יום תחבורה ציבורית 22/9

יום תחבורה ציבורית 22/9

ישראל מצטרפת לעולם: לראשונה יונהג יום תחבורה ציבורית נסיעה חינם באוטובוסים החל מהשעה 15:00 יום תחבורה ציבורית פרי יוזמתם של ארגוני איכות הסביבה, מפעילי התחבורה הציבורית, ומשרד התחבורה משתפים פעולה מפעילי התחבורה הציבורית (אגד, דן ונתע), ארגוני איכות הסביבה (מגמה ירוקה, החברה להגנת הטבע ותחבורה היום ומחר) ומשרד התחבורה חברו יחד וביום ד' ה- 22.09.04 יצוין לראשונה בישראל יום תחבורה ציבורית. המודל ליום זה הושאל ממדינות אירופה, בהן נחגג שבוע תחבורה ציבורית (mobility week) זה מספר שנים. במסגרת יום זה תתאפשר נסיעה חינם באוטובוסים ( בקוד 2 נסיעה בתוך העיר) החל מהשעה 15:00 ועד גמר השירות, בתל-אביב, חיפה, ירושלים ובאר שבע. כמו כן, יתכנס פורום מנכ"לים של חברות התחבורה הציבורית במעמד שר התחבורה, מאיר שטרית, בכירים ממשרד התחבורה וראשי רשויות מקומיות. במסגרת הפורום יידונו הדרכים לשיפור השירות בתחבורה הציבורית והפיכתה לאלטרנטיבה מועדפת ונוחה יותר לנוסעים על ידי שיתוף פעולה בין הגורמים השונים. במהלך יום זה יערכו פעולות הסברה על ידי פעילים של מגמה ירוקה אודות חשיבות הנסיעה בתחבורה ציבורית למען איכות הסביבה. בתל אביב במתחם התחנה המרכזית החדשה ובמתחם ארלוזורוב, ובירושלים בתחנה המרכזית החדשה וברחבת יזכור יערך מיצג. כמו כן יעלו הפעילים לאוטובוסים בערים אלו ויחלקו שי לנוסעים באוטובוסים . יעל כהן מנכ"ל מגמה ירוקה אמרה כי, "מטרתו של יום התחבורה הציבורית היא לעודד שימוש בתחבורה הציבורית ולהעלות למודעות הציבור את תרומתה לחברה, למשק ולסביבה". יום התחבורה הציבורית הוא יוזמה משותפת לארגון "מגמה ירוקה – סטודנטים למען איכות הסביבה", החברה להגנת הטבע, משרד התחבורה, דן, אגד ונת"ע. לפרטים נוספים: שי גולוב – מגמה ירוקה 052-4334738

ש מים

New member
מה עם הרכבת../images/Emo35.gif

לא נראה לי שהם שמעו על הרעיון הזה...

TalHai

New member
האמת שאי אפשר לבוא בטענות לרכבת

אחרי הכל היא היחידה שמפעילה קמפיין לעידוד הנסיעה בתחבורה ציבורית.... שאלה יותר דחופה לי היא מה עם המטרו? אני יודע שהוא עוד לא קיים ואולי זה זמן לשאול- מה איתו באמת? בתקווה שנראה את הקו הראשון ברכבת הקלה (פ"ת-בת ים) בעוד מס' שנים, בתקווה...

למעלה