יום שני-מה מכינים היום

ady18

Well-known member
אצלי

קציצות טונה עם פסטה רוטב עגבניות
ערב:בורקס תפוחי אדמה
 

Omer Shliva

New member
אפשר בבקשה תמונה של קציצות הטונה והפסטה

ובנוסף גם מתכונים?
 

Maldini Girl

New member
אצלי

אתמול, אחרי התלבטויות רבות, הכנתי מנה (שהייתה מעולה בעייני)
של פרגיות מוקפצות במרינדה "מזרחית" (חוויג', כמון, בהרט, תבלין על האש, פפריקה ושמן זית) וערבבתי יחד עם חציל שקליתי במשך שעה וחצי בתנור, עד שנהיה רך רך רך.
השילוב שלהם ביחד יצא קצת כמו מעורב/ שווארמה, ויצא טעים אש.
נשארו קצת שאריות מזה, ולזה אוסיף בטח מרק תפו"א וחומוס, כי יש לי משניהם בשפע.
 
הכנתי ארוחת צהריים לבעל לעבודה מחר


לביבות כרובית על בסיס קמח קינואה במקום פירורי לחם, הכנתי במולטי קייק. גם מהיר וגם טעים!

חזה עוף חתוך לרצועות בתיבול של תבלין שווארמה.

שיפודי ירקות בשמן זית ומלח גס- פלפלים, פטריות, תירס גמדי, בטטה וברוקולי.



 

yair_bar

New member
מנהל
אילו תמונות משגעות!

אני רוצה להגיד לך שהתמונות מוסיפות המון לפורום - תודה על השיתוף
 
תודה, דווקא משום מה הלביבות יצאו בהירות בתמונה

למרות שהן ממש לא

&nbsp
אבל אני משתדלת עכשיו לצלם מה שמכינה ולהעלות...
 

Maldini Girl

New member
בסוף שיניתי תכניות

חזרתי מורעבת מהאוניברסיטה ואכלתי את שאריות הפרגיות.לא התחשק לי להכין מרק.
חשבתי מה אפשר להכין מכמויות היסטריות של תפו"א וגזר שיש לנו בדירה והחלטתי להכין לביבות תפו"א וגזר. חשבתי מה אפשר להכין ליד שיהפוך את הארוחה לקלילה יותר ושמנונית פחות.
אז הוספתי סלט בורגול עם בצל והרבה נענע, ברוטב של יוגורט וזילופים של שמ"ז.

 

פוקסי99

New member
ואצלי

פרוסות צלי כתף ברוטב פיטריות
כרעי עוף בתנור פירה ורוד
אורז
וסלטים
 

פוקסי99

New member
פירה ורוד

כאשר אני מכין פירה אני בנוסף לתפוחי האדמה מבשל גם בטטה בנונית אחד ומרסק אותה יחד עם תפוח האדמה הרגיל מתקבל צבע ורוד יפה להגשה ומאד משביח את הטעם
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין פירה

ראשית משתמש בתפוח אדמה מסוג דזירה (האדום) חתוך לקוביות .
מוסיף פרוסות של בטטה
כאשר המים רותחים מוסיף אבקת מרק
כאשר קוביות תפוחי האדמה רכים מסנן את הנוזלים מוסיף פלפל מלח וקוביות מרגרינה ומועך הייטב
מתקבל פירה בצבע נהדר לדעתי גם טעים מאד למי שלא חשובה הכשרות ניתן להוסיף חמאה במקום מרגרינה
 
למעלה