מודעת הפרסומת המעצבנת של תפוז, עם החץ, מפריעה
מודעת-הפרסומת המעצבנת של 'תפוז' עם החץ המגיח ונסוג, בצד שמאל של חלון הכתיבה, מונעת ממני לקרוא את כל מה שאני כותב, לאתר שגיאות, ולתקן ולערוך כמו שצריך. לכן אני צריך לשלוח את הדברים בפעם השניה, אחרי שראיתי את טעויות-ההקלדה רק אחרי ששלחתי. איך מסלקים את המודעה המעצבנת הזאת, המכסה את כל צד שמאל של חלון-הכתיבה ? להלן הודעתי הקודמת לאחר הגהה: קראתי השבוע ושמעתי ברדיו שבני-מחזור הגיוס של גלעד שליט (31.7.2005) כבר יצאו לחופשת-השחרור שלהם (חוץ מגלעד !), ושב-22.7.2008 הם אמורים להתייצב בבסיס השחרורים (בבקו"מ בתל-השומר ?) כדי לפשוט את מדיהם ולצאת ל'אזרחות' (בינתיים "הוקפצו" לפעילות מבצעית כשלהי, שלמיטב הבנתי לא תמנע את שחרורם בעוד שבועיים). נדמה לי שראוי להציב משמרת-מחאה בער הבקו"מ, שתקדם אותם בבואם להשתחרר בלי גלעד ! ("הוא כמו אח שלי שבשבי" אמר "בלי למצמץ" המ"פ שלו שלעבר, סרן (כיום כבר במילואים) יואב, שכבר השתחרר מצה"ל הסדיר לפני כחודשיים, בראיון ל-Ynet. הוא גם סיפר באותו ראיון שכמעט לא הכיר את גלעד, כי הוא היה חייל מופנם שלא עשה בעיות (מפקדים מכירים רק את מי שעושה בעיות, כמו נפילה בשבי, ומשתחררים אפילו כאשר "אח שלהם" נשאר שם...?). להגיד ש"אנחנו זוכרים את גלעד כל הזמן ומדברים עליו", כדברי "חבריו" של הבחור שנפל בשבי, זה בדיוק מה שהם אמרו: לדבר ! רק לדבר ! אפילו החולצה שהם הדפיסו לקראת השחרור (שלהם.לא שלו) עם תמונתו, והכיתוב: "גלעד, איתך עד שתשוב !" לא מכפרת על כך שהם ישתחררו, אבל לא איתו, כדבריהם, אלא בלעדיו ! כל אחד מהם ילך לו להמשך דרכו: ללימודים, לעבודה, לחו"ל... משאירים מאחוריהם 3 שנים של שירות-חובה ו"חבר" לפלוגה ומחזור-גיוס, ששירת איתם בס"ה 11 חודשים ואת יתרת-השירות הוא עושה בשבי "דפוק", וגם ואת בני-משפחתו, לסבלם ולאנחותיהם. נדמה לי שמשמרת התזכורת מס. ,19 צריכה להתייצב בשער הבקו"מ, מול המשתחררים העולזים, ולהזכיר להם: אין לכם מה לעלוז. אתם החלטתם להשתחרר בלי גלעד, למרות שכתבתם: "איתך עד שתשוב", בלי שבאמת התכוונתם לזה.