יום שלישי- "הנושא המכוסה" ----- הולה מולה!!!

יום שלישי- "הנושא המכוסה" ----- הולה מולה!!!

אז שלום לך MOLA! ומהי מולה אתן שואלות?
מולות הן עבודות יד מסורתיות של בנות שבט הקונה אשר בפנמה. המולה היא מלבן בד עם אפליקציה ייחודית. הלבוש המסורתי של בנות הקונה כולל מולה אחת לחזית ומולה אחת לגב. המקור למולות בזמן הכיבוש הארופי, אז הכריחו הכובשים את בנות השבט העירומות והמקועקעות לכסות עצמן בלבוש. מאחר ולציורי הגוף היתה משמעות של מסר, מעמד ושייכות, נוצרה המולה שהיא חיקוי לאותם ציורי גוף, ונטעה שורשים כלבוש המסורתי בשבט.
המולה המקורית עשויה בדי כותנה חלקים בצבעי כתום אדום ושחור. הדוגמא שלהן מספרת סיפור. היום, כאשר המולות הפכו למקור הכנסה מרכזי של נשות השבט, אפשר למצוא שלל צבעים דוגמאות מודרניות ותוספות שונות על המולות כמו סרטי זיגזג וריקמה.
אני התודעתי למולות לפני כ30 שנה והיום אני רואה שהן מעוררות עניין מחודש. אז קצת על הטכניקה:
מכליבים מספר שכבות בד, בד"כ 2-3, כאשר בד"כ הבד השחור יהיה למעלה. מציירים את הדוגמא על הבד העליון. את הקוים גוזרים, מקפלים פנימה את שולי הבד ותופרים לשכבה שמתחת בתך ניסתר. זה יוצר תעלות שחושפות את הבד התחתון. יש גם אפליקציה פוזיטיב (רגילה) ואפליקציה נגטיב (מכליבים רקע שונה רק לאזור האפליקציה). יש המוסיפים למולה תוספות טקסטיליות ורקמה.
ניסיתי לחפש מורה שתעביר לנו סדנא. עד כה ללא הצלחה משמעותית, אבל הדלק עוד לא נגמר לי...
למי יש מה להוסיף? יאללה, בואו נכסה את הנושא!

sara2402

New member
דוגמאות לרקמת איקס

מחפשת נואשות חוברת או ספר עם דוגמאות איקסים כדוגמאת הבדואיות או הערביות שרוקמות שמלות וכו. תודה שרה

maybesure

New member
יש לי 2 תמונות כאלו

ארוזות באיזה ארון, לא ידעתי שכך קוראים לטכניקה הזו. אמא שלי קנתה לי אותן בדרום אמריקה.
אולי הגיע הזמן לתלות אותן שוב..

אמאדובה

New member
יש לי 2 שמלות לילדות בטכניקה הזו

קניתי לבנות שלי ביריד חוצות היוצר בשנה שעברה, בדוכן ממרכז אמריקה - יכול להיות שפנמה...אני אחפש ואצלם.

איזה כיף, בדיוק מה שאני אוהבת

התחלתי כזו עבודה.
למישהיא לא מהתרבות ההיא זה כנראה לא עובד.
המון בדים, המון תיפורים, המון גזירות.
לי יש את הבדים מחוברים וגם את הצילום של יצירת המולה שחשקתי בה.
זה עדיין בשקית מחכה להמשך עבודה.
אולי פעם?

למעלה