יום שני - 22.2.16 -שרשור ה-TOPIC

אני יודעת שזה לא הפורום המתאים אבל אני חייבת לפרוק איפשהו...

אשמח גם אם תפנו אותי לפורום המתאים... חשבתי אולי פורום דיכאון
פשוט בא לי לצרוחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
למה כל מקומות העבודה רוצים שאני אהיה:
אקדמאית, רהוטה, אינטילגנטית, אסרטיבית, ראש גדול, בעלת נסיון, אנגלית ברמה מצויינת, יוזמת, נכונות לשעות נוספות, אחראית, חריפה, סוגרת תהליכים, רצינית, מוטיבציה בשמיים....
והם רוצים לשלם לי רק 26 שקל לשעה למה?????????????

למה אני צריכה להיות אקדמאית שלא סוגרת את החודש?
שחולמת לראות בתלוש שלה 5K וגם לזה לא מגיעה?
למה אני צריכה לנסוע כל בוקר לעבודה שעה ולחזור הביתה שעה ולהתרחק מהבית כי עבודה ברדיוס של הבית זה למפונקים? ולהרוויח 26 שקל לשעה?
למה אני צריכה להיות זמינה גם שאני בבית, לתת את כל כולי, לעשות מעל ומעבר ולהרוויח 26 שקל לשעה? למה ה' למה????
למה מגיע לי להיות קונפורמיסטית תפרנית... למה?
שירתתי שנתיים בצבא
עשיתי בגרות כמו שאמרו לי
הלכתי לאוניברסיטה "לרכוש מקצוע"
אני משכירה דירה כי אני עצמאית.... ובקושי מגרת את החודש ....סעעמקקק

Shamy

New member
אני מאוד מבינה לליבך

אני גם במצב דומה...אקדמאית עם תעודות הצטיינות מפה ועד לטימבקטו ועוד ברובוטיקה ומיקרופרוססורים ובכל זאת לא מצאתח עבודה שנה ...נאלצת לעבוד כעוזרת משכירה בשכר מינימום ולתת קצת שיעורים פרטיים כי אין לי כסף לחיות אני במצב של פת לחם פחות או יותר..גם אני בדכאון מזה בדיוק כמוך..אולי יותר... אולי מנחם לדעת שיש עוד כמה כמוך ...בכל אופן הודעות שהן לא שייכות ישירות לנושאי בינו לבינה הולכים לשרשור האופטופיק (אנע אתקן את זה הפעם אבל בבקשה להשתדל לפעם הבאה לשרשר נכון) ...וברוך הבא לפורום את יותר ממוזמנת לחברה נעימה לקפה ועוגה פה וגם על זוגיות קצת :)

ki92

New member
לא סתם אומרים

שעדיף לעבוד במלצרות המון שנים בזמן שהחברים הולכים לעשות תואר זבל כלשהו, ואז להתקדם לאחמ"ש/מנהל.... ובסופו של דבר, אלו שעשו את התואר באים לעבוד כמלצרים אצלך...

sharpcookie

New member
סיבות...

זאת בעייה שעולה כשיוקר המחייה אינו תואם את שכר המינימום או אפילו שכר הקצת יותר גבוה ממינימום. באופן אידיאלי, אדם העובד במשרה מלאה, גם תמורת שכר מינימום, אמור להיות מסוגל להתקיים בצורה מכובדת, אפילו אם הוא לבד. בפועל, עודף האקדמאים מביא לתחרות רבה הגורמת לשחיקה בשכרם. בו בזמן, יוקר המחייה המשתולל ועליית מחירי הדיור מביאים למצב שאנשים מוציאים את כל שכרם רק על הוצאות המחייה הבסיסיות ביותר מבלי שישאר משהו לחיסכון או בילויים, וכך נוצר מעמד של אקדמאים עובדים ועניים. לאור הכישלון של המחאה החברתית או כל שינוי כלכלי אחר שניסו לעשות פה בשנים האחרונות, מה שנותר להציע הוא שאם את אקדמאית עם מקצוע מבוקש, בעלת ניסיון ואנגלית טובה, את יכולה לנסות להגר.

סתם משהו שראיתי היום לגבי דירות ובתים שניתן להשיג באוסטרליה בעד או פחות מ$250 דולר אוסטרלי(700 ש"ח) לשבוע:
http://www.buzzfeed.com/jemimaskelley/well-shit?bffb&utm_term=.mfzDJpQQX#.trpw5oJJ2
שכר המינימום שם הוא $641 (1793 ש"ח) לשבוע. אקדמאים בד"כ מרוויחים יותר מזה.

אפשר לראות שגם שם אין מציאות מדהימות בפחות מ3000 ש"ח בחודש, בתוך מרכזי הערים צריך להתפשר ואם רוצים בית גדול ומרווח אז נוסעים, הרבה...

ELLA1992

New member
ברוכה הבאה לעולמם של בני ה-20+...

אין מה לעשות, זה הגיל שבו את מתחילה לשאול את השאלות הללו, של "למה זה ככה" "מה הפואנטה?" "מה התכלית?". "בשביל מה בכלל?" ועוד...
תזכרי שאת רק בהתחלה, את נמצאת בתקופה שבה את רוכשת השכלה, צוברת ניסיון, מתפתחת, מתעצמת, מרחיבה אופקייך ורק הולכת וצומחת עם עצמך.
זו תקופה של בחירת כיוון, אחד ספציפי, רצוי לא להתפזר, החשש הוא מפני בחירה לא נכונה,
בקיצור, את מתארת מצב נורמלי לחלוטין שכולנו היינו בו או נהייה,
כן זה לא הוגן , כן זה תמוה ומתעתע אבל לדעתי ואם את שואלת אותי, תתמידי, תמשיכי, אל תעצרי, הסיפוק והמימוש העצמי יגיעו עם הרבה התמדה, סבלנות ואמונה בעצמך.

נסי להיות יותר חיובית ורגועה, ואם ממש קשה לך את יכולה אפילו לפנות לייעוץ או הכוונה מאנשי מקצוע, להזיק זה לא יזיק, אבל זה אולי יסייע לך, אולי זה יעשה לך קצת סדר בראש ויעניק לך השראה...

בהצלחה!

Shamy

New member
יום שני - 22.2.16 -שרשור ה-TOPIC

אני רואה שהיה בלאגן אטומי בשרשור שהיה אמור להיות שבועי אז אני אהפוך את השרשור ליומי ונראה איך זה יילך ..פורמט שיהיה מוצלח יותר הוא יישאר (שבועי או יומי)

אז לאור הפריקה של אתמול (וגם לי היה יום דכאוני בגלל זה בעבודה..חח) אז כתבה מפגרת ממש כדי קצת להסיח את הראש והדעת מהמצב החברתי כלכלי הקשה מאוד בארץ שלנו (במיוחד לאנשי ה20+)

בואו לקרוא על החידה ששברה את הרשת...מעוניינים לשמוע מה היא הייתה? לחצו כאן למעבר לכתבה

Shamy

New member
משחק הפלייבאז היומי - איזה פרפר חי בנשמתך

בואו לשחק ולשתף...

אז זה מה שיצא לי :

Inside You There is a Glasswinged Butterfly

Flap your wings like the Glasswinged Butterfly for you are unique, people find you both fascinating and oh so mysterious, some could say they can see right through you but they are wrong, a glorious freak of nature people are drawn to you like bees round a honeypot.
Though you may look and seem incredibly fragile you are in fact remarkably strong ..........we salute you

Please feel free to leave a comment and remember to share this with your friends so they too can find out which Butterfly Lives In Their
Soul, thanks for taking part .....​

supersonic777

New member
היום,רוב העבודות הן מצאת החמה עד צאת הנשמה...!

גם עבודה כגון,"כלוב של זהב",מתישהו בועטים לך בתחת וזורקים אותך,כי את עולה להם יותר מאשר צעירה/צעיר שירוויחו חצי...! סה לה וי או סה לה מרכבה...

קיצקץ,אין מה לעשות!תעבדי במה שלמדת או בתחום אחר כלשהו שמעניין אותך,ותשמרי עליו!העיקר לא לשבת בבית... עבודה מביאה עבודה!

שילת281

New member
אפשר לשאול...

מה למדת?
מבינה לליבך גם אני מחפשת עבודה ו 26 ש"ח זה מעט מידיי לדרישות שתיארת

מרגיז כל כך

פעם תואר ביד היה נותן כל כך הרבה ונחשב ובימינו- עובדים קשה בטירוף ומרוויחים כל כך קצת.
&nbsp
אני אומנם לא גרה בארץ אבל גם פה באמריקה הגדולה והיפה
יש דברים כאלה- אני עכשיו בתהליך של חיפוש עבודה וזה פשוט בדיחה- גם השכר וגם היחס לעובדים.בדיוק כתבתי מייל שאני נאלצת לוותר על אופציה של משרה בביה"ס מאוד נחשב כי פשוט מתייחסים שם למורים בצורה כזו שלא מתאימה לי.
&nbsp
בהצלחה בחיפוש העבודה

למעלה