יום שמציין סוף והתחלה

אורי_ח

New member
יום שמציין סוף והתחלה

לפני כשנה וחצי התחלתי לחפש כיוון טיפולי ושיקומי חדש. לאחר כ - 3 חודשים בערך נכנסתי בו זמנית למסגרת אבחון ושיקום של הביטוח הלאומי ולטיפול נפשי אצל עמרי ציטרון (בהשתתפות של מ´ הביטחון שהואיל להכיר סוף סוף בקיומם של "אחים שכולים"). כבר 6 חודשים אינני מובטל ו - 3 חודשים אני מקבל משכורת ושמח שקצבאות הנכות של הבט"ל יגיעו לאנשים אחרים שנזקקים. ואילו היום בעוד כשעה אני עומד להיפגש עם עמרי, בפעם האחרונה. למרות שדלתו תהיה פתוחה עבורי גם בעתיד (ואיני משלה עצמי שלא תהיינה נפילות), אני לא יכול וגם לא מנסה להשתחרר מהתרגשות עזה שיש בי. כבר שבועות מפרפרים לי פרפרים בבטן. אני יודע שאני אוהב את האיש הזה שהעניק לי כל כך הרבה. אני אתגעגע אליו. לידיים שלו שנגעו בי, לקול שלו שליטף אותי, לעינים שלו שחייכו אלי. עמרי לימד אותי להעריך את עצמי בצורה אחרת. לאהוב את עצמי כפי שהנני, לאתר בעצמי כוחות, לפרגן להצלחות קטנות ואף לשאוב עידוד מאי הצלחות. עמרי לימד אותי לנשום, להזרים דם וחמצן למקומות כואבים, בין שזה גרון דלוק ובין שזה לב שבור. הוא הראה לי את הקשר בין נשימה ונשמה, בין גוף ונפש. עמרי לימד אותי לבכות על יואב, לקלל את אבא שלי ז"ל, לדבר עם אנשים חיים שיש לי אתם מחלוקת. הוא לימד אותי שאני יכול להתנועע, להתפרע, לרקוד בכיף לצלילי מוסיקה בלקנית או לצרוח בעונג בזמן נסיעה ביחד עם להקת ה"קווינס", ושכולם יכולים לקפוץ, כי אלה החיים שלי. עמרי הוא איש נדיר שחי בצניעות, שלוקח תשלום סמלי ממי שאין לו. עמרי הוא פסיכולוג קליני שבשלב די מוקדם החל לשלב בעבודתו אלמנטים משיטות ריפוי אלטרנטיביות. עמרי הקים את אגודת חוס"ן. הוא מקיים טיפולים וסדנאות לחולי סרטן ובני משפחותיהם. הרבה אנשים חזרו לחיים בזכותו. הרבה אנשים למדו ממנו להנות, לשמוח בחייהם, ככל שנותרו להם טרם מותם, או לראות טעם בהמשך גם אחר מות יקירם. אני בוכה כשאני כותב את הדברים האלה. בוכה בלי קול. בוכה מצער אך גם משמחה ומהכרת תודה שאין לה שיעור. האנשים שהיו בפורום בתקופה הכל כך קשה ההיא, שליוו אותי בחיזוק, בחיבוק, בעצה מועילה, להם אני חב את ה"דיווח" הזה. וגם לאנשים שלא היו אז אך באו למקום הזה, בין שהתגלה להם אחרי שנים של מצוקה, או בין שהגיעו ימים ספורים אחרי אסונם הטרי... והמסר שלי הוא משולש: יש חיים, יש כוחות בפנים ויש אנשים שעוזרים. אם בוחרים בחיים, אז אפשר לגלות את הכוחות הפנימיים. ולפעמים הסחרור כל כך חזק עד שצריך מישהו מבחוץ שיעזור ויעצור את הסחרחרה. לפעמים הבור כל כך עמוק שצריך יד מושטת מלמעלה... זהו שבת שלום אורי

אורי כל סוף הוא התחלה של סוף התחלה

כל כך מאושרת איתך. הפרפרים שבבטן שלך עברו אלי לתעופה קצרה. שמחה שפגשת באיש הנכון ושהכלים שהוא נתן לך הובילו אותך קדימה. אבל, מירב הכבוד וההערכה נתונים לך!, על שבאמת בחרת בחיים ונלחמת למענם. מגיע לך גם הערכה על זה שאתה לא שוכח ונותן קרדית לאנשים שהיו טובים באמצע הדרך אליך. וגם, במובן החיובי, יש בי מעט קנאה על התחושה שיש בך והייתי רוצה לחוש כמוך. חלילה לא קנאה של לקחת ממך אלא להיות כמוך, להרגיש שהשמיים אם לא גבול והכוחות הם בסיס איתן. הרבה כח, מעט נפילות - אם בכלל, הרבה הרבה אושר שיהיה לך. חיבוק חזק.

מיכל@בר

New member
מסירה בפניך את הכובע על התהליך

הזה שעברת, שבחרת בחיים, שידעת לבקש עזרה, שגילית את הכוחות הפנימיים האלה שטמונים בתוכך. יש אנשים שעוזרים, יש אנשים שיודעים להיעזר, שיודעים לעשות שימוש בכלים שמקנים להם. ואתה ידעת לעשות את זה. ואתה, במקביל ליד שהושטה לך, מושיט יד לאחרים, לא תסולא בפז היכולת הזו שלך. יש חיים אחרי המפץ..... שבת טובה .

לאורי........ושבת שלום לכולם.......

לא מכירה את עמרי ציטרון......אבל כבר מרגישה אליו חיבה ענקית בגלל אתה..... בגלל שידע שיש בך את הכוחות לבחור בחיים...ועובדה שצדק. מבינה את התחושה של הפרפרים ואת הגעגועים מראש..... איש אמיץ אתה שיודע להודות...להתגעגע, להתרגש.. ויודע להגיד דברים בכנות..... וואלה, מחבקת אותך בגדול.. ממני "מהחונטה"....

רחלי27

New member
../images/Emo22.gifהמון הצלחה..

ואהבתי את המסר המשולש שלך... שבת של שלום וברכה! רחלי.

אורי, כולי התרגשות חזקה

לקרוא את דבריך. קודם כל אני ממש מופתעת על הזמן שרץ כל כך מהר. הרי רק אתמול התחלת, ורק אתמול שיתפת אותנו בפלאי "האינסטלציה" הנפשית שהדריך אותך עמרי. אכן, דרך ארוכה עשית, ואני מורידה כובע בפניך, צריך המון תעצומות נפש, והרבה כוחות לעבור את מה שעברת, ומכך אני מבינה שהינך אדם חזק מאד, שלמרות כל המהמורות והבורות העמוקים שנפלת מדי פעם, היו לך הכוחות להרים יד ליד המושטת ולהתרומם. אאתה כותב שאתה בוכה, ואילו אני, כולי מרוגשת. מבינה את הפחדים של הפרידה, מי אינו פוחד מפרידה? אבל מנחם לדעת שתמיד הדלת נשארת פתוחה. מחבקת אותך בחום. ולכולם שבת שלום.

אורי_ח

New member
אנשים טובים באמצע הדרך

אמרה אוזן רגישה נכון, יש המון כאלה ולא תמיד שמים לב כי כשקקה בפנים רואים בעיקר את הקקה שבחוץ הפנים משתקף אל החוץ כמראה. וכשטוב בלב נפקחים החושים לראות את הטוב ואת היופי שיש סביב. תודה לכם (וסליחה על הביטוי הבלתי פוליטקלי קורקט שרשמתי לעיל)

אורי.. שמחה בשבילך

וכיף לקרוא. וכל הכבוד לך על הדרך ושהגעת למקום שהגעת אליו המסר המשולש ומה שכתבת אחר כך מתמצת גם את ההרגשה והאמונה שלי.
דחלילי שמח

sad

New member
אורי

רק הרגע קראתי את הדברים שכתבת וחשבתי עד כמה אני מבינה על מה אתה כותב ומה אתה מרגיש לפני יותר משלוש וחצי שנים, אחרי 11 וחצי שנות קפיאת רגשות התחלתי אני בטיפול פסיכולוגי בשארית כוחותי, בהריון מתקדם, הגעתי אליה למי שהפכה להיות מצילת החיים שלי, וזה לא במילות השאלה ובעוד זמן קצר גם אנחנו נפרדות והלב שלי מתכווץ וכואב ואני בוכה מבפנים (לפעמים כשאף אחד לא רואה, גם מבחוץ) על הפרידה (ניסיתי לשכנע אותה שתאמץ אותי באופן חוקי, וזה לא הולך...) היא הפכה להית חלק בלתי נפרד והכרחי מחיי נכנסת בשגרת היום יום אבל הופכת אותה לאפשרית וקשה לי לדמיין איך זה בלי... איתך בפרידה!! ליאת

איילת*

New member
היי אורי....

אני לעומת sad לא מכירה מקרוב את הדברים האלה, לא אישית. ואולי דווקא מהצד, הדברים שכתבת נורא ריגשו אותי וגרמו לי לשמוח עבורך על התהליך החיובי הזה שעברת. נראה לי קשה הדבר הזה, להיפרד מאדם שהכניס לך אור כזה גדול לחיים. בכלל, אני חושבת על הדבר הזה של יחסים בין מטופל ומטפל, וזה קצת מסובך...ניתוק שכזה אחרי תקופה משמעותית מאדם שהופך להיות חוט שדרה מרכזי הוא לא פשוט...ובכל זאת, כל דבר מגיע לקיצו. אורי, איש מיוחד אתה. הושטת יד ובחרת בחיים, וזה מצריך המון אומץ. לילה טוב.

למעלה