יום של בלאגן

alona..

New member
יום של בלאגן

הרגע חזרתי ממופע אימים בפורום תמיכה טכנית. ועכשיו אני כאן, חייבת לגוון שלא יתייאשו ממני... בקיצור קיבלתי היום אי מיילים, חלקם ממישהי מסויימת שאתמול חשבה ששלחו לה קובץ בסיומת exe עם וירוס. עם קשר או בלי קשר קיבלתי אי מייל משולח ששמו לא מוכר לי (GILADI12), הנושא של ההודעה זה ``משהו יפה``, בהודעה רשום ``תפתחי את הקובץ`` וזהו... שם הקובץ הוא burp.exe . מצד אחד הוא פונה אליי בלשון נקבה כלומר הוא מודע למי הוא שלח את הקובץ, לא? אני גם היחידה ברשימת התפוצה שלו אבל מצד שני אולי הוא שלח ע``י רשימת תפוצה מוסתרת? ובכלל.. לא מכירה מישהו בשם גלעד. דרך אגב הקובץ בגודל של 319kb אז השורה התחתונה, לפתוח? או.. לא לפתוח? תודה, אני.

samap

New member
פשוט לא

פשוט לא

היי עצתי לך - לפתוח, תשלחי לו מכתב שייזה מיהו ומה שלך וזהו ביי יום טוב.

yee1

New member
בשום פנים ואופן לא!!

היא יכולה להחזיר הוירוס לאנשים שאיננה מכירה היה לי מקרה דומה אולי אפילו עם אותו ברנש, אכן עשיתי החזרת דואר והגיעו אלי אימיילים נזעמים מאד , עכשיו אני מבין למה....

Ey@L

New member
אל תפתחי!

הוא רוצה לנייק אותך, או בשפה פשוטה יותר לפרוץ לך למחשב, קודם כל זה מישהו שמכיר אותך, כניראה מישהו ששינה אי מייל בשביל לשלוח לך את זה. כי סתם ככה לא הוא יידע שזאת את. וחוץ מזה קבצים לא מזוהים בגודל 319K הם בדיוק הקבצים שצריך לשתול לך במחשב. קבצים בגודל 310K עד 350K הם חשודים ביותר בקשר לפריצות.

alona..

New member
וואו

תודה לכם, לשניכם. אני עם הסקרנות שלי הייתי פותחת. מזל ששאלתי קודם. אייל, אם הוא היה מנייק אותי (זה לא נשמע טוב :cool: ) ופורץ לי למחשב.. בשביל מה זה?? לקבל פרטים עליי? להתעסק עם... טוב, לא חשוב. העיקר שלא פתחתי. מחקתי את האי מייל שלו. תודה. לשניכם. באמת. אלונה.

קודקוד

New member
באותו נושא,איך אפשר לדעת אם

נכנסו למחשב שלי 2.מה אפשר לעשות אם גיליתי שנכנסו למחשב שלי 3.איך אפשר להתגונן להבא 4.האם רק מייל בסדר גודל שציינת יכול להזיק 5.חוץ מלהכניס וירוס ולשבש את פעולת המחשב ,מה עוד הוא יכול לעשות בתודה מראש

alona..

New member
ממה שאני יודעת

ואני לא יודעת הרבה.. אייל באחת ההודעות רשם פה שאם אתה מתחבר לאינטרנט מחכה דקה בלי לעשות כלום, יוצא לדוס, מקליד שם netstart ומופיע לך ip כלשהו משמע מישהו פרץ לך למחשב. מה שאני כן יודעת זה שחוץ מלשתול לך וירוס, מי שפרץ לך למחשב יכול לעשות הכל. החל בשליטה מוחלטת במחשב שלך (פתאום לא תבין איך כונן התקליטורים נפתח לו לבד) וכלה במחיקת כל ההרד דיסק שלך.... בלאגן..

קודקוד

New member
תודה לך,אולי את יכולה להסביר קצת

למשתמש ההדיוט,איך נכנסים לדוס,לאחר שהתחברתי לאינטרנט,ואיפה להקליד את ה NETSTART.תודה מראש

Ey@L

New member
תשובות,

אני מקווה שאני יכסה את כל השאלות שנשאלו, קודם כל, כל קובץ בכל גודל יכול ליצור את הדלת האחורית למחשב שלך (כלומר לתת אפשרות פריצה למחשב), אבל הגודל הפופולרי הוא 300K+. דבר שני הפקודה היא netstat שיש לרשום בדוס, לדוס יש להגיע דרך התחל/תוכניות/ms-dos. אחרי דקה של חיבור במידה ולא גלשתם לא צריך להופיע שם שום IP. במידה ופרצו אליך יופיע שם כתובת IP. אך יש תוכנות שונות למניעת פריצות והפופלרית בהם היא zonealarm. וניראה לי שעניתי על כל השאלות, אם היו עוד תזכירו לי. למחשבים בלי פריצות, למענכם אייל

קודקוד

New member
את התוכנות שהצעתם מורידים או קונים?

ואיפה אפשר למצוא אותן?כוונתי ל FIREWALL ו-ZONEALARM ותודה לך אייל ולכל מי שענה לי.

alona..

New member
אז ככה

על המסך השחור שהופיע אתה רושם את הפקודה (netstart) ולוחץ אנטר. אם זה רושם שהפקודה שגויה :cool: אם זה רושם מס` ip 8-( זה כל העניין... בקשר לדואר ששלחו לך.. (55k) לא נראה לי שאתה צריך לדאוג. זה יכול להיות גם גודל של מסמך (ממש ממש ארוך) בכל אופן, 55k זה לא הרבה, אם אתה דואג בכל זאת, חכה לתשובה נוספת. את התוכנות שרשמו כאן ניתן להוריד- פשוט חפש אותן, יש ג לתפוז מאגר תוכנות כלשהו, אולי הן מופיעות גם שם. זהו אני חושבת, have fun אלונה.

קודקוד

New member
תודה רבה רבה רבה לך

ואגב,גיליתי מי זה כי הוא שלח הודעה נוספת בשמו,אז הכל בסדר,ותודה רבה על העזרה.ועל הפרצופים המתוקים בהודעתך. :) בקשר למסך השחור,לא מופיע לי לא זה ולא זה,הוא פשוט חוזר על ההודעה c:/windows מה עושים?איך אפשר לדעת?

Ey@L

New member
לא הבנתי,

מה הוא חוזר על ההודעה? באיזה צורה? מצורף קישור עם תוכנות אנטי וירוס

alona..

New member
תראה

רשמתי לך שאם הוא רושם לך במסך השחור הודעת שגיאה אז :cool: ואם הוא רושם מספר איי פי אז 8-( אבל... נראה לי שזה שהוא לא רושם לך כלום ורק חוזר על אותה הודעה (c:/windows) זה בעצם מה שצריך להיות.. לי הוא רשם הודעת שגיאה, וכמו שאני מכירה את המחשב שלי זה בעצם אומר :p כלומר.. ``אכלת אותה``- אין כזה דבר. בשורה התחתונה נראה לי שהכל תחת שליטה במחשב שלך. ועכשיו לי יש שאלה: מה נעשה כשתגמר השורה? ( :) ) שבת שלום, אלונה.

למעלה