יום שני, המפגש הראשון לסדנת כתיבה

אופק8791

New member
מפגש ראשון - סדנא

אל תשכחו, היום בין השעות 20:30 ל- 21:30 המפגש הראשון של הסדנא. אני כבר מצפה...

קסנדרה*

New member
יום שני, המפגש הראשון לסדנת כתיבה

מחר יום שני ה-22 לנובמבר, יתקיים המפגש הראשון של הסדנא לכתיבה. במפגש הראשון נעשה הכרות ונתעדכן לגבי מה לומדים במשך הסדנא. אם יוותר זמן נתחיל להכיר את המושג שירה ונקבל תרגיל לעבוד עליו עד למפגש הבא. המפגש יתקיים בצ'אט של הפורום "שירה ופרוזה חברתי", הפורום הזה. כשנכנסים לפורום, יש להכנס לצ'אט, דרך הסרגל העליון (לחיצה על המילה צ'אט) וברוכים הבאים, אני כבר אמתין לכם שם
קסנדרה

קסנדרה*

New member
הודעה ראשונה - מטרת הסדנא

המטרה של הסדנה היא בדרך כלל לעודד ולהנחות את הכותבים לכתוב. אתכם אין צורך לעודד זה כבר קיים אצלכם, אבל הנחייה כן. אם יהיה עידוד, הוא יהיה יותר בכוון: חפשו בעצמכם, תקשיבו לעצמכם וקבלו כל מה שעולה בדעתכם וכתבו עליו, הסירו עכבות. בכל פעם ננתח טקסט של יוצר אחר ונפשפש בקרביו. נכיר בכל מה שגלום בקטע, נהנה ממה שניתן להנות, נסתייג ממה שנראה לנכון. לכל אחד מכם חוויות אישיות, צרכים ורצונות, כל אלה יועלו בדיון בהסתמך על היצירה כדי להגיע לתובנה. האם היוצר הצליח להביע את שחשב והרעיון ברור לקורא או רק לו עצמו. נעבוד יחד וכל אחד יעלה את הצעתויו כיצד ניתן לשפר את היצירה ולהדק אותה. כל אחד מהכותבים יבחר את הדרך בה נדון ביצירתו ועד איפה ניתן ואפשר להעמיק. מידי פעם נחליט על יצירה של יוצר ידוע, נבחר יצירה שתהא מוסכמת על כל המשתתפים ונדון בה, ננתח אותה ונלמד ממנה. קסנדרה

קסנדרה*

New member
הודעה שנייה - הנושא לדיון הערב

בחלק הראשון, נעשה הכרות קלה וכמה מלים על התנהלות הסדנא דרך האינטרנט, כידוע למידה מתוקשבת אינה חוויה קלה
אבל סיימנו סדנא אחת בהצלחה, אני מאמינה שגם את זו נעבור בהצלחה. בחלק השני, אני מקווה שנספיק נעסוק בדימוי: הדימוי דימוי - הינו יצירת דמיון, למשל - בין שני בעלי חיים ע"י כּ הדימוי (חזק כארי, ערמומי כשועל, ערום כנחש). אם הצלחתם להכניס את כף הדימוי בין שתי המילים קיבלתם דימוי ולא - זוהי מטאפורה. דוגמאות מעולם הספרות: "זֵכֶר אֲבִי עָטוּף בִּנְיָר לָבָן כִּפְרוּסוֹת לְיוֹם עֲבוֹדָה.." - יהודה עמיחי (אבי). "איך נופלות כציפורים מתות, אהבותיי..." - לאה גולדברג דוגמאות מהמקורות: "ארבה את זרעך ככוכבים בשמיים וכחול אשר על פני הים.." - זהו דימוי, כי קיימת כף הדימוי (במשפט זה שני דימויים). "כחומץ לשיניים וכעשן לעיניים - כן העצל לשולחיו.." - משלי (מקורות). ראוי שנזכור, כשאנו משתמשים בדימוי הוא צריך, חייב להיות הגיוני ולא תלוש מהמציאות, מהמדע, מהחיים בטבע וכיו. חייבת להיות תכונה משותפת בין שני חלקי הדימוי. דימוי - דומה למישהו או למשהו כמעט זהה לו בצורתו או בכמה מתכונותיו; קסנדרה

למעלה