בעוד שבוע חג -החנוכה,ואיתו שלל הסופגניות,,
לפני כמה שנים,מצאתי ברשת מתכון מעולה,של הבשלנית דליה .
במקום סופגניות שומניות ,יש מתכון למאפינס רכים וטעימים-במיוחד,
ומאז,אני אופה אותם בקביעות, בכול חנוכה.
והנה המתכון : (הכמויות ל-תבנית שקעים ל -8 מאפינס .)
(יש לחמם מראש את התנור לחום 175)
בקערה מכניסים מצרכים,לפי הסדר הבא:
2 ביצים טרופות היטב במזלג.
כפית תמצית- וניל
1/4 כפית קינמון
250 גרם גבינה -לבנה 5%
1/2 כוס סוכר,(או סוכרלוז -תחליף לסוכר.)
1/4 כוס שמן -קנולה.(למדוד בכוס חד -פעמית קטנה.)
6 כפות קמח (כפות מלאות.)
כף אחת סולת.
כפית אבקת -אפיה
מערבבים הכול ביחד,ומתקבלת בלילה דלילה .(לא להוסיף קמח.)
לצקת לתבניות -מאפינס, מוברשות במעט שמן.
למלא מהתערובת רק 3/4 גובה התבנית .
לאוהבי הריבה:
להניח כפית אחת ריבה או כפית מייפל,במרכז כול מאפינס,
לנער קלות את התבניות,ולאפות בחום בינוני.(175 מעלות.)
זמן אפיה כ-30 דקות,עד לגוון זהוב-שחום.
המלצה לאוהבי הקינמון:
כשהמאפינס יוצאים מהתנור,ומתקררים קצת - אך עדיין חמימים,
לפזר מעליהם מעט קינמון מעורבב עם אבקת -סוכר.
להמתין לצינון מלא של המאפינס,
לפני ששולפים מהתבניות,יש לשחרר בעדינות מסביב למאפינס בעזרת סכין, אז לשלוף מלמטה.
אם מכינים כמות גדולה,ניתן להקפיא. ובעת הצורך,לחמם קלות, במיקרו,או בתנור.
המלצה:
לשליפה קלה ומושלמת של המאפינס,מאוד רצוי תבניות-סיליקון,
שמאוד נוחות לשליפת המאפה בשלמות ,וגם מאוד קלות לניקוי.