יום ששי 12 יולי - fly in בארלינגטון

רן בג

New member
יום ששי 12 יולי - fly in בארלינגטון

אם החברה במוזיאון חה"א היו קצת יותר יצירתיים היה להם גם כזה מוסטנג

רן בג

New member
אריאלי- זה בשבילך..

משהו אמר שם שלפני 10 חודשים הוא עוד היה קיט בארגז...ססתתםם

רן בג

New member
סתם אוירובטיקה טרוילית (בארה"ב..)

הרוורד מוטס ע"י טייס צ´כי העובד במינהל התעופה הקנדי כמפקח..לא מקבלים שם מי שלא אוהב לטוס, וגם יודע...

רן בג

New member
ואחרונה..(יש עוד הרבה)

השנה חוגגים 60 שנה להתקפת ה-ב-25 על טוקיו..המראה מנושאת המטוסים "הורנט" וכו..אחד מהב-25 שעדין טסים היה נציגם בארלינגטון.

רן בג

New member
היתה שם נציגות מכובדת..

של כל מטוסי ה-RV . בשלב מסוים בוצע שם מטס של 30 מטוסי RV לדורותיהם. היה מרשים מאוד. אני נוסע לארלינגטון זו שנה רביעית, אירוע שהולך ומתפתח ונחשב לגדול מסוגו במערב ארה"ב. שמתי לב בשנים אלו לנציגות משמעותית של החברה המדוברת, נציגות שגם באושקוש תופסת מקום נכבד. בקשר למטוס הספציפי הצהוב הזה. אני יכול רק לומר לך שזה היה הדבר הכי קרוב למוסטנג..אפילו שמהירותו חצי. הוא יפיפה ומושך תשומת לב רבה. ד"א ניהלתי שם שיחה ידידותית וארוכה עם נציג ה-EAA אשר נתן לי חומרים בקשר לקטגוריה החדשה (שום דבר שאי אפשר למצוא באינטרנט) מספיק להתברבר בארץ, הגיע הזמן לאמץ זאת AS IT .אולי אכתוב על זה משהו. לסיום -הקוקפיט..

מטוסי וואנס.

רק מי שחווה את המפגש עם מטוסי וואנס, ועוד יותר, את הטיסה עליהם, יכול להבין מהם מטוסים מתקדמים! ולא סתם התרשמת כי ה-RV8 מזכיר מוסטאנג, המטוס ממש מתנהג כך (ויש האומרים כי שיעור הטיפוס שלו אף דומה לשל המוסטאנג!). וכנראה שלא רק אתה התרשמת ממנו. מסתבר כי למעלה מעשרת אלפים איש (ואישה!) התרשמו וקנו קיטים לבנייה של אחד מדגמי המטוסים של וואנס. ועד היום הושלמה בנייתם של 2955 מטוסים והם כבר טסים! חבל שתחום הבנייה אינו מפותח כאן בארץ. כי, רוב מטוסי הבנייה העצמית הם מטוסים בעלי ביצועים יפים ומעניינים. ויותר מזה, מטוסים אלו נותנים משמעות חדשה לתעופה האזרחית הספורטיבית! אגב, באשר לקבוצת המטוסים/טייסים החדשה - למעשה האולטראלייטם בארץ נכנסים לקטגוריה של הקבוצה הזו וחבל, חבל מאד שמי שהיה צריך להבין זאת, עדין חי עם חוק הטייס משנת 1927 ..... ולאלו הנוסעים לאושקוש. רבים מבוני המטוסים בבנייה עצמית שמחים ומעונינים לקחת טרמפיסטים! אפשר לגשת לאזור מטוסי ה- Home-Build ולבקש לטוס עם מישהו. כמעט תמיד יימצא מי שירצה "להפגין" את "פאר יצירתו"! ולקחת טרמפיסט. אריאל אריאלי

למעלה