יום שני - תל אביב - חוזרים לפעול למענו

סביבה1

New member
יום שני - תל אביב - חוזרים לפעול למענו

ביום שני קבוצת מחכים לגלעד שפועלת כל ערב בין 8 ל9 בכיכר רבין מפסיקה את פעילותה בכיכר מחכים לגלעד מפסיקה לדבר ומתחילה לעשות אירוע סגירת הכיכר ילווה בצעדת מחאה לעבר מרכז הליכוד, בית מפלגת השלטון, שממקום בקינג גורג 38 ב19:00 יתכנסו בכיכר ליד האנדרטה ובהגעה למרכז הליכוד תערך הפגנה ונאומים מסר: לממשלת נתניהו מחויבות עליונה לגלעד. מה שאולמרט לא הצליח, אנו דורשים ממשלה החדשה לעשות ועכשיו! אין מאה ימי חסד - הצילו את גלעד! אני הולך. לא מדבר. עושה.

מה יעזור להפגין מול מרכז הליכוד?

ביבי רק נכנס לתפקיד, הוא לא אחראי, בשום צורה, למחדלים של אולמרט.

בחוה"מ פסח - משמרות מחאה מול ביתו של הרמטכ"ל

לימי חול המועד של פסח מתוכננות משמרות מחאה של 'האמהות' מול ביתו של הרמטכ"ל בכפר סבא. אם וכאשר אדע עוד פרטים, אפרסם אותם גם כאן. אם יש אחרים היודעים יותר - אנא פרסמו כאן. תודה מראש !

מול ביתו של הרמטכ"ל? למה?

הרמטכ"ל איננו נמנה כלל על מקבלי ההחלטות. מה יש למחות מולו?

אני לא ביוזמים או במארגנים. הודיעו לי והעברתי

ארגון 'האמהות' טרם פירט וטרם הסביר ואפילו כתובות או מספרי-טלפון להתקשרות טרם פרסם. בעוד יום-יומיים, אם עד אז לא אקבל מיוזמתם מידע נוסף, אנסה לברר ביוזמתי. ולשאלתך (לפי ההגיון שלי): א. הרמטכ"ל הוא המפקד הצבאי העליון של כל החיילים, גם של גלעד שליט. ('המפקד העליון' של צה"ל בהגדרת-החוק זאת ממשלת-ישראל !). אם על קיר חדר-הישיבות של המטכ"ל כתובה אמרתו של בן-גוריון:"תדע כל אם (כתוב "עבריה" למרות שישנם גם חיילים לא "עבריים" בצה"ל !) שבנה הופקד בידי מפקדים ראויים", זה מחייב קודם כל את הרמטכ"ל, מפקדם של כל המפקדים. הוא האחראי הישיר (!), גם אם לא הסופי והעליון. ב. ככל שפורסם (אשכנזי עצמו ממעט לדבר על כך, ובכלל) - דווקא ה רמטכ"ל נטה כל הזמן להמליץ על אישור המתווים של ה'עיסקאות' ה שונות לשחרור גלעד שליט. המלצתו של הרמטכ"ל היא כבדת-משקל בעיני שרי-הממשלה וראשה (כאמור: הממשלה היא-היא 'המפקד ה עליון של צה"ל'). הדוגמה האומללה הבולטת מהתקופה ה אחרונה: המלצתו של הרמטכ"ל הקודם, דן חלוץ שהביאה לפרוץ מלחמת-האיוולת בלבנון ביולי 2006 ! ג. הגדרת המשמרות כ'משמרות מחאה' באה לבטא את המחאה על עצם הסחבת בענין שחרורו של גלעד שליט ! אולי הרמטכ"ל איננו ה"אשם" המרכזי, אבל משמרת מול ביתו בהחלט עשוייה להחזיר את עניינו של גלעד שליט להתעניינות של אנשי-התקשורת, של הצבור, וגם של ה'מחליטים', כולל הפעלת לחץ נוסף עליהם מצד הרמטכ"ל. מה שלא רואים בעין לא תמיד קרוב רגע-רגע ויום-יום ללב. משמרות מול ביתו של הרמטכ"ל יקרבו את הנושא יום-יום אל עיניו ! איך אמרה עליזה אולמרט למפגינות מול ביתה: "זה מציק ומעיק !") עד כאן ההגיון שלי. אבל כאמור - לא אני יזמתי ולא אני המארגן. אני רק ה'שליח המביא את הבשורה', דב"ת.

אבל מבין כל המעורבים

אני חושבת שאשכנזי הוא האחרון שהייתי רוצה להציק לו ולהעיק עליו. כמו שאמרת בב', אם זה היה תלוי בו עסקה כבר הייתה מתבצעת. אם רוצים למצוא מישהו שבאמת ראוי שיעשו לו את הנאחס הזה, אפשר ללכת לביתו של הרמטכ"ל לשעבר והשר לעניינים אסטרטגיים בהווה האדון בוגי יעלון, אבי המשפט האלמותי "לפעמים עדיף להקריב שבוי".

יונה1

New member
בושה וחרפה - העדר הבנה אלמנטרית!

כמו שנועה אמרה, הרמטכ"ל אינו שייך למקבלי ההחלטות ואין טעם, הצדקה או סיבה להפגין נגדו. הפגנה מולו היא נלעגת ומטופשת אפילו יותר מהפגנה מול הפקידים של מצודת זאב. אפשרות נוספת לבחירת המיקום היא שנשות המטה החדש והנוסף שצץ פתאום (מטה האמהות), מצאו שבמשך שלוש השנים האחרונות, כל אתרי המחאה הנכונים "נתפסו" כבר על ידי אחרים ועליהן למצוא ולו פינה אחת שטרם אויישה.

skeptic

New member
הפעם אני לא מסכים עימך

אמנם הרמטכ"ל הוא לא בין מקבלי ההחלטות אבל אין ספק שהוא אחד האנשים המשפיעים ביותר על מקבלי ההחלטות ולמרות שהוא תמך לפני זמן מה בשחרור גלעד לפי המתווה שדובר בו הרי שיש לתת לו חיזוק נוסף, ברור ובקול רם. אגב, אם איזה גוף מחפש מקום/אתר חדש למחאה אז הנני מתכבד להציע את בית סוף השבוע של משפ' נתניהו בקיסריה. פשוט לברר שאכן המשפחה בקיסריה באותו זמן ולארגן מחאה אזרחית הולמת מול הבית. יש סיכוי לפיצות. (כידוע עד 49 משתתפים זו לא הפגנה אלא משמרת מחאה שלא נזקקת לרשיון). ידוע לי שמשמרות מחאה כאלו נעשו במקרים שונים מול ביתם של שרים/פונקציונרים/מכובדים אלק רבים.

יונה1

New member
אנחנו לא חיים ברפובליקה אפריקנית

כך שאין כל צורך לערוך מפגני הערצה מול בתי רמטכ"לים. גבי אשכנזי מחוץ למשחק ומתוך כך, אין כל הצדקה להתבזות ולעמוד מול ביתו. בוא לא ניתמם.... שתי הסיבות להחלטה ההזויה הזו היא בורות פוליטית מחפירה מצד היוזמות ורצון לתפוס שורה או שתיים בכתבה הבאה על גלעד שליט. כיון שאוהל המחאה, בתי הכלא, משרדי הצלב האדום, מצודת זאב, שולחן ליל הסדר, כ-ו-ל-ם "תפוסים" כבר, אז המטה החדש מעוניין לקבל גם הוא את אתנן הפרסום שלו. כמובן שאין כל אופציה להצטרף לאחת היוזמות הנ"ל, כי בראש כל יוזמה כבר עומד המרואיין הותיק שהקים את המטה והוא גם זה שמשתזף באור המבורך של מצלמות הטלויזיה (זאת כמובן בתנאי שיואל מרשק עסוק במשהו אחר ולא רץ כדרכו לגנוב את ההצגה!).

יונה1

New member
קיסריה זה גדול!

בוא נקים מטה חדש ונפגין מול בית נתניהו בקיסריה! אתה היו"ר אני הדוברת! אפשר לקרוא לנו משהו כמו "הקיסרים למען שליט".

skeptic

New member
לנועה לביא

המילה חיזוק לא נכתבה כלאחר יד. הרמטכ"ל, בתוקף תפקידו כמפקד הצבא מביא את העמדה של הצבא בנושא. בכל הפרסומים עד כה נאמר שהצבא תומך במתווה שהוצע (כאילו שיש לצבא אפשרות להתנהל אחרת) אבל אני ממש לא בטוח שזו גם העמדה האישית של הרמטכ"ל. בחיזוק הכוונה היתה לחזק את העובדה שאנו מצפים ממנו לפעול בהרבה יתר שאת בנושא. אמר מי שאמר שאם החייל החטוף היה בן של אלוף, או של שר וכו', אז יש להניח שהוא כבר היה בבית. מי אמר אלחנן טננבוים ולא קיבל.

יונה1

New member
skeptic

מותר לי לדבר גם כשאתה פונה רק לנועה??? כמי שעוקבת אחר כל ציוץ שנאמר בנושא גלעד שליט מיום נפילתו בשבי, קבל את מילתי שגבי אשכנזי אמר (אולי אפילו יותר מדי), את כל מה שרמטכ"ל יכול להגיד.

skeptic

New member
כמובן שמותר לך (מיועד למי שרוצה)

חשוב מה נאמר בציבור והרבה יותר חשוב מה נאמר במקומות הקובעים.

למעלה