יום שלישי- מה מכינים היום

ybo4

New member
היום אני חייבת

לנסות את המקלובה של TCHM.
למרות שאין לי פרגיות בבית. אנסה להכין גרסה צמחונית שלה
 

ady18

Well-known member
ואצלי

קליל רק מוקפץ וקצת שאריות מקובה קישואים...
 

ady18

Well-known member
וגם היה:

מזמן לא הכנו ביצה בקן....
אחד הדברים הפשוטים והטעימים...
 

פוקסי99

New member
בולונז ובגט

הכנתי היום רוטב בולונז בשיטה שלי.
וכמו כן בשר טחון עם בצל מטוגן ותבלינים אותו נדחס לתוך בגט
 

Maldini Girl

New member
אפשר לשאול מה זו השיטה שלך? נשמע מעניין.

משום מה אני לא אוהבת בולונז על סוגיו. ונורא בא לי למצוא את הנוסחה שבה אני מתאהבת בזה.
 

פוקסי99

New member
בולונז

בצל גדול חתוך לטבעות
2 שיני שום
פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
8 פטריות מקולפות(לא חובה) וחתוכות
2 כפות רסק
קופסה עגבניות מרוסקות moti
כוס מים חמים
מספר גבעולי אורגנו טריים
1/2 כפית אורגנו יבש
פלפל שחור
מלח
כ300 גרם בשר בקר טחון
שמן זית

מחמם שמן זית בסיר
מוסיף את הבצל והפטריות
מוסיף את הפלפל החריף כאשר הבצל מזהיב מוריד את הלהבה מוסיף את האורגנו ושאר התבלינים
ממשיך לטגן כדקה שניים תוך בחישה מוסיף את שני כפות הרסק ובוחש הייטב עד שכל התוכן הופך מישחתי
מוסיף את העגבניות המרוסקות והמים וממשיך לבשל על אש קטנה כ3/4 שעה
בזמן שהרוטב מתבשל מחמם מחבת עם תחתית טפלון ללא שמן כאשר המחבת חם שופך פנימה את הבשר הטחון ומערבב ללא הפסקה עד שכל הבשר מקבל צבע אפור ומרקם של כדוריות
כאשר הרוטב מוכן שופך פנימה את הבשר בוחש הייטב ומבשל עוד 5 דקות
עכשיו יש שתי אפשרויות
להוסיף את הפסטה המוכנה לרוטב לבשל יחד תוך בחישה
או להגיש לשולחן את הפסטה בנפרד ואת הרוטב בנפרד
לעגבניות המרוסקות מקופסה יש טעם מעט חמצמץ אשר מוסיף גוון מיוחד לטעם ולכן הוספתי אותו יחד עם עגבניות טריות
ניתן להוסיף חבילה של רוטב פיטריות להדגשת הטעם
 

Maldini Girl

New member
תודה!

מסכימה איתך. גם כשאני מכינה בולונז מערבבת כמה סוגי עגבניות (גם רסק וגם מרוסקות). תודה, נשמע מעניין. אנסה!
 

Maldini Girl

New member
אצלי

לצהריים:
תבשיל עוף ושומר ולצידו אורז ועשבי תיבול
&nbsp
לערב:
טורטליני במילוי תירס טרי.
 
אצלי די משעמם


נשארו מהקציצות שהכנתי אתמול (אגב, הבחור כל כך התלהב שלא הסתפק בלשלוח אס אמ אס שיצא ממש טעים אלא גם התקשר ואמר שפעם הבאה אכפיל את הכמות, כי כולם אוכלים לו
) אז רק מכינה אפונה ברוטב עגבניות.
&nbsp
אני ביום מנוחה אחרי שאתמול דאגתי להפיל את הגלגלים של העגלה של הילד שעשיתי לו בייביסיטר ישר על כפות הרגליים שלי וכל הלילה הייתי ערה בגלל שממש כאב לי. עכשיו יותר טוב.
 

Maldini Girl

New member
חולה על לביבות גבינה

מטעמי הילדות שלי...
אפשר לשאול באיזה מתכון את משתמשת?
 

ybo4

New member
אצלנו גרסה אחרת

* קופסת גבינה לבנה (מסננים מעט את המים למעלה)
* ביצה גדולה/שתיים בינוניות
* שתי כפות קמח גדושות
* סוכר - שתי כפות (ולטעום - אם לא מספיק מתוק לטעמכם הוסיפו עוד מעט)
* תמצית וניל - מספר טיפות
מערבבים הכל במזלג ומכינים לביבות.
 
למעלה