יומיים וחצי בהנוי

כסלוית

New member
יומיים וחצי בהנוי

בדצמבר אנחנו נוסעים לויאטנם.
נהיה בהלונג ביי ובסאפא.
נשארו לנו יוציים וחצי בהנוי (חצי יום ביום הנחיתה - טיסה מוקדמת בבוקר, אז סביר שנהיה עייפים)
ועוד יומיים מלאים.
ילדים - 9 ו-7.
קראתי על האטרקציות הקיימות בעיר, ואשמח לשמוע באמת מה כדאי לראות
האם כדאי להשאר יומיים וחצי בעיר, או לנסוע לטיולי יום, לדוגמא ל Hoa Lu Tam Coc שקראתי המלצה לביקור.

תודה (-:

cohenuzi

New member
עזרה בתכנון מסלול לאוס-קמבודיה

שלום, אני צריך עזרה בתכנון מסלול 3 שבועות לאוס-קמבודיה. בתור התחלה, כדי שאוכל להזמין כרטיסי טיסה הכי חשוב לי זה: מאיפה להתחיל? (אני מגיע מהארץ לבנגקוק) איך לעבור בין המדינות? (טיסה? שייט? רגלית?) ובאיזו נקודה? איפה כדאי לסיים כדי לחזור לבנגקוק? בכל שלב אני מוכן לקחת טיסות פנים כדי לחסוך זמן. תודה וחג חנוכה שמח,

cohenuzi

New member
גם וגם

מציע יום אחד לשוטט בעיר ויום אחד טיול יומי לטאם קוק.

sitvaniyot

New member
אז ככה

בחצי היום של הנחיתה צאו לטייל בעיר העתיקה. תוכלו לראות שם את כל הדברים שנמכרים בוויטנאם כשכל רחוב או קבוצת רחובות מכילה סחורה מסוג מסויים. יש גם בתי מלאכה קטנים והרבה מהעבודה נעשית ברחוב. ברחוב עוברים גם רוכלים מסוגים שונים כך שהכל מאד תוסס וצבעוני.

ביום למוחרת צאו לטייל סביב האגם בתוכו יש גם מקדש. צאו גם למקדש הכי מרשים והוא מקדש הספרות מהמאה ה 11. אחרי הצהריים או בערב מוקדם קחו את הילדים לתיאטרון בובות על המים. התאטרון ליד האגם בצד הצפוני וכשתהיו באגם גשו לקנות כרטיסים בקופה. זה התאטרון המסורתי של וויטנאם ועל וההצגה מבוססת על אגדות (מקבלים חוברת עם תרגום לאנגלית).

ביום המלא השני צאו לטיול לנהר ומקדש הבושם. במלון ימכרו לכם כרטיסים. הטיול כולל נסיעה דרך כפרים ושיט וגם ארוחת צהריים מקומית.

תהינו.

sitvaniyot

New member
התשובה שלי היא לוויטנאם ולגבי לאוס הנה

לטעמי 3 שבועות זה או לאוס או קמבודיה. אבל כדי לעזור לך כדאי לדעת מה אתה אוהב או מצפה לראות כי אני הייתי חודש בכל אחת מהן ולא שבעתי.

cohenuzi

New member
לאוס-קמבודיה

שלום,

קודם כל אני מתנצל שאת ההודעה שלי הכנסתי מתחת לשרשור אחר. בטעות.

אני מטייל לבד. אוהב לטייל במקום שמשלב נופים, אנשים, תרבות, שווקים ואוכל טוב. אוהב את הרעיון של טיולי יום או יומיים מאורגנים ואוהב גם לשוטט בעצמי ולכן בויאטנם מאד מאד נהנתי. הטיולים להלונג ביי, לטאם קוק, לדלתת המקונג, מוזיאון המלחמה, סאפה וכו' היו מעולים.

אני רואה שיש הרבה מאד המלצות על לאוס. וכולם מאד ממליצים. מה שמעט מטריד אותי שם זה התנאים. חשוב לי להגיע בסוף היום למקום נקי עם מים זורמים ומזגן (בד"כ מלון 2-3 כוכבים במרכז העניינים). לא מתאים לי לישון בבתי מקומיים או בכפרים ללא חשמל.

לגבי קמבודיה, מה שמושך אותי שם זה ביקור במקדשים.

בתור מי שביקרה במקומות האלה, מה דעתך?

תודה, שבת שלום וחג שמח,
עוזי

אבשלום68

New member
לפני שאתה שואל

קרא על המקומות שאתה רוצה לנסוע אליהם.
למד מה יש שם, מה התנאים, מה משך הזמן הרצוי.
נראה לי שהידע שלך על לאוס הוא אפסי!!
ופרט לכך שהיא נמצאת בין תאילנד ויטנאם וקמבודיה אתה יודע מעט.
כנ"ל לגבי קמבודיה.קרא ואח"כ תתחיל לשאול
הנהאתר שבו תוכל לאסוף מידע
http://www.travelfish.org/

cohenuzi

New member
לאוס

אבשלום, אתה מעט תוקפני אבל אני מקבל את זה באהבה כי אתה גם מאד עוזר ואני בטוח שזה בא ממקום טוב 

ברור שקראתי במדריכים אבל בפורום אני מצפה לשמוע חו"ד מההיבט האישי של מי שהיה והתנסה במקום ומנסה להבין את הראש שלי.
שוב, תודה על המידע.
כמו שכתבתי, כמעט כל מי שטייל בלאוס מהלל אותה וזה מאד מרשים.
יחד עם זאת, הנה כמה דברים שאספתי תוך כדי קריאה והם מטרידים אותי:
"בכפר יש חשמל בין 20:00 ל 22:00..."
"התברר שבעל המקום ממלא את בקבוקי המים בעצמו.."
"לא נגענו בבשר במהלך הטיול.."
"אם הדג לא מטוגן חוטפים דלקת מעיים.."
"התמלאנו עלוקות..."

אני יודע שאלו תופעות מוכרות במזרח (כבר טיילתי בהודו, תאילנד, ויאטנם ועוד) אבל הפעם אני טיפה יותר מודאג, אולי כי אני מטייל לבד אולי כי נעשיתי מפונק.

תודה

אבשלום68

New member
קראת מידע ארכאי

הדברים כל כך השתנו קרא באתר שנתתי לך. קרא על מקומות זמני נסיעות.
גם אני קראתי את הלונלי פלנט על קמבודיה לאוס וויטנאם שנכתב לפני 20 שנה

sailor

New member
לא מדויק

אם תלך בלאוס רגלית לכפרים הגבוהים של שבטי המונג השונים תמצא כפרים ללא חשמל כלל וללא מים זורמים.
ככל שתתרחק מהכביש, תנאי המחיה הרבה פחות מודרניים.
יש כפרים לגדות נהרות ונחלים שהגישה אליהם רק בסירה, יש להם חשמל למאור ע"י טורבינות טבולות בזרם המים ובכל אלה שהייתי, מים זורמים ישירות ממעין שנמצא מעל גובה הכפר (לא מומלץ לשתיה) ובזה מסתכמת הטכנולוגיה המודרנית אצלם.
לגבי קמבודיה, שמעתי מאנשים שהיו לפני שנים אחדות בכפרים מנותקים ללא כל טכנולוגיה מודרנית.

צול1

New member
למה אתה אומר את זה?

זה תיאור מדוייק של לאוס.
בערים "הגדולות" והמרכזיות יש חשמל ותנאים נוחים (ושוב, לא בחלקם), ובכפרים שיוצאים אליהם לטרקים, איזור מונג גנוי וכו' אין תשתיות של חשמל. באיזור מונג גנוי אין בכלל אפשרות להעביר תשתיות של חשמל והם חיים משעתיים של חשמל ביום על ידי גנרטור.

sailor

New member
כי הוא לא כותב מה שהוא יודע (הוא לא יודע)

אלא ההפך ממה שאני כותב.

צול1

New member
זה לא מדוייק בכלל.

שמע, בקשר לאוכל, למים ולעלוקות אין לי מה להגיד, לא נתקלנו בבעיות כאלה במשך הטיול שלנו שם (היינו שם חודש וטיילנו מהצפון עד הדרום).
מה שכן, לאוס הכפרית מאד לא מפנקת. כך שאם תרצה לטייל בה בתנאים גבוהים לא כדאי לך ללכת לכפרים הרחוקים.
כמה זמן יש לך? הייתי ממליץ לך בעיקר ללכת ללואנג פראבאנג, פקסה ולארבעת אלפים האיים, שבהם תמצא מצד אחד אפשרויות ללינה בתנאים גבוהים, ומצד שני אטרקציות רבות מסביב. יש כמובן עוד מקומות, אבל כרגע זה כל מה שעולה לי לראש.

sailor

New member
שכחת, או שלא היית ואינך מכיר

את פונסבאן ומישור הכדים, זה מקבץ אתרים מרתק שאני הייתי מקדיש לו את הזמן הדרוש גם אם זה על חשבון דברים אחרים שהזכרת.

באזור פונסבאן עובר גם נתיב הו צ'י מין ובמרחק פחות מחצי יום נסיעה (קרוב מאד במונחי לאוס) נמצא אתר ויינג סאי - מערות מחתרת פטט לאו ואח"כ מושב הממשלה הקומוניסטית עד שחרור כל לאוס. האתר מרתק.

צול1

New member
זה שמדהים שם זה ידוע.

השאלה היא איך איכות הלינה והתשתיות שם, שזה מה שעניין את השואל.

sailor

New member
שילמתי שם הכי יקר בלאוס

במלון מא לי, מלון בוטיק לכל דבר עם מסעדה בינלאומית טובה במחירים סבירים ($5-8 לארוחה, כ-$10 עם יין סביר).
אז היו בהזמנה מראש חדרים ב-$8 ללילה אבל לא הזמנתי אז שילמתי $13.
אכסניות עלו $3-4.
קל לבדוק מחירים עדכניים באתרי הזמנות.
נוסע לשם רק אוטובוס מקומי, 9 שעות מלואנג פראבנג.

sitvaniyot

New member
ללאוס-קמבודיה

גם אני מטיילת לבד וכמוך אוהבת הכל. הסר דאגה מלבך אם אינך בטראק תוכל תמיד לישון בחדר עם מקלחת חמה.

אני מצרפת קישורים לסיפור דרך שיענה לשאלותיך

קמבודיה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=415019

לאוס הצפון

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=883675

לאוס הדרום

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=883683

מקווה שעזרתי.

למעלה