יום שישי "יום ללא קניות"

אברקסס

New member
יום שישי "יום ללא קניות"

אפרופו הסקר על "כוח הקניה", המתנות הלא רגישות ושוק המעצבים - ברחבי העולם הצרכני יצויין ביום שישי "יום ללא קניות" (מצורף קישור). האם אתן/ם רואות/ים קשר בין משפחות הומולסביות לתחומים אחרים של ביקורת חברתית, או במקרה זה לבקורת על תרבות הצריכה? אולי זו רק אני?!

יום שלם ללא קניות ../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

יום שישי הוא "יום המכולת" , ולא נראה לי שאת זה אפשר להזיז... אבל בעקרון, היותנו משפחות הומולסביות נראה לי, שהופך אותנו מחוייבותים לסובלנות, מחוייבותים לקבלת-השונה, מחוייבותים לצדק, מוסר, אכפתיות- אנושית... לא בטוחה שהרגלי הצריכה, אנטי-גלובליזציה או התנגדות לאובר-טכנולוגיה, הם חלק מהעניין... למרות שחיבתי נתונה לכול אלו - לא ברור לי הקשר. אפשר פירוט?

אברקסס

New member
אז ככה...

תשמעי, אני לא חושבת שזה קשר מתחייב. אני פשוט חושבת שכשעוסקות בבחינה ביקורתית של מנגנוני כוח, השתחררות מהמצב האוטומטי שבו רוב האנשים מקבלים החלטות, עיצוב החיים שלנו במו ידינו - אז הרבה נושאים יכולים להיכנס. חוץ מזה שהביקורת על חברת השפע הצרכנית והגלובליזציה, בהחלט עוסקת במחוייבות לצדק ובאכפתיות אנושית. ומכולת, אגב, זו קניה מוסרית - את תורמת לעסק משפחתי, בד"כ לא כזה המנצל עובדים, זהו עסק שכונתי שבו לנותני השרות ומקבלי השרות יש שם ופנים. בקניות ב"היפר-ג'מבו-מגה-סופר" לעומת זאת - את שותפה לניצול עובדים (עוֹבדות, חשוב לציין), את מותקפת על ידי שיווק אגרסיבי של מוצרים וכו' וכו'. קשרים נוספים? "חברת השפע" הגלובלית מחזקת פערים חברתיים, מחלישה חלשים (המון נשים) ומחזקת חזקים (מעט גברים). עולם הצריכה קשור קשר הדוק לעולם הפרסום ועל הנזקים שהוא עושה לנשים (ולשונים) אין צורך להכביר מילים. תרבות הצריכה בעצם מנסה לייצר אצלינו צרכים ושאיפות, להגדיר לנו מה טוב בשבילנו. כמו ההטרוסקסואליות הכפויה... ואת זה שווה לבדוק. ורק כדי שאני לא אצא כזו צדיקה - היום הייתי בקניון (המקום המשוקץ והמושמץ), הוצאתי 200 ש"ח על מותרות מוחלטות...

טרודי

New member
דווקא יום שישי?

כמו אצל ערבה, גם אצלנו, אם לא אלך לסופר ביום שישי, המשפחה תרעב כל השבוע. אין מכולת בשכונה שלי. בשכונה הקודמת היתה, אבל קשה לי להגיד שלקנות שם היה דבר מוסרי. קודם כל, הם הפקיעו מחירים בטירוף, וגם לא העבירו כל קניה בקופה הרושמת. שנית, הם ניצלו עובדים יותר גרוע מכל סופר-היפר: כל פעם הייתי רואה שם איזה ילד או זקן או תאילנדי סוחבים ארגזים, ואני די בטוחה שלא שילמו להם שכר מינימום ולא נתנו להם תנאים סוציאליים. אולי יש איפשהו מכולות שכונתיות מהאגדות, שמנוהלות ע"י סבאל'ה נחמד וכולם שם חברים, אבל זו שאני נתקלתי בה התנהלה כאילו היא שייכת למאפיה. הסופר-היפרים אולי מנצלים עובדות, אבל הם פועלים במסגרת החוק. ואם אנחנו כבר מדברים על גלובליזציה ו"להגדיר לנו מה טוב בשבילנו" וכאלה, איזו מערכת הפעלה יש לך במחשב, אברקסס?

אברקסס

New member
נכון, גם אני משתחווה לביל גייטס

היי, אני לא בעניין של להצטדק, לא רציתי להביא את עצמי כסמל ליישום כל הרעיונות הנעלים, כי אני לא ממש כזו... אבל אני בהחלט מתעניינת ברעיונות הללו וחושבת ששווה להחשף אליהם ולפעמים להצטרף אליהם, בלי לאבד את השיפוטיות שלנו ובלי להקריב את עצמינו על שום מזבח. וסתם כדרך אגב - הסופרים לא ממש פועלים במסגרת החוק, הרבה פעמים תנאי ההעסקה לא חוקיים וגם חוקים להגנת הצרכנית/ן לא מכובדים במלואם.

אורי 0

New member
כמו המרת דת

לשכנע צרכנית-על ממוצעת (כלומר: כל ישראלית שההכנסה שלה גבוהה טיפה מהמינימום) ברעיונות אנטי-צרכניים זה כמו לשכנע דתיה ליטוש את אלוהיה. או שמאמינים או שלא. ולנו הכופרות לא נותר אלא להפיץ את זרעי הרעל שלנו ולקוות שיקלטו.

אורי 0

New member
התכוונתי גם לצרכנים, כמובן

לכן גם אמרתי "אנו הכופרות". אבל כמובן אם הייתי אומר "צרכן-על" ו"כל ישראלי שיש לו הכנסה מעל למינימום" היה ברור שאני מתכוון גם לנשים, אך לא להיפך משום מה. זה כמו כשמלמדים. את יכולה כמה שאת רוצה לדבר ברבים נקבה, אבל כשאומר "אם לסטודנטית יש איזה בקשה היא יכולה לפנות אלי בשעת הקבלה או אחרי השיעור" תמיד ישאלו מה עם הסטודנטים. אבל נשים תמיד ידברו על עצמן ב"אתה". ביוני שמעתי הרצאה על זה. המרצה ציטטה את אחת המרואיינות שלך שאמרה : "בגיל שלושים וארבע אתה פתאום מבין, שכשאתה נהיה אמא כל מה שאתה רוצה לעשות זה להיות עם הילדים שלך".

יום שישי השנה הוא

אכן, יום הקניות הכי גדול בארה"ב. ולכן כל יפי הנפש (לא בלעג) יוצאים נגד זה. אבל מה לעשות שזה נורא כיף לעשות קניות ביום זה? יום אחרי חג ההודיה? אז סיסמאות לחוד ומעשים לחוד...

טרודי

New member
מדהים

את רוצה להגיד לי שהאנטי-גלובליסטים החליטו שבכל העולם יהיה יום ללא קניות לפי תרבות הקניות האמריקאית? אוי, זה חזק! זה טוב! זה מעולה! זו האירוניה בהתגלמותה! יום שיש לו משמעות בהקשר האמריקני, בשבילנו כאן זה סתם יום שרירותי, אבל בשם האנטי-גלובליזציה אנחנו אמורים "לחגוג" אותו. וואו. וואו. וואו. אין מילים. (ומשום מה היום גם אין לי אייקונים. תפוז, מה קורה?)

לאן שלא תפני...

ארצות הברית קורצת. האם באמת חשבת שיש משהו שמקורו לא בארה"ב הברית???

פרח7

New member
../images/Emo6.gif

זה באמת אירוני להפליא. שהאנטי גלובליסטים עושים משהו גלובליסטי מותאם לתרבות האמריקאית. אין כמוך טרודי גלגלת אותי מצחוק הבוקר באשר לאייקונים, אמנם הם עולים אך לא מוצאת אייקונים שמתאימים לי ולתכנים שאני מעונינת להעביר... יש איזה 5 אייקונים של פרחים שונים + 20 של בע"ח+ קצת של אוכל אבל אייקון של מגהץ אין!!! מה זה???????????.

אבא גאה

New member
פרח זה נורא מסקרן אותי

את יכולה אולי בכל מקום שבו היית רוצה לשים מגהץ לכתוב לנו |מגהץ|? כי נורא מעניין אותי מתי חסר לך האייקון הזה....

פרח7

New member
לאבא גאה ../images/Emo187.gif

קצת נבוכה להחשף ככה, ובכל זאת כיוון שזה רק אתה ואני פה, אספר לך למה היה חסר לי אייקון של מגהץ. ובכן, חיפשתי אייקון שיתאים למשהו בהודעה ההיא, ולא מצאתי כלום! לפחות אם היה פה מגהץ הרהרתי לעצמי, הייתי יכולה לשחק איתו, להדביק אותו איכשהו למילה אירוניה...

פרח7

New member
לאבא גאה ../images/Emo187.gif

קצת נבוכה להחשף ככה, ובכל זאת כיוון שזה רק אתה ואני פה, אספר לך למה היה חסר לי אייקון של מגהץ. ובכן, חיפשתי אייקון שיתאים למשהו בהודעה ההיא, ולא מצאתי כלום! לפחות אם היה פה מגהץ הרהרתי לעצמי, הייתי יכולה לשחק איתו, להדביק אותו איכשהו למילה אירוניה...

למעלה