם בשביל לבדוק את הפיצ'ר החדש בפורום לצרף סרטון ישירות)
============================

לבקשת הקהל (ובמיוחד הילדים) הכנתי את לחם הטחינה הממולא שוב.
הפעם צילמתי וגם הכנתי קליפ עם המוזיקה שליוותה אותי בזמן ההכנה.
לחם ללא קמח, ללא גלוטן, ללא שמרים וללא סוכר.

בכמות סבירה זה דיאטטי ובריא.
מאוד מתאים לבראנצ' של סופ"ש.

מקציפים 3 ביצים ועוד חלמון
מוסיפים 4 כפות טחינה גולמית ושתי כפות גבינה לבנה ומערבבים בעדינות.
מוסיפים שתי כפות זרעי צ'יה וכפית סודה לשתייה.
כמובן שאפשר לשדרג ולהוסיף מה שאוהבים - אגוזים, עגבניות מיובשות (ללא שמן) או זיתים.

אופים במרכז תנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ - 25 דקות.
מכבים את התנור אבל לא מוציאים את הלחם/ים ומשאירים למשך 30 דקות נוספות לפחות.

מבשלים ומרסקים עגבניות ומכינים ממרח דיאטטי בתוספת רסק עגבניות (ללא סוכר) גבינה לבנה 5% וגבינה מלוחה/פטה/צפתית 5%.

כשהלחמים התקררו ומוכנים פורסים כל כיכר לשלוש שכבות ומורחים כל שכבה בממרח (בנדיבות).
בתוך כל שכבה ממלאים בירקות אנטיפסטי:
הפעם השתמשתי בחצילים, קישואים וגמבה אדומה.
לכסות תבנית בנייר אפייה ולרסס מעט שמן זית.
מניחים את הירקות הפרוסים על נייר האפייה ומתבלים במעט מלח גס, פלפל שחור טחון ואורגנו.
אופים בתנור ללא תוספת של שמן בערך 25 דקות (תלוי בסוג הירקות ובעובי שחתכתן)

תהיו יצירתיים ואפשר לשדרג עם טונה (במים) בתוספת לגבינות בממרח.
אפשר שהממרח יהיה קצת יותר חריף (בגלל הילדים נמנעתי).
בתאבון

רוזי




 

shmickey

New member
לא עובד לי פה..


אבל ראיתי בפייסבוק, נראה טעים טעים טעים!!
 

Rosie52

New member
אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר

אם את לא מצליחה לראות דברי עם ההנהלה שיסדרו.
אני דווקא הצלחתי לראות את זה מנגן כאן.

רוזי
 

haych

New member
יאמי!

נראה מעולה!!
אם אצליח לזכור את זה עד ליום שישי - אכין לסופ"ש, תודה רוזי!
הסרטון עובד מעולה, מה שמעצבן שהוא מתחיל לנגן ישר, גם כשעוברים למסך התגובה. בטוחה שאפשר להגדיר את זה איכשהוא (בפייסבוק הגדרתי את זה בהצלחה) אבל לא יודעת איך.
 

שרוני1ש

New member
שיואוו! המתכון שלך! וואו!

איזה מתכון משגע! מחכה לעשות בהזדמנות הראשונה!
 

Rosie52

New member
רק בשביל להסיר ספק

את המתכון המקורי לא אני המצאתי.
אני שדרגתי אותו וצמצמתי את הערך הקלורי ע"י שימוש בגבינה לבנה 5% בבצק במקום 2 כפות טחינה גולמית.
צמצמתי גם את כמות החלמון (בביצה הרביעית משתמשת רק בחלבון).
החלפתי אבקת אפייה בסודה לשתייה כי באבקת אפייה יש יותר קלוריות והיא מכילה פחממה (משתמשים בתירס במרכיביה).

כמובן שגם את המילוי והרוטב שידרגתי בעצמי.
וכמובן שאת מוזמנת לשדרג עוד קצת (אם הילדים אוהבים) למשל:
להוסיף טונה וקצת צ'ילי חריף/מתוק לממרח במקום גבינות או יחד עם הגבינות.
אפשר בכלל לוותר על הגבינה "שבבצק" וללכת על 6 כפות טחינה בתוספת כף דבש ולהפוך את "ארוחת הסנדוויץ" הבריאה (ללא פחממות וסוכרים ריקים) לבשרית (פסטרמה ביתית עם ירקות טריים וממרח חרדל ביתי או בשר/עוף/הודו טחון עם עגבניות מרוסקות ותבלינים או כל רעיון אחר שבא לך)

רוזי
 
למעלה