יומנו הסודי של רוג'ר ווטרס

יומנו הסודי של רוג'ר ווטרס ../images/Emo13.gif

לרגל הארוע המונומנטלי של חגיגות יום הולדתו של הפסיכי, מוגש בזאת תרגום של יומנו הסודי של רוג'ר ווטרס. ה"יומן" הוא פארודיה אשר התפרסמה בקבוצת הדיון על הפלויד באינטרנט, בשנת 1996, לערך. הקטע מבוסס על פארודיה אחרת שנכתבה כמה שנים קודם לכן, בתחילת שנות התשעים, בעתון NME הבריטי. יש כאן התייחסות לפרוייקט הפקת ה"חומה" בברלין, באותן שנים, ללבוש שהיה אופייני לווטרס באותה תקופה (ראו תמונה) ולריב שלו עם גילמור. הורדתי איזה שניים-שלושה משפטים, שהתייחסו לאנשים שאינם מוכרים לכם, וכן צינזרתי שתיים-שלוש מילים, מפאת הטעם הטוב. שבוע ראשון: יום ב': קמתי. התרחצתי. המים נראו לי כהים משום מה, ואז תפשתי שאני עדיין מרכיב את משקפי-הטייסים הכהים שלי. הקשבתי לרדיו והרגשתי קצת מנוכר. כתבתי עוד אלבום-קונצפט על מכשירי וידאו, לאחר שתפשתי שכבר כתבתי אלבומים על טלוויזיה ורדיו. אכלתי ארוחת צהריים ואז הדוור הגיע. הוא הביא מכתב מאמא המזכיר לי שבשבוע הבא יום הולדתו של הדוד בוב. איך שהיא עוד שולטת בי... האם אי פעם אשתחרר ממנה? הכיתי באגרופיי בקיר בזעם ותסכול במשך 20 דקות. החלטתי לשתות כוס תה. החלב החמיץ. נראה לי שידו של דיוויד גילמור בכך. יום ג': קמתי. חשבתי על המלחמה ועל כוחות השוק ההורסים את העולם, במשך בערך כשעה. הרגשתי קצת מדוכא אז החלטתי ללבוש את מכנסי הג'ינס השחורים שלי, טי-שירט שחורה, ז'קט ספורטיבי שחור ומשקפי טייסים כהים. הרגשתי הרבה יותר טוב והחלטתי לצאת לקנות חלב וכרטיס ברכה לדוד בוב. כמעט יצאתי מהדלת ואז תפשתי שלא קיפלתי את השרוולים של הז'קט!!!. איזה מזל ששמתי לב... יום ד': קמתי. פתאום הבנתי שאבא שלי מת ושאף אחד אינו מבין את הניכור שלי כגאון מוסיקלי. שרפתי את החממה החדשה בתסכול וזעם. השכן ניסה לפתוח איתי בשיחה על כדורגל, לפני ששרפתי גם את החממה שלו. הוא בור ועם הארץ - ואני אמן. הוא נשען על הגדר והביט בי. אני מרגיש שיש כאן אולי איזו יצירת-קונצפט גדולת-מימדים על הפער בין האמנים וההמונים הנבערים. לא יכולתי לחשוב על סמל פיזי סביבו לבנות את היצירה ומשכתי את הז'קט שלי מהגדר בתסכול. בגדר היה תקוע מסמר, והז'קט נקרע. שאלתי את עם-הארץ הזה אם הוא ראה גבר, התואם את תאורו של דייויד גילמור, שדופק את המסמר בגדר - אבל גילמור בטח שילם לעם-הארץ שוחד כדי שישקר. יום ה': קמתי. היה מסר מדייב במשיבון, המבקש ממני לחזור ללהקה. צלצלתי לאריק קלפטון ובקשתי ממנו לשלוח פרחים לאשתו של דייב, יחד עם תודה על הלילות הנהדרים שבילו ביחד. זה יסדר אותו. הרגשתי כל כך טוב שעלה בי רעיון גדול לאלבום חדש – "הגדר"!!!. אני אוכל להעלות את זה כפרודוקציה בבית הלבן, או אפילו על הירח! חשבתי על כך שעדיף שאשחק את עצמי, אבל מי ישחקו את אמא והדוד בוב? שינייד [אוקונור]? ואן [מוריסון]? מדונה? טילפנתי לבוב גלדוף לראות אם הוא מעוניין להיות מעורב בפרוייקט. הוא אמר לי "ללכת לחפש את החברים שלי". הרגשתי רע, כמעט כתבתי עוד אלבום אבל החלטתי לסלוח לבוב והצטרפתי אליו ושנינו היכינו באגרופים בקיר במשך כמה שעות. יום ששי: קמתי, ואז חזרתי למיטה כי לא יכולתי להתמודד עם היום – האם אף אחד אחר לא רואה שחיינו סובבים כולם סביב הטלוויזיה? בשם אלוהים– חיינו צריכים לחוג סביב הגאונות המוסיקלית שלי!! אמא צלצלה אמש לבדוק אם אני בסדר. היא הגיעה והביאה איתה מרק עוף – לא טעמתי ממנו מכיוון שאולי יש בו את הסמים האלו שמשתלטים לך על המוח, אבל לפחות היא החזירה את הז'קט השחור השני שלי מהמכבסה. מתי האשה הזו תפסיק לשלוט בחיי!!!!. שבת: טלפנתי לשינייד. מסתבר שהיא צריכה לנקות את החדר שלה בעתיד הנראה לעין. ואן טילפן, אבל היה קשה לדעת האם הוא מעוניין בפרוייקט או לא משום שהיה הרבה רעש ברקע – בקבוקים מצטלצלים ומרוצי סוסים. מדונה לא טילפנה בחזרה. נראה לי שידו של דייויד גילמור בכך. יום א': הפרוייקט התפרק. הדוור הגיע והמכתב הראשון היה התמלוגים שלי מסיבוב ההופעות האחרון של פינק פלויד. אני בטוח שהם שילמו לי פאונד אחד פחות מהמגיע לי! מכתב מאמא: הדוד בוב נהרג בתאונת אוטובוס אתמול. אני מרגיש שמתקרב ובא אלבום-קונצפט גדול-מימדים על הסכנות שבתחבורה ציבורית במדינה מונופוליסטית. סיימתי אותו בדיוק בזמן כדי לצפות ב-MTV לפני שהלכתי לישון. ראיתי את דייויד גילמור רוקד עם מדונה!!! נראה לי שידה של אמי בכך!!!. ---------------------------------- יש גם שבוע שני ביומן. אם תהיה דרישה, אעלה גם אותו. כ"כ, אני מכינה חידון המוקדש לווטרס - יועלה בהמשך.

Miss CB

New member
../images/Emo6.gif

חחחח אהבתי... "נראה לי שידו של גילמור בכך."

אין לך מושג כמה זה הצחיק אותי

וכל ניסיון להסביר זאת יעלה בתוהו. אני רוצה עוד!!! הדבר שהכי מפחיד - זה לחשוב שהוא באמת יכול לחשוב כך (ידו של גילמור בדבר
).

ובנוגע לחידון - כן

לפרסם. דחוף. כדאי לפורום יהיה "פרוייקטים" שכאלה מדי פעם, לא? אם זה היה תלוי בי, הייתי עושה חידון פינק פלויד מדי שבוע...

לדרישת הקהל - שבוע שני

יום ב': קמתי. התרחצתי. הרופא בא. אמר שהם יצטרכו לנתח אותי כדי להסיר מפני את משקפי השמש. החלטתי להמנע מכך – ככלות הכל, לא ראיתי אי פעם את דייויד גילמור במשקפי שמש. הדוור הגיע והביא לי את 55 כרכי הוידאו על מלחמת העולם השניה, שהזמנתי. לא מצאתי את אבי בתוך זה, אבל היה שם אחד שנראה כמוהו. ה"לבבות שותתי הדם" [להקת הליווי של ווטרס בזמנו – ציףציף] באו אחר הצהריים. מסתבר שסנואי [ווייט – הגיטריסט] התחיל לקחת שיעורי גיטרה מדייב גילמור. ניגנו ביחד קצת עד שמישהו לחש שאני לא מסוגל לשיר. זרקתי את כולם מהמדרגות בתרעומת. יום ג': פגישה עם הבחורים בסוני [חב' התקליטים שלו – ציףציף]. מסתבר שהם מתנגדים לרעיון שלי לאלבום-קונצפט משולש שכותרתו הזמנית היא "חברות התקליטים הורסות את החיים של גאונים יצירתיים אפילו יותר ממה שמגי תאצ'ר עשתה לכורי הפחם". עמי-הארץ!!!. הם נרגעו קצת כשהבינו שהתקליט לא ייצא אלא בעוד שלוש שנים, ושעד אז הקונצפט ישתנה לחלוטין בלאו הכי. דיברנו על המכירות החלשות של התקליטים שלי. הם אמרו שהתקליט החדש חייב להיות טוב: "תשיג כמה גיטריסטים טובים". הם הציעו את דייב גילמור – אני הצעתי שילכו לעזאזל. יום ד': טילפנתי לאריק קלפטון, אבל אמא שלו אמרה שהוא לא יכול לצאת לשחק איתי כי אני מדכא אותו. דיברתי איתה קצת על המלחמה עד שסגרה את השפופרת. אמהות – כולן אותו הדבר. דייב והבחורים היו באולפן הסמוך ושלחו אלי דמו עליו הם עובדים כדי לראות אם אסכים להוסיף לו מילים. הוספתי. זה הלך ככה – תלך לעזאזל דייב גילמור והאחרים גם כן אתם יכולים להחזיק בפרארים המזויינים שלכם האמהות שלכם מריחות כמו %$#@! זכיתם בשם של הפלויד אבל אני מכיר את המשחקים שלכם זה הכל מטפיסיקה ואני כותב טקסטים יותר טובים מכם! לא היצירה הכי טובה שלי אבל חשבתי שזה מתאים, בנסיבות. טילפנתי לעורך הדין שלי וביקשתי שיטלפן לעורך הדין של דייב ויגיד לו שדייב אידיוט. ובכל מקרה, האם לא הוצאתי צו הרחקה כנגדו?? יום ה': האלבום החדש מתקדם יפה – נראה שאסיים את העבודה בעוד 40-פלוס רמיקסים, וכמה שינויי כותרות. עבדתי עוד קצת על האופרה. סוף-סוף מצאתי את סוג המוסיקה המתאים לי – אין צורך לשיר!! אתם לוקחים אשה גדולה ושמנה שתעשה את זה בשבילכם!. שינייד באה אלי הביתה ושנינו קיטרנו על כמה זה קשה להיות גאונים אמנותיים שלא מבינים אותם. היא שאלה אם היא יכולה להשתתף במשהו באלבום החדש. אמרתי לה שכבר יש לנו מישהו שיכין את הסנדוויצ'ים. יום ששי: דייב שוב טילפן. מסתבר שהוא רוצה לקחת בהשאלה את הז'קט הספורטיבי שלי. לא יכולתי למצוא אחד בלי שרוולים מגולגלים אז קניתי חדש. זה היה שווה את ההשקעה: תפרתי כמה סרטנים קטנים לביטנה, ומילאתי את הצווארון באבקת-גירוד. ראיתי את דייב מאוחר יותר כשהוא לובש את הז'קט ב-top of the pops [תכנית להיטים שבועית בטלוויזיה – ציףציף]. הוא לא מנגן טוב כפי שניגן בעבר!. אמא באה ושאלה אותי אם אני רוצה לבוא לארוחת ערב איתה ועם אשתי. מה, אני נשוי???. שבת: טילפנתי שוב למשרד ההגנה ושאלתי אותם מדוע אבא שלי היה חייב למות במלחמה. קבלתי את התשובה הסטנדרטית מהפקידה החצופה: "משום שהוא נורה בראשו ע"י גרמני, מר ווטרס". כמה טיפוסי!. כתבתי שיר על הנערה החצופה בשם "אני שולחת אנשים למות ולא אכפת לי (מיקס פוטסדאמר)". אכלתי ארוחת צהריים עם המנהל שלי. מסתבר שהפלויד אמורים לקבל פרס מכובד בטקס אחד, ודייב והבחורים יהיו שם. אמרתי שאבוא רק בשביל הקטע. טילפנתי לאשתי לראות אם היא רוצה לבוא אבל היא אמרה שדייב כבר הזמין אותה. שיט. יום ראשון: נהגתי במכונית ליד ביתו של דייב בשלוש בבוקר, והשמעתי את The Final Cut בווליום ממש גבוה. דייב יצא וזרק עלי גיטרה. אמר שזה הדבר הכי טוב שהוא עשה עם גיטרה מאז "החומה". הסתלקתי משם מהר לאחר שהוא איים לא לשיר עוד אף שיר שהזכויות עליו שייכות לי. החלטתי לא ללכת לטקס מתן הפרסים – במקום זאת שלחתי קריקטורה שלי שצייר ג'ראלד סקארף. MTV אמרו שהם כמעט לא זיהו אותי בלי הז'קט ומשקפי השמש אבל על בטוח היתה לי יותר כריזמה מבדרך כלל. יום שני [בונוס; פרפרזה שלי על רשימה שהכין מישהו אחר]: לא יכולתי לישון. החלטתי לעשות רשימה של דברים שגורמים לי לנדודי שינה: 1. מחשבות על המלחמה ואיך היא הורסת את חייהם של ילדים רכים. 2. מחשבות על אמהות ואיך הן הורסות את חייהם של ילדים רכים. 3. מחשבות על מערכת החינוך, ואיך היא הורסת את חייהם של ילדים רכים. 3. נהיגה מסביב לביתו של דייב בשלוש בבוקר תוך השמעת קולות של חזיר: אוינק! אוינק! 4. דייב נותן לי מכות על הראש עם תרנגולת מגומי. 5. מחשבות על כוחות השוק, ואיך הם הורסים את חייהם של אמנים רגישים. 6. נהיגה סביב ביתו של דייב בארבע בבוקר, ריצה דרך הגינה שלו ושירת “the lunatic is on the grass” – בקול רם. 7. אני תוהה מה בדיוק אעשה לדייב אם הוא יבוא הנה ויתחיל שוב להכות אותי על הראש עם תרנגולת מגומי. 8. אני תוהה מה בדיוק אגיד לסיד אם הוא יבוא הנה ויאשים אותי שזרקתי אותו מהלהקה. 9. הכנת רשימות כמו זו. 10. נרדמתי לפני שהגעתי למס' 10.

סורי...

אין עוד. ז"א, יש עוד, אבל הרמה של שאר ה"יומנים" פחותה מזו של אלו שתרגמתי. אם אתם באמת רוצים לקרוא נסיונות נוספים לכתוב "יומנים" כאלו, של כל מי שקשור בכלל לפלויד, להלן הקישור:

נימרודל

New member
אחחח נקרעתי...

איזה שווה זה! פסיכי... אני עדיין לא מצליחה להירגע.. הוו.... חיחחח הוהוהו חיחיחיחחח הוהווווווו פפ נרגעתי... לא!!!!!!!! חחח הוהוהו חיחיח הווהוה חחחחיחיחיחי הוה

חחח!

מה שמצחיק יותר זה שאני תופס את עצמי באמצע אומר: אני לא מבין למה הוא הסכים לכתוב את היומן הזה... ואז אני חוזר להתחלה וקורא שזאת פרודיה... ולסיכום: דווקא מתאים לו לכתוב דבר כזה...

למעלה