יומולדת לכתומתי או סופשבוע פרוע
בצ´ימיצ´נגה ורפאל: אז בסופ"ש מלאו לי 25 שנה ויצאנו לחגוג. שישי בצ´ימצ´נגה עם הבנזוג, שבת ברפאל עם כל המשפוחה. והנה הרשמים: צ´ימיצ´נגה: פתחנו את הארוחה עם מרגריטה אשכוליות אדומות מצויינת, וקיבלנו טעימות גם מהאחרות (לימון ומשמש-פסיפלורה, טעים). לראשונות - אני אכלתי את סלט הקלמרי בצל הפיקנטי והמעולה. זו מנה שבשבילה אני אחזור למקום. בנזוגי אכל טרטר עגל חלב - נתח עגל חלב נא קצוץ דק ומתובל. הוא לא התלהב מהמנה שהיתה מתובלנת מידי לטעמו, הוא אוהב את הטרטר שלו טבעי, בריח ובטעם הבשר. אני לעומת זאת מאוד אהבתי את המנה שלו, בה בשר העגל היה נימוח ועדין. בקיצור - זו לא מנה לאוהבי בשר רייר שלא רוצים תבול של המנה. חלקנו יחד את העיקרית - פאהיטס עגל חלב - מנה של פרוסות עגל חלב עשוי מידיום שמגיעה עם מעין "פיתות" עליהן מורחים גואקמולי, שמנת חמוצה, רוטב עגבניות ירוקות, לפי הטעם ומגלגלים סביב העגל. מנה מצויינת, בשר נימוח ומתובל בדיוק. טעים מאוד. למנה אחרונה התכבדנו בשני שוטים שהם דג´יסטיף הבית - אספרסו, קהאלוה, טקילה וטריפל סק, וקרם ברולה סמיפרדו - קרם ברולה שמגיע קפוא, מעין מקפא טעים מאוד. על חשבון הבית קיבלנו את מנת ה"הפתעת חמאת בוטנים" שהיתה מוס חמאת בוטנים וקקאו ברוטב מלון. מנה מצויינת. עם טיפ נדיב מאוד ובלי הקינוח השני שהיה על חשבון הבית (+ 4 משקאות אלכוהולים) - הסתכמה הארוחה ב-450. יקר מאוד. אבל המקום כייפי והאוכל מצויין. ועכשיו לרפאל - היינו שישה, והלכנו על הדיל של 98 ש"ח לאדם כולל מגוון של כל המנות הראשונות + מנה עיקרית לבחירה. נתחיל מלשבח את הלחמים, שכמו שכולם אמרו - נפלאים, במיוחד הפוקאצ´ה הקריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים. טעימה מאוד. בנוסף, היינות במקום מתומחרים ברמה סבירה מאוד, שתינו שניים - קיאנטי קלאסיקו של וילה אנטינורי ושיראז 666, שניהם מצויינים, אם כי השיראז נעים ופירותי יותר. המנות הראשונות היו נפלאות - זיתים משובחים, סביצ´ה פלמידה מעולה, בשר כבש וחיטה שהיה פשוט נפלא, איזשהו דג בתחמיץ עם תפו"א (לא זוכרת כבר), ארטישוק ירושלמי ביוגורט (המנה הראשונה הטובה ביותר לדעתי), טחינה (לא מרגשת) ועוד כמה דברים שאני כבר לא זוכרת. היה טעים. מנות עיקריות - שניים מאיתנו לקחו פילה בס, שניים אכלו פילה פלמידה, אחד לקח את מנת הסטייק המעולה ואם המשפחה אכלה רביולי גבינת עיזים. הבס היה עדין אם כי לא מרגש, הפלמידה היתה מצויינת, הרביולי היה שונה ומיוחד, עם גבינה מתפוררת במילוי ורק נגיעה של חמאה מעל. הסטייק (מצטערת, לא זוכרת פרטים עליו) היה מדיום-רייר, אדמדם וטעים, עשוי ביין. למנות אחרות הזמנו מנה שמכונה "טעימת מנות אחרונות" והיא מכילה 3 דגימות מהמנות האחרונות - סבלה שוקולד, שהוא עלעל דקיק של בצק פריך במוס שוקולד עשיר ונפלא, מרק פירות אדומים בסורבה מלון (חמוץ, עשיר בפירות, עם רוטב אדום ופיסות פסיפלורה), ומבחר פטיפורים (לא משהו למען האמת). כמובן שליווינו את המנות האחרונות בקפה. לסיכום - 2 יינות, 6 מנות עיקריות ומבחר מנות ראשונות, 3 מנות של מגוון מנות אחרונות - ויצאנו משם כולל טיפ נדיב ביותר ב-1100 ש"ח. מחיר סביר ותמורה נאה לכסף.
בצ´ימיצ´נגה ורפאל: אז בסופ"ש מלאו לי 25 שנה ויצאנו לחגוג. שישי בצ´ימצ´נגה עם הבנזוג, שבת ברפאל עם כל המשפוחה. והנה הרשמים: צ´ימיצ´נגה: פתחנו את הארוחה עם מרגריטה אשכוליות אדומות מצויינת, וקיבלנו טעימות גם מהאחרות (לימון ומשמש-פסיפלורה, טעים). לראשונות - אני אכלתי את סלט הקלמרי בצל הפיקנטי והמעולה. זו מנה שבשבילה אני אחזור למקום. בנזוגי אכל טרטר עגל חלב - נתח עגל חלב נא קצוץ דק ומתובל. הוא לא התלהב מהמנה שהיתה מתובלנת מידי לטעמו, הוא אוהב את הטרטר שלו טבעי, בריח ובטעם הבשר. אני לעומת זאת מאוד אהבתי את המנה שלו, בה בשר העגל היה נימוח ועדין. בקיצור - זו לא מנה לאוהבי בשר רייר שלא רוצים תבול של המנה. חלקנו יחד את העיקרית - פאהיטס עגל חלב - מנה של פרוסות עגל חלב עשוי מידיום שמגיעה עם מעין "פיתות" עליהן מורחים גואקמולי, שמנת חמוצה, רוטב עגבניות ירוקות, לפי הטעם ומגלגלים סביב העגל. מנה מצויינת, בשר נימוח ומתובל בדיוק. טעים מאוד. למנה אחרונה התכבדנו בשני שוטים שהם דג´יסטיף הבית - אספרסו, קהאלוה, טקילה וטריפל סק, וקרם ברולה סמיפרדו - קרם ברולה שמגיע קפוא, מעין מקפא טעים מאוד. על חשבון הבית קיבלנו את מנת ה"הפתעת חמאת בוטנים" שהיתה מוס חמאת בוטנים וקקאו ברוטב מלון. מנה מצויינת. עם טיפ נדיב מאוד ובלי הקינוח השני שהיה על חשבון הבית (+ 4 משקאות אלכוהולים) - הסתכמה הארוחה ב-450. יקר מאוד. אבל המקום כייפי והאוכל מצויין. ועכשיו לרפאל - היינו שישה, והלכנו על הדיל של 98 ש"ח לאדם כולל מגוון של כל המנות הראשונות + מנה עיקרית לבחירה. נתחיל מלשבח את הלחמים, שכמו שכולם אמרו - נפלאים, במיוחד הפוקאצ´ה הקריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים. טעימה מאוד. בנוסף, היינות במקום מתומחרים ברמה סבירה מאוד, שתינו שניים - קיאנטי קלאסיקו של וילה אנטינורי ושיראז 666, שניהם מצויינים, אם כי השיראז נעים ופירותי יותר. המנות הראשונות היו נפלאות - זיתים משובחים, סביצ´ה פלמידה מעולה, בשר כבש וחיטה שהיה פשוט נפלא, איזשהו דג בתחמיץ עם תפו"א (לא זוכרת כבר), ארטישוק ירושלמי ביוגורט (המנה הראשונה הטובה ביותר לדעתי), טחינה (לא מרגשת) ועוד כמה דברים שאני כבר לא זוכרת. היה טעים. מנות עיקריות - שניים מאיתנו לקחו פילה בס, שניים אכלו פילה פלמידה, אחד לקח את מנת הסטייק המעולה ואם המשפחה אכלה רביולי גבינת עיזים. הבס היה עדין אם כי לא מרגש, הפלמידה היתה מצויינת, הרביולי היה שונה ומיוחד, עם גבינה מתפוררת במילוי ורק נגיעה של חמאה מעל. הסטייק (מצטערת, לא זוכרת פרטים עליו) היה מדיום-רייר, אדמדם וטעים, עשוי ביין. למנות אחרות הזמנו מנה שמכונה "טעימת מנות אחרונות" והיא מכילה 3 דגימות מהמנות האחרונות - סבלה שוקולד, שהוא עלעל דקיק של בצק פריך במוס שוקולד עשיר ונפלא, מרק פירות אדומים בסורבה מלון (חמוץ, עשיר בפירות, עם רוטב אדום ופיסות פסיפלורה), ומבחר פטיפורים (לא משהו למען האמת). כמובן שליווינו את המנות האחרונות בקפה. לסיכום - 2 יינות, 6 מנות עיקריות ומבחר מנות ראשונות, 3 מנות של מגוון מנות אחרונות - ויצאנו משם כולל טיפ נדיב ביותר ב-1100 ש"ח. מחיר סביר ותמורה נאה לכסף.