יום רביעי.....סופ"ש מתקרב

בולי27

New member
יום רביעי.....סופ"ש מתקרב../images/Emo10.gif

וזה הסופ"ש עם "התור שלו" כלומר ארוחת שישי עם כל "האהובים" עלי ביותר, צעקות ומריבות (שאני לא כלולה בהן, אבל עושות לי בד"כ כאב ראש אטומי, או מביכות אותי שבה לי לקבור את עצמי) האבסה של אוכל (בסגנון פיטום אווזים) אימוץ הטלפון שלנו עבור השיחות של כל המשפחה שלו (אפילו שלכל אחד מהם יש טלפון משלו). שאלה קבועה שמגיעה מכל אחד מהם לפחות פעם אחת במהלך הערב: "מתי תעשה לי...?" "מתי תביא לי...?" "אבל הבטחת לי....אז למה אתה מבטיח....?" ואז אם נשאר להם קצת כח....אז צריך להעביר ביקורת על משהו....(על התינוקת שלי
, או על משהו שעשינו, או שלא עשינו) ואז אחרי שסוף סוף יגמר הסיוט ונהיה בדלת.... גיסתי תתחיל "נכון שאתם באים אלי עכשיו...?!" (לא!!!!) וכדי שיהיה פינלה לסיוט יש שעה נסיעה הביתה.... אני שונאת את יום שישי הזה עוד לפני שהוא הגיע...

הגנובה

New member
בולי יקירתי...../images/Emo24.gif

להלן - תרפיה קבוצתית!!! בעודך יושבת בשולחן וסביבך המולה רבתית כפי שאת מתארת... דמייני אותנו שולחות הודעות אחת לשניה... מה היית מספרת לנו בכל רגע נתון - ואיך היינו מגיבות.... אולי זה יעזור לך לראות את הדברים "מבחוץ" ולצחוק על כל ה"צעקנים" - בלי שהם אפילו ידעו את זה.... זה בונוס גדול!! לא?

בולי27

New member
רעיון גדול!!! מקווה שיצליח!!!

פעם ראשונה שאני מבקרת אצלהם מאז שקיים הפורום. אני באמת אדמיין שאני כותבת את זה וזה לא אמיתי....
עדי הבעיה עם הטלפון, שלבעלי יש תיק מסודר, אז זה יראה לו מוזר שאני לוקחת לו את הטלפון, וחוץ מזה הבעיה העיקרית היא אחותו הקטנה, שהיא: א. לא מתביישת ב. בעלי תמיד אומר לה לא!, ואז היא נעלבת! מתחילה לריב איתו "לא צריך, י´קמצן" ואז הוא נשבר ואומר לה "טוב תקחי". (כמובן שאבא שלה שומע הכל אבל לא נותן לה להתקשר...) ג. נניח ועוזבים את הטלפון, אז יש ריטואל קבוע אחר "תיקח אותי לפה" "תקפיץ אותי שנייה לשם..." ואם הוא אומר לא, אז שוב ריטואל של מריבות, ושוב כולם נעלבים, והוא לא עומד בזה, הוא די חלש מול הסחטנות הזו.

AdiBason

New member
תשמעי.. תקני להם אפוד מגן נגד עלבון

ואטמי אוזניים לבעלך....

בולי27

New member
עדי! זה ממש START UP

כמו שאומר טל פרידמן....
(חבל שאין אייקון עם הפרצוף הזה שהוא עושה)

הגנובה

New member
תאמיני לי -

הם לא יבינו למה את מחייכת!! ספרי לנו איך היה ואם הצליח לך!!

המשפחה הזו היא : מקצוע לכל דבר../images/Emo12.gif

צ´מעי, זה ממש מזעזע !!! יש לך אפשרות לחבל בפלאפון לפני שאתם מגיעים רוצה לדעת? בעניין ההקפצות: מה הוא נהג מונית שלהם? הוא בן יחיד? תפילי פעם אחת על הקרציה הקטנה הזו או על בעלך עד כמה נמאס לך מהביקורים הלא נעימים הללו ושיעבוד מהר לשיפורם או שאת פועלת להדרת רגלך מביתם. "לא יעלה על הדעת שהביקור אצל הוריך תמיד צריך להסתיים בצורה כזו, נמאס לי מהניצולים המחפירים הללו ותפעל במהרה". עוד רעיון (בכדי שתוכלי להוכיח את בעלך שהוא מנוצל נטו) אם תוכלו להגיע ללא רכב (בתחבורה ציבורית, טרמפ או כל דבר אחר) וללא פלאפון ותראו באם אתם במרכז העיננים בארוחה (חוץ מ "תעשה לי" וכאלה) וכמה שקט תרוויחו בביקור.

הגנובה

New member
שיטה נוספת - לבחירתך...

אפשר לשכוח את הפלאפון ברכב שחונה כקילומטר עד קילומטר וחצי משם - כי לא היתה חניה קרובה יותר... אגב - אפשר רק לאמר להם שהחנתם את הרכב רחוק אם ההליכה קשה עליכם...

בולי27

New member
גם לא עובד....

א. יש טונות של חניה ב. בעלי לא ישתף פעולה... מה אני אגיד לו אחותך הקטנה תרצה להשתמש בטלפון אז תשאיר אותו פה? ואז באמת היא גם תתנדב ללכת לאוטו ולהביא בעצמה (אפילו אם באמת חנינו רחוק!)

בולי27

New member
לא עובד ממספר סיבות:

הוא בכל מקרה יהיה במרכז העינינים (בן יחיד במשפחה מזרחית....זה מה יש) אין אפשרות להגיע באוטובוס (גם רחוק וגם מוזר) הוא לא אוהב שכל הזמן מבקשים ממנו, והוא גם אומר את זה, אבל ברגע שמישהו עושה לו פרצוף הוא מיד נשבר! הוא מיד שוכח למה הוא לא הסכים מקודם! והוא אומר שפעם בשבועיים לא נורא אם הם מבקשים ממנו משהו. הוא גם לא קולט שמנצלים אותו (וזה בעיה שיש לו בכלל עם אנשים ולא רק עם המשפחה שלו) כשזה אנשים זרים, אז אני פשוט מנסה להסביר לו, אבל הוא לא קולט אז אני מנסה להרחיק אותו מהם. אבל מהמשפחה זה יותר רגיש, אני לא יכולה להרחיק אותו משם. והוא פשוט לא רואה מה זה ניצול! ואיך מחבלים בפלאפון? זה לא יראה לו מוזר שכל פעם שנגיע לשם הטלפון שלו לא יהיה בסדר?

טוף, משפחה מזרחית זה תיק לא קטן

למרות שאני מזרחית אעסלית (נשבעת לכן, אני גרועה מ 10 מרוקאיות יחד) לחבל בטלפון מבלי שגם הוא ירגיש אעביר לך במסרים!!!!

עדה ב

New member
בולי יקרה../images/Emo39.gif

גם בעלי ממצוא מזרחי וגם הוא בן יחיד. כשהכרתי אותו הוא היה תמים בצורה קיצונית ממש
אחותו הגדולה שיחקה בו כמו מריונטה
(זה הכי קרוב), אם היה מצב שאבא שלו לא ישן בבית הוא היה הולך לישון בבית שאמא שלו לא תישאר לבד, בקיצור הבחור לא ידע להגיד לא, עד שהוא הכיר אותי
אני הצלחתי לפתוח לו קצת את העיניים וזה לא היה קל, אבל מה שהעמיד אותו על הרגליים היה טיפול פסיכולוגי (שאני דחפתי אותו לעבור) ומאז הוא יודע לעמוד על דעתו ואף אחד לא מנסה אפילו לנצל אותו, והיום הוא לעולם לא יסכים למשהו שלא מתאים לו או לנו. אני לא צריכה לספר שבגלל זה, ועוד כמה סיבות, לא ממש מתים עלי שם ועבור אחותו הגדולה אני ממש אויר
אבל אני מצפצפת על עליהם ולהם נשאר רק לאכול את הכובע כשהם רואים איך אנחנו מאושרים ואוהבים

בולי27

New member
עדה, יש לך טיפים בשבילי?

האמת היא שעברנו טיפול זוגי, והוא די הבין את הקטע אבל הוא לא ממש מסוגל לעשות משהו בנדון.(זה עזר מאוד אבל עדיין לא פתר את הבעיה) פעם הוא לא היה מסוגל להגיד לאמא שלו "אני לא בא", אם לא היה יוצא לו לבוא בסופשבוע הוא מיד היה מחפה ע"י ביקור באמצע השבוע! היום הכי הרבה שהוא הולך זה פעם בשבועיים. פעם ביקור היה מהבוקר עד הערב היום "רק" שעתיים וחצי... את בטח מבינה כמה זה קשה לעמוד מול הפרצוף המסכן שלהם... (ובעלי הוא מסוג האנשים שאפשר בקלות לנצל, גם אם זה לא המשפחה, אז פי כמה וכמה משפחה) אולי עוד כמה שנים, הוא קצת יתבגר ויהיו לו ילדים משלו ואז הוא יוכל יותר לעמוד על הרגליים האחוריות.... אבל אני אשמח לשמוע איך בעלך "הבין" והפנים, אולי נוכל לאמץ משהו?

עדה ב

New member
בולי, הילדה רבה איתי

על המחשב
, אז אני מעבירה לה את הפיקוד על המחשב לפני שתפרוץ כאן מלחמת עולם. אחזור אחרי 21:00 ואז גם אענה לך. ביי

עדה ב

New member
בולי היי

לא שכחתי אותך, פשוט חשבתי שזה יהיה הכי נכון לשמוע ממקור ראשון (בעלי) מה הדברים שעזרו לו, אז אני מחכה שכבודו יסיים לראות את יצפאן ואח"כ אנחנו יושבים לדבר על זה, הולך להיות מאוד מעניין כיוון שאף פעם לא ממש יצא לנו לדבר על זה. אז חכי בסבלנות ומחר אני מעדכנת אותך

בולי27

New member
וואו! עדה! סחטיין עלייך!

ממקור ראשון! זה צריך להיות מאלף!!!!

עדה ב

New member
בולבולי../images/Emo24.gif

מצטערת על העיכוב בתשובה, אבל עוברים עלי ימים מטורפים
אז אתמול אחרי שיצפאן נגמר התישבתי לו על הוריד ולא ירדתי משם עד שקיבלתי תשובות, אז ככה.... במשפט אחד קודם כל הוא צריך לראות מה שקורה סביבו מבלי לטמון את הראש בחול ולרצות לשנות את זה, כל עוד הוא לא מודע למצב אין לו מה לרצות לשנות
לי לא כל-כך ברור למה אתם הולכים (או הלכתם) לטיפול זוגי???? הבעיה היא לא בזוגיות שלכם!!!! הבעיה היא שלו שאין לו את הכוחות הנפשיים להתמודד עם המשפחה שלו, לדעתי הוא זה שצריך ללכת לטיפול לבד
כדי להבין את הנפשות הפועלות במשפחה שלו ולמה הוא לא מסוגל להתמודד איתם. לדעתי מה שאת צריכה לעשות כרגע זה, להוריד פרופיל. כשאתם הולכים לשם תתיחסי רק לבעלך בפוצי מוצי (זה הופך להם את המעיים, מנסיון
) ותתעלמי, כמה שרק את יכולה, מגיסתך והחמים שלך. כשהם יבינו, שלא משנה מה הם יגידו או יעשו, זה לא עובד עליך תיגמר להם ההנאה מלהציק לך. אצלי בכל אופן זה די עבד.

למעלה