יום רביעי-שמח במטבח

ady18

Well-known member
אצלי

טורטיה עם אנטריקוט רוטבים וירקות
ערב פשטידת תירס
 

yair_bar

New member
מנהל
שילוב מעניין מאד - לא זוכר שיצא לי לנסות ביחד

אשמח למתכון למחית הערמונים
 

CEBADOR

New member
מחית ערמונים

- יחס של 1:1 תפוחי אדמה מאודים וערמונים (אפשר לשנות יחסים. ככל שיש יותר ערמונים המחית יותר כבדה). אני מאדה את תפוחי האדמה עם מעט טימין במי האידוי. מעבדים הכל יחד בבלנדר.
- מוסיפים קצת חמאה, שמנת, מלח,פילפל ואגוז מוסקט.

פשוט וטעים.
 

Maldini Girl

New member
אצלי

חזרתי היום הביתה ובנסיעה המאד ארוכה חשבתי מה בא לי להכין, הייתה לי איזו שאיפה מאד גדולה להכין טורטליני באיזשהו מילוי, כשהתלבטתי בין כמה.
אבל אז הגעתי הביתה ובחנות לא היה קמח שמתאים לפסטה. החלטתי לא לרדת מהרעיון לגמרי אלא רק קצת לשנות אותו. לא רציתי להסתכן בהכנת פסטה מקמח לבן בלבד, אז המרתי את בצק ה"פסטה" לבצק של פילמני, וחשבתי מה יכול הכי להחמיא לו מכל המילויים עליהם חשבתי.
&nbsp
אז הכנתי, לפי מתכון שהתפרסם של חיים כהן נדמה לי,
כיסונים ממולאים במלית של לאבנה ועירית קצוצה. כרגע הכנסתי אותם להקפאה כי עוד לא יודעת מתי יצא לי לבשל אותם, אבל הרעיון הוא לבשל אותם ברוטב של יוגורט חם עם תרד ושום.



 

Maldini Girl

New member
בכלל לא

מרדדים את הבצק (או במכונת פסטה) לעובי הרצוי, קורצים עיגולים (אני קרצתי עם כוס, כמו כשעושים אוזני המן עם ילדים) בקוטר הרצוי
שמים במרכז כל עיגול מעט מהמלית, ומקפלים לחצי בצורת סהרון
עכשיו נוצר לך סהרון שיש לו חלק מעוגל וחלק ישר
תופסים את שתי קצוות הסהרון ומקפלים אותן עד שהן נוגעות אחת בשנייה לכיוון החלק הישר של הסהרון (ולא לכיוון החלק המעוגל) וזהו זה.
אם רוצים, אפשר גם לעשות את הקיפול מסביב לאצבע כדי ליצור באמצע "חור" אבל ממש לא הכרחי. עשיתי חלק ככה וחלק ככה.
&nbsp
זה נשמע קצת מסורבל כי קשה לי להסביר את זה אבל זה מאד פשוט. חבל שלא צילמתי את התהליך, בטוחה שתמונה הייתה מסבירה הרבה.
 
ירקות מבושלים בתיבול של שום ולימון

תערובת ירקות סטייל סנפורסט.יש פרגיות שנשארו מאתמול.
היום אני במוד שוקע
 
למעלה