יום שישי הקרוב – 21.11 - 11:00 מול נתניהו

vega77

New member
יום שישי הקרוב – 21.11 - 11:00 מול נתניהו

יום שישי הקרוב – 21.11 בשעה 11:00 הפגנת מחאה מול ביתו של בנימין נתניהו - ירושלים ביבי – גורלו של גלעד שליט תלוי גם בך! בהמשך להפגנות המחאה מול בתיהם של אהוד ברק וציפי לבני , מטה המאבק יקיים גם השבוע הפגנת מחאה מול ביתו של מועמד נוסף לראשות הממשלה-יו"ר הליכוד בנימין נתניהו. על אף שמר נתניהו אינו חבר בממשלת ישראל, יש לו את היכולת להשפיע על החזרתו של גלעד שליט בהיותו יו"ר האופוזיציה. נושא גלעד שליט לא נמצא כלל על סדר יומו של הטוען לראשות הממשלה והוא מעדיף לפזר סיסמאות בחירות מעל לכל במה, בהשמיטו נושא אחד בלבד – גלעד שליט! מדוע לא הגיש נתניהו ולו פעם אחת בשנתיים האחרונות הצעת אי אמון בממשלת ישראל על חוסר טיפולה בנושא גלעד שליט? מדוע לא מתייחס יו"ר הליכוד לנושא זה כלל? נתניהו מעדיף להתרחק מנושא זה שכן ברור לו שיהיה עליו לתת הצהרות חד משמעיות בנוגע לשחרורו של גלעד, הצהרות שיכולות לפגוע בסיכוייו בבחירות הקרובות. ביום שישי הקרוב נגיע לביתו של נתניהו על מנת לדרוש תשובות. לא ניתן לנתניהו להתחבא ולהסתתר מאחורי סיסמאות בחירות ריקות מתוכן!! גלעד שליט יהיה גם על סדר יומו של נתניהו! ביבי – לא ניתן לך להתחמק יותר! מי שרוצה להיות ראש ממשלה מחויב לתת תשובות חד משמעיות לציבור בישראל! אנו ניפגש מול ביתו של ביבי נתניהו, רחוב עזה 35 ירושלים (סמוך לפינת רחוב מטודלה, ליד ה- Coffee Shop. 10 דקות הליכה ממעון רוה"מ) אנא הצטיידו בעזרי רעש: משרוקיות, טרבוקות, זמבורות וכד' מטה המאבק מדגיש פעם נוספת: אנו רואים בכל אחד משרי הממשלה וחברי הכנסת כאחראים לגורלו של גלעד, ואנו נמשיך למחות ולרדוף אחרי כל אחד ואחת עד לחזרתו של גלעד. אנו שבים ומזכירים: לחץ ציבורי מתמשך הוא זה שהחזיר את אודי ואלדד והוא הצעד היחיד שיחזיר את גלעד. אנא הצטרפו אלינו וביחד נחזיר את גלעד הביתה. נוכחותכם חשובה והכרחית להצלחת המאבק. בבקשה להמשיך ולהעביר את ההודעה הלאה תחבורה ציבורית מתחנה מרכזית בירושלים (אגד): קווים 9, 17, 31, 32. בבקשה מכל מי שיכול להסיע אנשים, נא ליצור אתנו קשר. מי שצריך טרמפ, נשתדל למצוא פתרון. לפרטים נוספים אנא שלחו מייל או התקשרו: [email protected] איילת תמיר – 057-7448828 מאיה פנדלר – 052-4619367 שי שנקמן – 050-7690704 מיקי ליבוביץ (דובר המטה) – 052-6091100 הודעה נוספת: להצטרפות לאוהל המחאה הקבוע מול מעון רוה"מ בירושלים- [email protected] (יעל ורותי ברקאי) בבקשה להמשיך ולהעביר את ההודעה הלאה! להצטרפות למטה המאבק למען גלעד, אנא כנסו לאתר www.habaita.com

אל תהפכו את המאבק לפוליטי

התירוץ להפגין מול נתניהו כל כך קלוש שהוא פשוט מבזה את האינטליגנציה. אם מתחילים להתעסק ב"למה הוא לא" אפשר להפגין מול הבית של כמעט כל אחד במדינה. נתניהו לא היה בעמדת השפעה בעניין שליט ונראה שהעילה להפגין נגדו היא פוליטית גרידא, רק משום שרבים מתומכי המאבק רוצים "איזון" פוליטי מלאכותי כדי שהמפלגות היוצאות לא ממש יפגעו מהיעדר נחישותן מול החמאס. עם זאת הציבור לא טיפש והוא לא יקנה תירוצים כה קלושים כעילה להפגנה. זה רק פוגע באמינות המאבק ותו לא.

vega77

New member
כנראה שאתה לא ממש לא בעניינים

ראיתי כבר את כל ההודעות שלך בעבר, מה אתה בכלל עושה בפורום הזה ??? ביבי נתניהו הוא יו"ר האופוזיציה, הוא מעורב בנושא הרבה יותר ממש שנראה לך, הוא לא עשה כלום מאז ששליט נחטף, האם ראית אותו מגיש אי-אמון על כך שאף אחד לא עושה כלום למען גלעד בממשלה ?? האם זה לא הופך אותו לעוד אחד שרק מדבר ולא עושה כלום בנושא ? תעשה לי טובה, אם אתה לא יודע אל תעלה הודעות מיותרות תודה,

יונה1

New member
שלום VEGA

אני חושבת שההודעה שלך מאד לוקה בחסר ומחמיצה עוד הרבה פעילויות, כמו למשל העצרת בסוף החודש, משמרות "הערנות" ועוד ועוד. לפיכך מאד מעניין אותי מדוע אתה מפרסם דווקא את משמרת הקבע מול בית רה"מ ומשמיט את האחרות? אני סבורה שתיטיב לעשות אם תפרסם רק את הפעילות שלכם ותפנה את יתר המעוניינים לאתר האינטרנט של המשפחה ומצפה הילה (שם מפורסמת גם כתובת ההצטרפות למשמרות הקבע), כי אחרת מצטרפים חדשים יוטעו.

הפוליטיזציה מזיקה לגלעד שליט

אם ראש האופוזיציה אחראי לכשלי הממשלה אזי מנחם בגין נושא באחריות למחדל מלחמת יום כיפור. האמנם? אל תנסה למכור טיעונים כאלו לציבור כי הציבור חכם מידי. ברור שההתנפלות שלכם על ביבי (שאיני מחבב אישית) היא פוליטית והציבור ובמיוחד ציבור תומכי הליכוד יזהה אתכם מייד כאנשי שמאל שרוכבים על גבו של געלד שליט מטעמים פוליטיים קטנוניים. גלעד לא צריך את שתרכבו עליו. יש לו מספיק בעיות גם בלעדיכם. לא די שהחמאס לקח אותו בשבי עכשיו גם מנצלים אותו לצורך הבחירות? אתם גורמים לו רק נזק. צריך שימשהו יכתוב זאת כאן כדי שישמע גם קול ההיגיון.

יונה1

New member
ראובן, אני מסכימה איתך לגמרי

אך מצד שני, אותו "מטה מאבק" עורך פעילויות כל כך קיטשיות, נלעגות, ונטולות כל הבנה פוליטית - שההפגנה מול נתניהו היא רק אחת נוספת בשרשרת. ואני כדרכי, ממשיכה לתהות מתי פעילות מחאה שגוייה מפסיקה "סתם" לא להשפיע, ואכן מתחילה להזיק. אז אולי אתה באמת צודק וההפגנה מול נתניהו שייכת לקטגוריה הזו. ובאשר לרכיבה על גבו של גלעד וניצולו לצרכים שונים ומשונים. נו באמת.... הרי אתה ער לפחות כמוני למחול השדים ההזוי שמתרחש מתחת לאפנו עם "טרנד גלעד שליט". אז קשה מאד להאשים דווקא אותם בכך.

יונה1

New member
עוד מילה על נתניהו

במחקר אותו ערכתי על פעילות הורי השבויים במלחמת יום הכיפורים, כחוקרת במדע המדינה - ציינתי דווקא לחיוב את העובדה שהאופוזיציה (בראשות בגין) לא תפסה טרמפ על מחאת ההורים ולא השתמשה בנושא השבויים כקרדום פוליטי לחפור בו. אגב, אריאל שרון כן עשה זאת. הגם שאיני ממעריצות נתניהו, אחטא ליושר האקדמי אם לא אשבח אותו היום באותה מידה. אותי דווקא מצחיקה מאד עלייתו של שר בממשלה - (עמי איילון) על עגלת "מטה המחאה". אבל לאור התנהלותו הפוליטית בימים האחרונים, עובדה זו היא הכי פחות מצחיקה. אבל עמי איילון איננו הטרמפיסט היחיד. פעם פעם היה בהפגנות גם איזה עוזי דיין אחד, שדיבר על חובת שחרור שבויים. נדמה לי (ותקנו אותי אם אני טועה), שמאז יש לו דברים יותר חשובים לעסוק בהם.

אנ מבדיל בין פעולות לא ממוקדות לשגויות

יש פעילויות שנועדו לעורר הזדהות ולחבר אנשים למאבק. הן אולי לא ממוקדות אבל יש להן חשיבות בגיוס תומכים ובאיתות למקבלי ההחלטות שיש אהדה רבה בציבור לעניין של גלעד. לנגד זאת יש פעולות שגויות שפוגעות במאבק התקפה על נתניהו היא כזאת. עם זאת בסך הכל נראה לי שיש הבשלה של הבנה אצל המשפחה שיש לנטרל את ערכו האסטרטגי- מדיני של גלעד עבור החמאס ולהפוך אותו לנטל עליהם. זה התחיל במאמר של נועם באל-קודס וממשיך בבג"ץ ובהפגנה בכרם שלום. משא ומתן ועיסקה יכולים להתבצע רק אחרי שהחמאס יהיה מוכן לוותר על גלעד כנכס מדיני וצריך לעסוק בכך אך ורק ברגע הנכון.

יונה1

New member
נהדר שאתה מבדיל בין "לא ממוקד" לשגוי

אבל בעיני רוב הפעילויות של "מטה המאבק" רחוקות ממאבק או תבונה פוליטית כרחוק מזרח ממערב. עם זאת, לאור העובדה שהם לא משתתפים בפורום הזה ו-ב-ע-י-ק-ר משעה שלא נשאלתי לדעתי - הרי ש"תרומתי הצנועה" לדיון על הפעילויות שלהם נגמרה.

ואולי בכלל נתניהו עומד מאחורי ההפגנה

אולי הסידור הזה טוב לכל הצדדים... אולי גם הוא רוצה להצטופף עם מיקי ליבוביץ', לחבק אותו וללוש אותו כרצונו בעוד הוא זוכה בדקה של תהילה מול המצלמות. מה, רק לברק מגיע?

יונה1

New member
ראובן 1:0 לטובתך!

מאז שראיתי את הסרט על "הפגנת המחאה", לא צחקתי כמו שאני צוחקת עכשיו. אבל אל תקפח חלילה את הנשיקות של ברק עם המפגינה הזועמת ארנה שמעוני. מעניין אותי איך שרה תגיב על זה!

אני לא במשחק

התוצאה האמיתית היא 878:0 לרעת גלעד, נכון להיום. אבל למרות הגיחוך יש ערך מצטבר להפגנות, גם אם נאיביות ולא מוצלחות. אך דרישה כללית ש"הממשלה תעשה מה שיבכולתה" אינה מספיקה. מה שחסר לי בהפגנות זו דרישה קונקרטית מהממשלה לעשות עבור גלעד את מה שהיא מוכנה לעשות בגלל צינורות מעופפים. לדעתי לא היה מזיק גם להפגין מול בנק דיסקונט ולמשוך חשבונות ממנו בשל תמיכתו בחמאס.

צחוק צחוק אבל זה באמת נראה מתואם

מיקי ליבוביץ' הספיק כבר להסתחבק עם ביבי ולהוציא ממנו אמירה נחושה: "גלעד זו לא רק סיסמת בחירות". אלא שלא זכור לי שביבי השתמש בגלעד כססמת בחירות, אז לא ברור ההקשר. באותה מידה גלעד הוא לא בסטה בשוק או שיח ורדים. מה קיבלנו?אוי עוד קצת יחסי ציבור לגלעד ובעיקר לליבוביץ' בתפקיד המפגין הלחוץ. זה נראה כאילו מישהו הגיש לביבי מראש את הציטוט שהוא צריך לומר ויצר לו תנאים להופעה בתקשורת. בתגובה הקודמת צחקתי, אבל הפעם זה לא מצחיק. זה פשוט נראה מתואם עד לפרטים הקטנים.

יונה1

New member
ראובן

קח בחשבון שלמרות טענותיך, מקבלי ההחלטות שלנו אינם יעילים ו"מערכת קבלת ההחלטות" שלהם נחותה מזו של ועד כיתה בבית ספר עממי. דבר אחד כן ניתן להגיד לזכותם - שלא עשו אותם באצבע. אם תאוות הפרסום של ליבוביץ על גבו של שליט בלטה לעין הלא פוליטית-צינית שלי החל מהחודש הראשון, סמוך על אחרון העוזרים של הח"כ הכי טירון שידעו לזהות זאת אפילו לפני. למותר לציין את אזובי הקיר שבטוקבקים. אין לי בעיה עם האמביציות המקצועיות של אף אחד. מרתיח שזה נעשה על חשבון סכנת החיים שבה שרוי גלעד.

אין ספק שלא הכל ורוד

למזלנו הפוליטיקאים לא יותר מידי חכמים בכל מקום, כך שאנחנו לא מאוד נחותים מאחרים. עלה בדעתי שהפוליטיקאים אינם אלא משרתי רצון העם, באופן הכי מגושם שניתן לתאר דמוקרטיה. אם העם אמור לשלוט הרי העומדים בראשו אמורים לייצג את רצונותיו, מאוויו וערכיו. האם אכן ניתן לומר שערכינו כחברה שונים מאוד מהערכים המתבטאים בהתנהגות הפוליטיקאים שלנו? איני בטוח כלל וכלל. בדיוק משום שהם משמשים כ"ברומטרים" של החברה הם אמורים לשקול בדיוק את הערכים ולהחליט. בהחלט יתכן שהערכים הללו מתבטאים כיוקרה פוליטית שניתן לקבל מפעולה בכיוון מסויים או כסנקציה על פעולה או היעדר פעולה. על רקע זה הנסיון ליצור סנקציה פוליטית חיובית למי שיפעל עבור גלעד אינו כה מופרך. מה שאותי מטריד זה האופן החובבני וההזוי שבו זה נעשה, מה שעלול לגרום ליותר נזק מתועלת.

למעלה