יום שני-שמח במטבח

ady18

Well-known member
אצלי

שניצלונים בתנור פסטה ברוטב
וערב: טוסט

פוקסי99

New member
ואצלי

ביום שבת הבית היה כמו מסעדה מהצהריים התחילו לבוא האורחים והאמת רובם בהפתעה ואני אוהב את זה.
אז היה אוכל עיראקי .
חצילים מטוגנים.וחצילים בפלנצ'ה למי שלא אוכל מטוגן
ביצים קשות. סלט חצילים במיונז. וחצילים בטחינה .סלט תפוחי אדמה במיונז. וסלט תפוחי אדמה בתחמיץ למי שלא אוכל מיונז (למרות שאני מכין מיונז משמן זית)
סלט גזר פיקנטי. כמובן חומוס תוצרת בית .טחינה .
ולצד התימני. הכנתי ביום שישי ג'חנון שאני מגלגל (נגמרו בשניה) כמובן עגבניות מרוסקות .סחוג ירוק (מפלפלים שאני מגדל בגינה) וסחוג אדום מפלפלים יבשים חילבה שאני מכין. וכמובן ביצים חומות שבושלו יחד עם הג'חנון.
לאורחים אשר הגיעו לקראת ערב הגשנו קוסקוס עם מפרום .או מרק ירקות ועוף .או מרק שעועית
ולאורחים אשר הגיעו בלילה היה שווארמה ומי שאוהב אכל סושי.
וועכשיו הבית ריק וצריך לבשל מחדש. אז הקל ביותר מכוון שנשארו חצילים ובשר טחון נעשה מפרום .נבשל אורז..פסטה וכמובן רוטב לפסטה על בסיס פיטריות (משתמש באורגנו טרי מהגינה) ומאדה את שאריות הירקות שנשארו.
ותתפלאו למרות שאני פולני שמחתי לארח סה"כ היו כ25 אנשים .והיה מספיק לכולם .בנושא אוכל אותי לא ניתן להפתיע !!(סתם שחצן)
ושכחתי היו גם מספר עוגות

שרי 55510

New member
פוקסי ,באמת יופי של מבחר ,ממש כמו במסעדה איכותית.

איש חרוץ אתה, יופי של מבחר לאירוח.

אצלי במטבח

הפשרתי בצק עלים במהלך הסופשבוע אבל לא יצא לי להשתמש אז היום הכנתי מחלק ממנו בורקסים במילוי גבינות וחלק הכנתי עוגיות אוזני פיל עם שוקולד נוטלה- יאמי!
&nbsp
ולחלק הבריא של יומנו- צריכה להכין תוספת לארוחת הצהריים לבעלי-נראה לי שאכין ירקות בתנור, אין לי כוח להתחיל להתעסק עם סירים וכו'

Maldini Girl

New member
אני רק הצעה

אחת התוספות החביבות עליי זה כרובית-
שוטפת אותה היטב (כשהיא שלמה) ומאדה או לחלופין מבשלת עד לריכוך חלקי
ואז אופה בתנור, אפשר עם טיפה שמ"ז ומלח, או אפילו להכין משחת תבלינים עם תבלינים שאוהבים (פפריקה, מלח, פלפל שמ"ז)
זה כל כך פשוט וטעים.

בסוף הכנתי ברוקולי ובטטה בתנור

עם מעט מלח גס ופפריקה- יצא ממש טעים (נשנשתי קצת
).

נשמע טוב....את יכולה להוסיף גם מעט רוטב צילי מתוק...

יצא לי לטעום וממש אהבתי את השילוב.
&nbsp
לפעמים גם מטגנת בפרורי לחם/פנקו ואוכלת עם טחינה או רוטב צילי ומיונז...

Maldini Girl

New member
אצלי

לא הייתי בבית עד הערב,
הבחור חזר מת"א עם תפו"א ראטה וראמפ סטייק, וכרגע עובד על להכין פירה שיתלווה לסטייק.

TCHM

New member
היום...

פילה בס בציפוי פריך ברוטב לימון
שימורי אפרסקים כתומים
חלבה אמיתית ושערות חלבה (המון עבודה)
לא נשאר כוח לשום דבר אחר

למעלה