יום שני מה נכין?

  • פותח הנושא ady18
  • פורסם בתאריך

גברת ע

New member
מה שהכנתי אתמול


כשיש לי זמן ומצב רוח לבשל זה בדרך כלל בערב/לילה אחרי העבודה (19:40 והלאה)
אתמול הכנתי פלפל ממולא צמחוני בהשראת משהו שראיתי פה.
המילוי היה: שילוב של אורז סושי ואורז אדום/שחור, גזר מגורד, בצל מטוגן, עגבניה קצוצה, קישוא מגורד וברגע האחרון קראתי כמה עלים של תרד גם.
&nbsp
בנוסף הכנתי פאי רועים במילוי מלבד הבשר היה גם: בצל מטוגן, גזר חתוך, פלפל אדום חתוך ופטריות.

 
נשאר שאריות מהעוף בשקית קוקי עם הירקות


בגדול צריכה להכין אוכל למחר אז אני אראה איזה בשר נראה נורמלי בסופר ונחליט לפי זה מה להכין
אעדכן יותר מאוחר.
 
בסוף הבעל היה אחראי על המטבח היום


הכין פרגיות עם שעועית, פטריות ובטטה בתערובת תבלינים.
יצא קצת חריף עבורי,אבל הוא אהב ומאחר והוא הולך לאכול את זה-מה איכפת לי
 

yair_bar

New member
מנהל
פרגיות בטריאקי

קניתי כמות גדולה של פרגיות וחתכתי לקוביות בגודל ביס.
&nbsp
חיממתי את הפלאנצ'ה החשמלית לחום מקסימלי וצרבתי את הפרגיות מכל הצדדים עד להשחמה.
&nbsp
שפכתי מעל הפרגיות רוטב טריאקי קנוי (לפעמים אני מכין, אבל בחום של אתמול לא הייתה לי סבלנות).
&nbsp
הרטבים המוכנים מתאפיינים בכמות גדולה של סוכר וברגע שהם מתחממים על הפלאנצ'ה הם מתחילים להתקרמל ולהסמיך. חשוב לערבב את הפרגיות מדי פעם כדי שהרוטב לא יישרף. אחרי כמה דקות הרוטב נספג בפרגיות, עוטף אותן ונותן להן גלייז משגע.
&nbsp
הולך טוב עם אורז לבן
&nbsp
אפשר גם להוסיף קשיו או בצל ירוק או שומשום קלוי/שמן שומשום בסיום ההכנה
&nbsp
&nbsp

 

yair_bar

New member
מנהל
וככה זה נראה היום בעבודה

הוספתי מעל מעט סלט בורגול עם עשבי תיבול וחמוציות

 

Maldini Girl

New member
האמת שעוד לא החלטתי. אשמח להצעות

הפשרתי כרעיים. ומחפשת מה לעשות איתם.
תמיד יש את האופציה של לדחוף לתנור על קצת תבלינים והירקות שיש בבית, אבל מנסה לחשוב אם יש אופציה מעניינת יותר
&nbsp
יש בבית כרובית, גזר, אפונה, חומוס (בשימורים), פלפלים חריפים, תבלינים, חלב קוקוס, אורז, קוסקוס, מייפל, דבש, סויה... וזהו בערך. הייתי עושה מרק לקוסקוס אבל נשמע לי חם וכבד מידי.
 

yair_bar

New member
מנהל
מקלובה נשמע לי מתאים

ממליחים ומפלפלים את העוף,
מטגנים עם שמן זית בסיר רחב את העוף להשחמה טובה מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.
&nbsp
מטגנים בסיר פרחי כרובית, גזרים, קוביות תפוח אדמה וקוביות חציל (אם יש) עד להשחמה.
&nbsp
מחזירים את העוף מעל הירקות ומוסיפים אורז ומים רותחים. מביאים לרתיחה.
&nbsp
מוסיפים תבלינים מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות.
&nbsp
&nbsp
 

עדיקים

Active member
אני בספונטניות הכנתי לי...

חזה עוף עם תבלינים ובצל, קצת סלט חצילים שהכנתי בשבת וערבבתי עם טחינה ושעועית חלוטה ליד.
 
למעלה