יומידור "ביתי"

giovanni 85

New member
יומידור "ביתי"

שאלה, האם ניתן "לאלתר" יומידור בבית מקופסת עץ (של רומיאו וג'ולייט), כשבתוכה ישנו כלי עם ספוג ספוג במים. האם זה אפשרי לאחסן סיגרים כך? או שבסופו של דבר יהיה עליי לרכוש יומידור? נ.ב אני מאחסן בו בין חמישה לשמונה סיגרים בכל פעם. עמרי.

byrdparis

New member
שלום עמרי .

את האמת , שגם אני התחלתי כך .."שמרתי" מס סיגרים די מועט בקופסא של רומיאו וג'ולייט ..
הדבקתי בפינה מסוימת ספוג של סידור פרחים (אתה יודע הפריך הזה) וטיפטפתי עליו כל יום כמה טיפות של מיים . לשאלתך : זה יותר טוב מכלום אך זה לא מתקרב לדבר האמיתי . קופסת הקרטון של רומיאו וג'ולייט היא קופסא שלא שומרת על הלחות או על הטמפרטורה . כמו כן היא לא אטומה ובכך לא עושה שום דבר מלבד לשמור שהסיגרים שלך לא יהיו "באוויר" הפתוח . זה פתרון נגיש וזול במיוחד אך לא הייתי מצפה שהסיגרים ישמרו לאורך זמן שם ..(בקיצור תעשן אותם כל עוד אתה יכול
) אתה בעקרון תאריך להם את חייהם בעוד מס ימים אך לא יותר מזה . אם אתה מעשן או נכנס לעולם הזה אט אט ואתה מתכוון בכל זמן לשמוא על 10 -20 סיגרים בבית באופן רציני , המלצתי היא לרכוש היומידור (לא חייב יקר מידי ..יש היום בכמה מאות שקלים בודדים .. ) ולשמור על הסיגרים שלך בצורה נאותה . בהצלחה

אז ככה: אפשר, עם תיקונים קלים: עד היום אני מחזיק את הסיגרים העודפים שאין להם מקום ביומידור בתוך קופסת עץ (cedar) גדולה וישנה של סיגרים. יחד עם בקרת לחות זה אפילו פתרון לא רע. שים לב - אסור להשתמש רק במים ! החומר הנוזלי ביומידורים מורכב מ 50% מים מזוקקים ו50% PG אשר ביחד שומרים על לחות בסביבה, של 70%. כלומר אם הלחות יורדת התמיסה משחררת מים לאוויר ואם הלחות עולה התמיסה סופחת את עודף המים מהאוויר. מדי פעם יש להוסיף מים מזוקקים. מים בלבד יביאו לעובש בהזדמנות הראשונה. כל יומידור זקוק לתקופת הרצה עד שייתיצב על 70% לחות. משום שהעץ צריך וסופג אליו לחות. ניתן להוסיף/להניח בתוכו, בהתחלה כשהוא ריק, פקק עם מים מזוקקים. בהצלחה.

giovanni 85

New member
תודה רבה על התגובות חבר'ה!

הייתי היום בבריל ת"א, ויצאתי משם עם החלטה (וסיגר), לקנות יומידור. תודה רבה רבה על העזרה, ההסבר והנכונות לעזור. עמרי.

giovanni 85

New member
ואם אנחנו כבר בענייני שיחות חולין

האם במשך השנים, יצא למי מכם להיתקל בבן גילי (22), המעשן ומתעניין בסיגרים? עד כמה אני עוף מוזר? הדוגמא שלי היא היום, כאשר נכנסתי לבריל בת"א, והיה נדמה לי שאני לא הטיפוס אשר נכנס לחנות ביומיום. עמרי.

מני.ת

New member
אני לא עישנתי סיגרים בגיל 22...

הסיגר הראשון שלי עישנתי בגיל 29, זה היה קוהיבה מסויים. לפני זה אולי ניסיתי לעשן משהו אבל לא זכור לי משהו ספציפי מאחר וזו לא היתה כנראה חוויה חיובית. עד אותו קוהיבה קובני סיגרים נקשרו במוחי למשהו מסריח... נדמה לי שבזמנו היתה הרבה פחות מודעות בארץ והסיגרים שנמכרו פה ושם לא היו באיכות גבוהה מדי.

byrdparis

New member
כולם צריכים להתחיל

כולנו התחלנו בשלב מסוים , יש כאלה שמוקדם מאד (אני משער שכמוני ..מגיל 16 בערך חייתי בארהב באותו הזמן) ויש כאלו שמאוחר .. נראה לי שזה מאד תלוי למעגלים סוציואקונומים וחשיפה (ומודעות) לעולם הסיגרים . בגיל 16 היה לי חבר מאד טוב שאבא שלו היה מעשן המון סיגרים (אני חושב משהו כמו 5 ביום) הוא היה שופט באחד מבתי המפשט הגדולים בארהב ..(שוב מתייחס למעגל סוציואקונומי די גבוה) ושהייתי מבקר אצלם תמיד היה ניחוחות סיגרים באוויר שהגיעו מחדר העבודה של האב. לאט לאט הסתקרנתי ..ופעם כאשר האב לא היה "גנבנו" זוג סירים מהיומידור שלו ועישנו ..החוויה לא היית מרנינה במיוחד ..אבל זה "תפס" אותי מאד .. התגרנו וכך גם הטעם שלנו והממון ...החלטתי להתנסות ברעיון שוב וללמוד קצת בנושא , ספרים בעיקר מכל עבר ..מה שהצלחתי לקחת ומגזינים שהיו באותו זמן בנמצא די בפשע ..(שנות ה 80 בארהב היו שנים טובות מאד !! של המון יאפים לא לבלבל עם היפים) כך הגעתי לסיגרים והתפתחתי בכיוון . אז גיל 22 זה לא מוקדם מידי אם אתה עושה את זה נכון , חכם , וטוב ..ולא רוכש סוויט סוויס מהפיצוציה ב 18 שח ל חמישיה
אני רואה גם לפי הסיגרים בקופסא שצילמת שאתה עדיין בגדר תקציב די "זול" יחסית .. ולדעתי זה טוב ונכון להתחיל ככה .. מידי פעם תתפנק ותנסה סיגרים "נחשבים" יותר זה יבסס אותך מבחינת רפרנס .. בהצלחה חבר !

max63

New member
אני התחלתי בגיל 27, כפסיבי

אחרי תואר ראשון, עבדתי בחברה פרטית וקבלתי משרד צמוד למעשן כבד של סיגרים קטנים, בעיקר מרקטור. משהו כמו 10 ביום. המזגן המשותף העביר את הריח אלי תוך 20 שניות מההדלקה. בהתחלה סבלתי אך מהר מאוד התרגלתי וזה עזר לי להגמל מהתקופה הקצרה של עישון מקטרת .

למעלה