יום שדאות לשכבת ח'

יום שדאות לשכבת ח'

מדריכי ח' יקרים ובכלל בוגרים יקרים... הסיבה שהחלטנו לשנות את האופן שבו מועבר פגש ח' הינה סיבה חינוכית חשובה במעלה בתנועתינו. המתכונת החדשה מחדדת את האופי שלנו כתנועת נוער ולא כמפגש חברתיי אחר כדוגמת המתנ"ס.. חשיבות התוכן החינוכי והמאתגר הזה, מעביר מסר שיש לחלחלו כבר בדור החניכים.(בועידה האחרונה הוחלט כי יש להעמיק את הידע בתחום המחנאות והשדאות) מדריך טוב יודע, כי מטרות של כייף וגיבוש קבוצה צריכים להיות משולבים בכל פעילות ופעילות ולא להיות המטרה העיקרית. מטרות יום השדאות היא לפתח בקרב החניכים תחושת מסוגלות והעצמה אישית בתחומי עניין נוספים דרך התמודדות עם אתגרים חדשים ומתן עצמאות במסגרת השכבה בארצי. החוויה שכל החניכים תלויה בכם המדריכים, ואין לי ספק שאתם המוכשרים לכך. מדריכים המעוניים לקחת חלק בבנייה יכולים לפנות עליי עד יום רביעי 31 לחודש. בברכת חג שבועות שמח "חזק ואמץ" רכזת הדרכה ארצית יעל כהן

noy r

New member
פגש ח'

יעל היי. זאת נוי מכפר שמואל אני באמת לא חושבת שזה המקום לפתוח את זה לדיון. אנחנו המדריכים אמרנו את מה שאנחנו חושבים ולא ממש התייחסתם לעניין. אמרנו את זה במטרה לשנות את הפגש ח' ולא במטרה שתסבירו לנו את המניעים שלכם כי אותם אנחנו כבר מכירים... אז יש בהחלט מקום לפגישה כמו שצריך לשנות את העניינים..

SoulDancer

New member
לפי מה שהבנתי

בטלו את הישיבה כי הרבה לא יכלו בגלל הבגרות במתמ'. אבל אני עדיין חושבת שיש מקום ענקי לקיים שיחה על זה, וכמו שנוי אמרה, לא פה. יסמין.

אופסס, ההמשך

ההמשך... אנו תמיד שמחים לשמוע תגובות והערות. בישיבת המרכזים האחרונה הסכמנו על הצורך במפגש עימכם והוא נקבע ליום א' שעבר.אולם , המפגש לא התקיים כתוצאה מהענות נמוכה של המדריכים (את מכפ"ש ויסמין מנ"צ)...בעקבות כך, הודענו לכולם שאנו נמצאים בפורום ושם אולי נוכל לתת תגובה או מענה לבקשתכם. אם הדבר אינו עונה על הצורך, אני אשמח לשוחח איתך באופן אישי את מוזמנת לפנות אליי.. לילה טוב יעל

Baba fain

New member
פגש ח'

אני בתור מדריך ח' של עמידר חושב לצריך להשאיר את המפעל הזה כמו שהוא ולא לשנות אותו לסדאות כי אני יודע מי הם כיתות ח' של הבית ספר שבו אני רוצה לגייס אותם ואמרתי להם בתחילת השנה שהולך להיות פגש ח' בטבריה עם מים וכיף וזה מביא המון חטניקים וככה אפשר גם להשאיר אותם לקורס ששם באמת הם לומדים את הערכים וכו'... זהו אמרתי את מה שיש לי להגיד ודרך אגב ההנהגה הייתה צריכה לדון בזה איתנו אני חושב...ולא להחליט מה שבא לה כי הבוגרים זה התנועה...

noy r

New member
צודק בהחלט...

שלום לך. אין לי מושג מי אתה כל כך אבל בכל זאת כתבנו כבר מכתב שאומר בערך את כל מה שאתה אמרת ושלחנו אותו להנהגה. החתמנו עליו את מדריכי ח' שיכולנו ושידענו איך להשיג אותם. ככה שמה שאתה אומר הוא נכון לחלוטין ונחמד לדעת שיש עוד מישהו שחושב כמונו... אז אתה יותר ממוזמן להמשיך לקדם את העניין.. אגב- נוי מדריכת ח' כפר שמואל

idanshaf2

New member
תגובתי...

לאחר שקראתי את כל הדברים שנאמרו פה.. וכמובן גם ניהלתי דיון עם נוי (שהיא בוגרת בסניף שלי) אני רוצה לומר מספר דברים שמופנים לכלל הבוגרים והחניכים (במיוחד מדריכי ח' וחניכי ח'): 1) אני לא אחזור על הסיבות לשינוי המתכונת מכיוון שהן כבר נאמרו. יש מקום לדיון ויש מקום להבעת דעה אולם תמיד צריך לזכור ששינויים הם לא תמיד קלים ולעיתים נדרשת טיפה של הבנת מערכת על מנת לעשות שינויים שלא תמיד נראים לנו הגיוניים. 2) אני שב ומדגיש שאני מאוד שמחים שהבעתם את דעתכם וכתבתם את המכתב ולראיה ניתן לשים לב לעובדה שמתעקשים לשמוע את דעתכם אם זה במפגש, בפורום או בטלפון... לכן אני רק רוצה לומר חזק ואמץ על ההתעקשות והבעת הדעה. 3) אני לא חושב שזה המקום לנהל את הדיון האם זה נכון או לא נכון לשנות את מתכונת מפגש ח'. לכן כל מדריך ח' המעוניין להביע את דעתו מוזמן להגיע ביום שני ה5.6 בשעה 18:00 לכפר המכביה לפגש... נא אשרו הגעתכם אצל המרכזים וודאו שחבריכם מסניפים אחרים אכן מגיעים. ושוב, חשוב לנו לשמוע את דעתכם ולנהל את הדיון הזה בצורה מכובדת ומסודרת... חיזקו ואימצו

קובייה2

New member
נוי ושאר מדריכי ח'

אני באמת לא חושב שצריך לשנות את הפגש ההשנה הפגש הוא באמת מעניין ומעשיר נכון אני מסכים איתכם שלהיות בחוף בטבריה לעשות קיאקים ובננות הרבה יותר כייף אבל אתם לא משיגים כלום ביום הזה חוץ מזה שהחניכים יכירו כמה חברה שיהיו איתם בקורס ואנחנו היינו גם בטבריה היה כייף אבל אני יודע על עצמי שוואלה אחרי כמה שעות בים עם כמה חברה זה כבר מתחיל להתמרח צריך שיהיה משהו כייף אני לא אומר שלא אבל כייף הם עוד יעשו והמון וחוץ מזה כל דבר שהוא עוסק במחנאות ומתעסקים בו גם החניכים זה טוב לתנועה ולהמשך שלהם כבוגרים

noy r

New member
כן אבל...

כן אבל אנחנו ממש לא שללנו את הרעיון של המחנאות. פשוט בטיול כמו שהוא אין שום אטרקציה אפילו הכי קטנה שמושכת אותם לרצות לצאת לטיול. את המחנאות וההשרדות הם מכירים כבר שנים מהפעילות בסניפים. בגלל זה רצינו לשלב.. להיות בחוף חלק מהזמן ולעשות בישולי שדה או מחנאות בחלק השני של הזמן...

idanshaf2

New member
תשובה...

למה את לא מתייעצת עם חניכים איזה תהליך הם צריכים לעבור?? למה את לא מתייעצת עם חניכים איזה נושא תעשו במחנה קיץ ואיזה תכנים הם יעברו? למה לא מתייעצים איתכם על אילו תכנים תעברו בפעולות בוגרים? כי את לא יכולה שאדם שאמנור לעבור את הפעולה גם יבנה אותה כי אז את הורסת את כל התהליך

למעלה