יום שלישי עם מורי

ענתי44

New member
יום שלישי עם מורי

אסתר שיתפה אותנו במידע שהסרט " ימי שלישי עם מורי" ( אם אני לא טועה), שנעשה עלפי הספר, יוקרן בטלוויזיה.קראתי את הספר המדהים, והחלטתי לראות את הסרט ( אסתר תודה וסליחה שאין לי וידאו). מדובר בפרופסור שהוא מורה לחיים, הגוסס, ומחליט למצות את המירב מגסיסתו, וללמד את שיעורו האחרון, איך לחיות נכון ואיך לקבל את המוות.הוא נפגש, אחת לשבוע, בימי שלישי, עם תלמידו האהוב איתו לא נפגש 16 שנה. ומלמד אותו על החיים. התלמיד, עיתונאי ספורט מצליח ואיש קריירה שמתקשה בהבעת רגשות. כשקראתי את הספר, אמא שלי עוד היתה בתחילת המחלה, כלומר היא כבר קיננה בה אבל עוד טרם אובחנה והצליחה לתפקד. זו הייתי אני לפני שנשר ממני נשל הנחש. אם אפשר להגדיר, כפי שרוני לימדה אותנו, אמא א' ואמא ב'.... אז אפשר לחלק אותי כענתי א', הווה אומר הילדה המפונקת של אמא שלה וענתי ב' זו שחלו בה תמורות.את הספר קראתי כענתי א', שצר לה המקום והיא בתהליכי הזדככות. והיום ישבתי מרותקת למרקע. הזדהיתי כל כך עם מורי, הגוסס ובמה שעובר עליו, עם אשתו האוהבת ועם הבחור שכותב את הספר עם תהליך השתנותו. היו לו פניני חיים, שרציתי ללקט אותן ולשזור במחרוזת לחיים טובים ומלאי תוכן. כמו למשל שבזבוז זמן לנטור גם אם אתה צודק ומסקנתו " לסלוח לכולם ולסלוח על הכל" .... פנינים שערכם לא יסולא בפז. והמסר העיקרי שלו אלינו שאם אתה יודע איך למות תדע איך לחיות. כמה נכון. כמטפלת באמא, הכי הזדהתי עם דבריו על התלות. כל הזמן חשש מהרגע שגופו הבוגד בו יהיה כה תלוי באחרים שמישהו ינקה את אחוריו. והרגע הגיע. ומורי הגיע לתובנה. הוא אמר לחברו הצעיר. הגעתי לרגע הזה והתרבות מלמדת אותי שאתבייש"... אבל הוא לא. הוא מבין שזה דבר טבעי, והוא חלק מהבעת האהבה של הסובבים אותו. הוא מקבל את רוע הגזרה ומתמסר באהבה לתלות הגופנית שלו בזולת. אולי, כי ציפור הדרור של נפשו כבר יוצאת למסע אל העולם האחר. אחרי הסרט הלכתי להלביש לאמא כותונת ולהחליף טיטול ולנקות את ישבנה. סיפרתי לה על הסרט. במילים פשוטות, תוך שאני מדלגת על עובדות בעייתיות כמו גסיסתו של האיש. הדגשתי, תוך ניגוב הישבן שלה, את זה שמורי מקבל בהבנה את התלות. " תראי!", אמרה לי אמא " זה שונה אצל כל אחד" שאלתי אותה איך זה אצלה " בהתחלה זה היה קשה לי. אבל עכשיו כבר לא. כי אני עוזרת לך", ענתה לי ועיניי מלאו רסיסי אושר שירדו במורד פניי. כל כך הערצתי את אמא א' ואני כל כך אוהבת את אמא ב' עוד יש לה הרבה מה ללמד אותי על החיים.

ענתי44

New member
דניאל ../images/Emo140.gif

מאחלת שאת מקומך שלך בגן העדן "תקנה", במעשים טובים למען הזולת והתקדמות נשמתך לספרות גבוהות, בלי להצטרך לטפל בבן משפחה אהוב שחולה במחלה הארורה הזו.

אסתרס

New member
ימי שלישי עם מורי../images/Emo68.gif

בוקר טוב פורום נכבד, הלילה עבר בשקט, אבל שלמה פתח פצע מכוער בעקב. זה החל כנראה משריטה שנגרמה בעת פדיקור, שאני לא שמתי לב לכך, והתפתח לשלפוחית עם דלקת. התחלתי כמובן בטיפול, אולם בגלל ששלמה כבר לא מתעורר בלילה ולא משנה תנוחה, ולמרות שאני מניחה את הרגל על כרית ובאויר, הפצע לא מתרפא. אני חוששת מאוד מהמצב. לידיעת החברות שלא הצליחו לראות אמש את הסרט, הוא מוקרן גם הערב בהוט סרטים ערוץ 16 בשעה 2030 ממליצה מאוד מאוד. אתמול הזמנתי טכנאי שילמד אותי סוף סוף כיצד להקליט לכיצד לתכנן והכל היה מעולה, ואז התפתחה באזור שלנו תקלת קליטה שנמשכה כל הערב איזה ביש מזל. הערב אנסה שוב. בקר טוב ישראל.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ג'

לילה סביר עבר על כוחותינו, שוב בזכות כדור השינה. עכשיו אנחנו ערוכים ומוכנים ומחכים להסעה של בעלי למרכז היום. אמש צפיתי בסרט שאסתר המליצה עליו "ימי שלישי עם מוריי". תודה אסתר על ההמלצה, סרט מדהים. כמובן שלאחר התיאור של ענתי אין לי מה להוסיף אלא ששוב ענתי מצליחה לרגש אותי מאוד מאוד... אני מסכימה עם התובנה "לסלוח, לסלוח לכולם ועל הכל", אבל לא ממש סגורה על זה שצריך לקבל באהבה גם את התלות בזולת. כלומר, אני מקבלת באהבה את התלות של בעלי בי בכל דבר ובכל פעולה אבל לא יכולה לחשוב על מצב חלילה, שאני אהיה תלויה בזולת ואקבל את המצב באהבה בעודני צלולה, כמו מוריי. אצל יקירינו, חולי האלצהיימר, התובנה נפגעת ולכן הם מקבלים כמובן מאליו את התלות שלהם ואפילו חושבים שככה צריך, אבל במחלה שפוגעת רק בגוף ואילו הראש נשאר צלול, הנושא הרבה יותר בעייתי. צריך להיות בעל אופי מיוחד במינו או פילוסופי מאוד כדי להיות מוסגל להגיד שהוא מקבל את התלות שלו באהבה. גם הקביעה ש"צריך לדעת איך למות כדי לדעת כיצד לחיות" קצת בעייתית בעיני. אף אחד מאיתנו לא יודע כיצד ימות, אפילו במחלות סופניות חלילה, אנשים מגיבים בצורות שונות וצריך גדלות נפש מאוד מאוד גדולה על מנת לקבל בשלווה כזו את עובדת המוות הצפוי, כאשר הגוף בוגד בך ואילו ראשך נשאר צלול ובהיר. כמובן שכשאדם כבר מבוגר מאוד, זה קל יותר (למרות שגם לו יש את השעות הקשות שלו) אבל אצל צעירים שלקו במחלה, הרבה יותר קשה לקבל בשלווה כזו את גזירת המוות הבלתי נמנע. זה כל כך שונה מהמצב שלנו עם מחלת האלצהיימר, שאולי יש בה ברכה מסויימת שהחולים בשלב הסופי כבר לא מודעים למצבם, עד כמה שזה נורא עצוב... אבל כמובן שזה סרט ובסרט הכל הרבה יותר פשוט, וכמובן שמרגש מאוד מאוד... אסתר, ביקשתי מהבת שלי להקליט את הסרט בוידיאו והנכד הגדול שלי אמר לי שהוא יקליט לנו, אז נראה לי שיש לנו קלטת. אם תרצי אוכל לשלוח לך בדואר. בוקר טוב ישראל!

הסיפור הוא אמיתי

חברות יקרות , גם אני ראיתי את הסרט , פעם שנייה. קראתי את הספר והתאהבתי בבן אדם מוריי. כל כך הרבה יש ללמוד ממנו, בלי סוף. ענתי איזה יופי אמא שלך ענתה לך , היא נפלאה כרגיל. הסיפור האמיתי הזה מרגש במיוחד כי אתה לא מוצא הרבה אנשים שיכולים להתייחס כך למוגבלות שלהם ולכן הם מקרבים אליהם את כולם ולא מרחיקים וכך הם נותנים לעצמם חיים מעניינים ומאושרים גם בתקופה הכי קשה שלהם. זהו מסר חשוב מאד גם לנו , להשתדל לא להרחיק אנשים למרות כל הקושי שלנו, גם אני לא כל כך מצליחה בכך , אך טוב להזכר כל פעם בכך. שולחת לכולכם חיבוק ענק שנצליח לאמץ רק קצת ממה שמורי לימד את מיץ' וניישם בחיינו ויהיה לנו קל יותר לטפל ביקירינו. יום טוב, טובה

אסתרס

New member
יש לי חברות ערכיות../images/Emo68.gif

חברות יקרות אם הסרט מצא חן בעיניכן סימן שאתן שוות שוות ! ! ! נילי יקירתי כמי שהסתכלה למוות ישר בעינים אני מוכרחה לאמר לך, שכן, צריך לדעת למות כדי לדעת לחיות ! אני רוצה לשתף אתכן במשהו אישי . בשנת 2002 חליתי בסרטן בלוטות הלימפה, נון הוצקין לימפומה, והמחלה התגלתה כשהייתי כבר בשלבכמעט סופני. פרופ כהן אמר לי במילים אלו: נתחיל בטיפול ונראה , אולי תיהיינה הפוגות קצרות במחלה. באותו יום היה ערב חג פורים והיתה אצלי מתוכננת סעודת חג עם כל בני המשפחה וגם כל המחותנים עם כל ילדיהם האחרים שאינם נשואים לנו. הרופא אמר לי שמרגע יציאתי מחדרו אסור לי להפגש עם אף אחד, וללכת עם מסכת אף ופה. הוא קבל חום כשספרתי לו על הארוע המתוכנן. בארוע בסוף כל הברכות , בקשתי רשות דיבור וספרתי על הדיאגנוזה ואמרתי כך: " אני יוצאת היום למלחמה , ואני מבקשת את תמיכתכם הפעילה, בבקשה לצלצל אלי כל יום, לא להתבייש ולא לפחד, תכתבו לי מכתבים ותגידו לי כל הזמן שאתם אוהבים אותי, ואני מצידי אעשה הכל הכל מה שיידרש ממני כדי להבריא " וכך היה . הביאו לי תמונות יפות שלי ותמונות יפות של הנכדים והדביקו לי על הארון ממולי משפטים מעודדים כגון: אני חזקה, אני לוחמת, אני אבריא. כולם אוהבים אותי. ואת כל המכתבים הדביקו על הקיר הימני ליד המיטה. ובשעות קשות הייתי שוכבת לי ככה בשקט בשקט בוכה ללא קול וקוראת שוב ושוב את כל הכתוב, ומתחזקת. למרות שהייתי תלויה באחרים בכל התפקודים. שלמה היה זה שטיפל בי ניגב אותי באהבה רבה.: אותו דבר עשיתי בעבודה ובקשתי אותה התמיכה וקבלתי אותה. בשלב מסוים הלכתי גם לבחור לי קבר קל"ב, זו היתה ההתמודדות שלי עם המוות. ושריתי לו.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אסתר יקירתי אני מצדיעה לך

מה אומר ומה אגיד, את ממש גיבורה אמיתית. אני מלאת הערצה אליך ואל כוחות הנפש שלך ואל ההתמודדויות שאת עוברת ומחזיקה בהן מעמד. אין לי מילים. כמובן שאיני יכולה לחלום אפילו לחשוב לעורר את הויכוח בנושא. זה נהדר שהצלחת להתגבר על המחלה הנוראה שלך וכמו שאריאלה אומרת, זה כדי שיהיה מי שיטפל בשלמה היקר שלך, שטיפל בך כשאת היית חולה... אני באמת לא רוצה להתפלסף בנושא הסרט. זה היה סרט מאוד מרגש וחשוב ותודה רבה לך שהמלצת עליו בפנינו. אגב, הנכד שלי הקליט את הסרט ואם תצטרכי אוכל לשלוח לך את קלטת הוידיאו. אסתר יקרה, אני מעריצה את האופן שבו את מצליחה להתמודד. מה שעשית עם הסרט של שלמה, וגם מה שתיארת עכשיו איך שהגבת כשנודע לך על מצבך הקשה... לא יודעת איך כל אחד אחד מאיתנו היה מתמודד, חלילה אם יקרה לנו משהו דומה. ואולי זה הכוח הנסתר שחבוי בכל אחד מאיתנו ויוצא רק בשעת הצורך, בשעות משבר? כמו שאני אומרת שמעולם לא הייתי חושבת שאהיה מסוגלת לטפל במחלה איומה כמו אלצהיימר במסירות ובאהבה, עד שזה קרה וזה היה מובן מאליו!!! בכלל בלי סימני שאלה. אני מאחלת לך בריאות שלמה וטובה עד 120, כמו שאומרים... וגם לשלמה שירגיש טוב, ושיאהב את המטפלת החדשה שלו שתבוא מהפיליפינים בקרוב, ואת תוכלי להיות פחות בלחץ ולשמור על הבריאות שלך כמו שצריך.

אסתרס

New member
תודה לך נילי היקרה../images/Emo68.gif

עכשו שלמה כבר ישן, ואני הולכת לקבוצת הטלביזיה המקומית של הנווה. בחודש פברואר יוקרן סרטון שמיכל ואני עשינו לכבוד מלאת 40 שנה לצופי נווה מונוסון. לא משהו שדומה לפליני, אבל עשיה ! וכך ממשיכים לחיות עם משמעות, ולא נשברים . לילה טוב ומשעמם.

ענתי44

New member
אסתר יקרה../images/Emo24.gif

הותרת את הפטפטנית של הפורום חסרת מילים את אדם חזק ומדהים. שולחת לך חיבוק של בריאות ומזור. את סמל ומופת לכולנו.... וגם מורי, לו היה בין החיים, היה לו ווגאי דבר אחד או יותר ללמוד ממך.

אסתרס

New member
בוקר טוב לפורום הנכבד../images/Emo68.gif

לילה שקט עבר עלינו, מהסיבה הפחות טובה. פשוט שלמה נטול כוחות ולא מתנועע כלל. אני הייתי מעדיפה אותו בשלבים היותר מוקדמים של המחלה, כשעוד היה מסוגל להגיב " ולהפריע" . היי ענתי, מה שלומך ומה שלום אמך? אני קוראת בעיון את הנכתב בפורום ועוקבת אחרי תגובותיה. אשה מדהימה. שיהיה לכולם בוקר טוב ויום טוב. ביי

zs1957

New member
בוקר טוב אסתר יקירתי

כואב הלב לשמוע על ההתדרדרות במצבו של שלמה. מאחלת לך המון בריאות וגם לשלמה. את אשה מדהימה ,חזקה נפשית, חכמה וטובת לב. חברותייך האחיות קינאו בך שאת יכולה לתקשר עם כל אדם באשר הוא וזאת גדולתך. מה זה הקטע לסנן אנשים? צריך לכבד כל אדם באשר הוא פרט לרוצחים ,אנסים שודדים,וקרימינלים אחרים ,שמזיקים לאנשים תמימים חסרי ישע. מקווה שהפליפינית תגיע במהמרה ותסייע לך. מאחלת לך שתהיה זו עובדת מסורה ונאמנה. תמשיכי להתנהל כמו שאת עושה זאת בחן , באהבה, ובעזרה לזולת. מקווה מאד שמצבו של שלמה ישתפר. אל תאבדי לעולם את התקווה. את הרי יודעת זאת טוב מניסיונך האישי. שולחת לך חיבוק גדול של פו הדוב. יום טוב, זבה שחם

אסתר , רק בריאות לך ולשלמה

אסתר היקרה , אחרי שקוראים מה שכתבת כולנו מבינים שאת דוגמא לניצחון הרוח על החומר. אכן , את נלחמת באומץ וניצחת בזכות המשפחה והחברים והאהבה שנתת וקיבלת מהם. זה פשוט נפלא. הלואי שלא תצטרכי להתמודד שוב עם המחלה. לגבי שלמה , אני מאד מקווה שהוא יתאושש לאחר הטיפול המסור שלך ויחזור להיות ערני יותר. אסתר יקרה , כולנו יכולים ללמוד ממך איך להמשיך בחיים למרות הקשיים ולא להתעסק בדברים השוליים אלא בעיקר, במשפחה האוהבת , בחברים וגם בבילויים , לא לשכוח. את מצאת לעצמך עיסוק מעניין בהפקת הסרטים וזה גם מעניין וגם מספק מאד. שולחת לך חיבוק ענק , הלואי שנצליח כולנו לאמץ "קצת" מכוחות הנפש שלך, יום טוב , טובה

../images/Emo24.gifאסתרס ממש מרגש

הקב"ה ראה כמה שאת רוצה לחיות ווסעודת חג הפורים והאהבה שלך לאחרים והאחדות במשפחה לפי עניות דעתי ה' נתן לך אריכות חיים על גמילות החסד שאת עושה עם סביבתך בכל מקום שאת נמצאת וכן כמו שסיפרת שלמדת בחו"ל וחברה ניסתה לדחוק אותך בגלל שאת לא מהסטייל שלה,אך את לא כעסת עליה והמשכת להראות שאת חביבה על כולם , השלום שלך ודחיקת הכעס זה מביא לאדם זכויות והכף מכריעה לטובה, אשרייך ורפואה שלימה לך ולשלמה

אסתרס

New member
נילי מה שלומך?../images/Emo68.gif

אני רוצה לאמר משהו אודות הסליחה. קשה לנו להחליף קסטה במוח שלנו, כי אנחנו כיהודים לא אמורים להגיש את הלחי השניה. אולם כבר מזמן מזמן למדתי שהפוסל במומו פוסל, וזה כלל לא ענין של סליחה , אלא החלטה איפה אני משקיע אנרגיה נפשית ואיפה לא. ואספר לך ספור שקרה לי : למדתי באוני" בארהב (אוי איפה הם הימים ) עם מספר אחיות ישראליות. יום אחד עוברות שתים מהן בקמפוס ובקושי אומרות שלום. בערב ניגשתי אליהן ושאלתי , מה קרה , אתן ברוגז איתי? פגעתי בכן ? ואז קבלתי תשובה כזו, ואני זוכרת מילה מילה: תיראי החלטנו שאנו לא רוצות אותך כחברה, כי אין לך סטייל. נדהמתי ושאלתי מה זאת אומרת? והן אמרו "את מתידדת עם כל אחד ומדברת עם כל אחד, ולא בוררת, וכל אחד יכול להחשיב אותך כידידה , ואין לך סגנון. לכן החלטנו להתרחק ממך " נשארתי עם פה פעור תרתי משמע. ברור שנעלבתי נורא. בלילה חשבתי וניתחתי את ההתנהגות שלי לאורך זמן, ולא מצאתי שום פסול בכך שנתתי כתף ואוזן קשבת לאנשים שהיו במצוקה, ולאנשים תביבים לטעמי שסתם פטפטנו על הדשא, להפיג את התחושה של זרות. והחלטתי שהן מסכנות ומשום מה החליטו להוציא את תסכוליהן עלי. והמשכתי הלאה בחיי. לא עשיתי ברוגז כי חבל על האנרגיה. ותתפלאו, הן מציגות אותי בפורומים השונים והמקצועיים בהן אנו נפגשות, כחברה הכי טובה שלהן. ואני תמיד צוחקת בליבי וחושבת, לוא היו האנשים יודעים. סימן שדבר טוב תמיד חוזר אליך בטוב.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אסתר יקירתי

אני מסכימה איתך בכל מילה. כמו שכבר כתבתי בהודעה החדשה שפתחתי הבוקר, חבל על האנרגיות שאנשים משקיעים בכעס. זה לא עניין של להגיש את הלחי השניה, לא צריך להגזים עד כדי כך, אבל לא צריך לגרור כעסים על פני זמן רב ולגרום לעניין לצאת מפרופורציות. צריך אמנם קצת יותר גדלות נפש כדי לסלוח אבל זה כל כך טוב לנשמה וגם לזולת. ביחוד בתוך המשפחות. יש לפעמים כעסים ומריבות במשפחות שנמשכים על פני שנים וגוררים איתם משקעים קשים וכל זה מיותר, כי מי כמונו מבין היום, עד כמה שביר ונזיל הוא הזמן שלנו עם יקירינו, וכל עוד אנחנו בריאים וחזקים, טוב יותר בשביל כולנו פשוט לסלוח. אסתר, אני מאחלת לך הרבה שנים של בריאות וששלמה יתאושש במהרה ויוכל לשוב ו"להפריע" כדבריך.

../images/Emo140.gifנילי כל מילה בסלע נחצבת

צריך גדלות נפש כדי לסלוח ואכן זה טוב לגוף לנפש ולנשמה. אסתר עשתה את הדבר הנכון בהתנהגותה ,שהתידדה עם החברות ולא כעסה אפילו שניסו להרחיק אותה , אשריה ואשרייך נילי שאת מרחיקה את הכעס מחייך,אין כמו השלום עם כל אחת /ד

zs1957

New member
שלום אסתר יקירה,

צר לי לשמוע על הפצע של שלמה. האם הוא יודע להביע כאב במילים? של]פוחית עם דלקת זה מאד כואב. אני סומכת עלייך כאחות , שיודעת כיצד לטפל בו. צריך לבדוק מדוע הפצע לא מתרפא? האם שלמה סובל מסכרת? שירגיש טוב. אני אשתדל מאד לצפות בסרט אצל חברה. מקווה מאד שיצא לי. יום נעים זהבה שחם

ענתי את משהו משהו

תמיד אני אוהבת לקרוא את התיאורים שלך ממש כמו בספר אני לומדת ממך הרבה . תודה ענתי החביביה

למעלה