shirai ryu
New member
יומנו של טבח 1
אחרי שעברתי ראיון עבודה,
אחרי, כמובן, שעשו לי סיבוב מהיר במטבח, והיכן מה נמצא,
ומי עובד, שלום שלום, לחיצת ידיים.
אחרי כמובן שהראו לי היכן לשים את הדברים.
אבל לפני הכל כמה חוקים בסיסיים לטבח המתחיל:
1) תמיד תביאו את הציוד מהבית, סכינים וכל דבר אחר,
הגורם לכם להרגיש נוח. הסכינים במטבח חדש ולא מוכר,
לרוב, אינם טובים כל כך, בלויים ולא חדים, כמו שאתם רגילים.
2) רצוי ומומלץ להביא את הבגדים שלכם מהבית, אפילו שברוב המטבחים,
יש חולצות שף, מגבות, מכנסיים, אבל, האבל הגדול הוא שלרוב המידות,
הן לא שלכם, ולכן מומלץ להצטייד בביגוד מהבית. והכלל החשוב,
נעליים נוחות ולא מחליקות. אתם ממש לא רוצים להרגיש
כאילו אתם בהחלקה על קרח.
3) תמיד, אבל תמיד, ארנק או טלפון או מעטפות שכר דירה,
תמיד שיהיו עליכם. אף פעם אל תשימו אותם בתיק או במעיל ,
או מה שזה לא יהיה, כי תמיד כל טבח, ירגיש איך זה,
שפותחים לו את הארנק וגונבים ממנו. תמיד.
וסופר חשוב, לפני שאתם משאילים דברים, כמו מטען, עטים או טושים,
תמיד תזכירו לצד השני להחזיר.
4) אתם לא יודעים כלום. תמיד חשוב לשאול איך? למה? כמות? איפה?
הטעות הנפוצה היא לחשוב לבד ובלי לשאול.
תמיד יתקנו אתכם ויגרמו לכם להרגיש כאילו אתם אתמול התחלתם לבשל.
5) תמיד, אבל תמיד, תרשמו את שעות העבודה שלכם בצד, לעצמכם.
תמיד, בסוף חודש, ביום האחרון של החודש, לפני שמגישים,
את דו"חות השעות, תבדקו אם השעות שלכם תקינות.
האם במידה ועבר זמן והקפיצו לכם את השכר השעתי בכמה שקלים,
תבדקו שזה מעודכן. ותמיד אף פעם לא יודעים למי לפנות,
מנהלי המסעדה הם הכתובת. תמיד.
6) במהלך העבודה, אתם תשתו, קפה, שתייה קלה או אלכוהול.
תמיד תבדקו כמה מותר, אם מותר ומה מותר. כדי שלא יפתיעו אתכם,
עם חשבון בגובה של מאות שקלים. כי נתנו לכם להרגיש חופשי.
זה אף פעם לא כך.
7) לאוהבי העשן הירוק והסיגריות הרגילות, כמעט תמיד יש בעבודת המטבח,
אנשים שלא יעשנו בכלל.
תתחשבו בהם ותדעו שגם להם מגיעות כמה דקות של מנוחה.
8) יש מושג הנקרא הררכיה, תמיד יהיה מי שמעליכם.
תלמדו לדעת מי נגד מי. ונגד מי לא כדאי להתעסק. גם אם הם טועים.
המילה אגו היא לא רק מילה, היא תבלין.
9) תחשבו כמה פעמים לפני שאתם זורקים הערה מצחיקה למלצרית, למלצר,
מארחים ומארחות, ברמנים וברמניות, אנשים לעבודה גברים ונשים,
לא תמיד קל לדעת מתי אתם חוצים את הקו, אז עדיף לא לחצות אותו.
10) תבחרו מקום עבודה הקרוב למגורים שלכם. אתם לא רוצים להיתקע,
באמצע הלילה, אחרי המשמרת, ואין לכם כיצד להגיע הביתה,
כי תחבורה ציבורית, כי זה רחוק, כי מזג האוויר, כי אתם עייפים.
עד לפעם הבאה, מקווה שאהבתם,
מקווה שמעניין אתכם לקרוא עוד תובנות, מטבח שעבר בלא מעט מקומות.
אחרי שעברתי ראיון עבודה,
אחרי, כמובן, שעשו לי סיבוב מהיר במטבח, והיכן מה נמצא,
ומי עובד, שלום שלום, לחיצת ידיים.
אחרי כמובן שהראו לי היכן לשים את הדברים.
אבל לפני הכל כמה חוקים בסיסיים לטבח המתחיל:
1) תמיד תביאו את הציוד מהבית, סכינים וכל דבר אחר,
הגורם לכם להרגיש נוח. הסכינים במטבח חדש ולא מוכר,
לרוב, אינם טובים כל כך, בלויים ולא חדים, כמו שאתם רגילים.
2) רצוי ומומלץ להביא את הבגדים שלכם מהבית, אפילו שברוב המטבחים,
יש חולצות שף, מגבות, מכנסיים, אבל, האבל הגדול הוא שלרוב המידות,
הן לא שלכם, ולכן מומלץ להצטייד בביגוד מהבית. והכלל החשוב,
נעליים נוחות ולא מחליקות. אתם ממש לא רוצים להרגיש
כאילו אתם בהחלקה על קרח.
3) תמיד, אבל תמיד, ארנק או טלפון או מעטפות שכר דירה,
תמיד שיהיו עליכם. אף פעם אל תשימו אותם בתיק או במעיל ,
או מה שזה לא יהיה, כי תמיד כל טבח, ירגיש איך זה,
שפותחים לו את הארנק וגונבים ממנו. תמיד.
וסופר חשוב, לפני שאתם משאילים דברים, כמו מטען, עטים או טושים,
תמיד תזכירו לצד השני להחזיר.
4) אתם לא יודעים כלום. תמיד חשוב לשאול איך? למה? כמות? איפה?
הטעות הנפוצה היא לחשוב לבד ובלי לשאול.
תמיד יתקנו אתכם ויגרמו לכם להרגיש כאילו אתם אתמול התחלתם לבשל.
5) תמיד, אבל תמיד, תרשמו את שעות העבודה שלכם בצד, לעצמכם.
תמיד, בסוף חודש, ביום האחרון של החודש, לפני שמגישים,
את דו"חות השעות, תבדקו אם השעות שלכם תקינות.
האם במידה ועבר זמן והקפיצו לכם את השכר השעתי בכמה שקלים,
תבדקו שזה מעודכן. ותמיד אף פעם לא יודעים למי לפנות,
מנהלי המסעדה הם הכתובת. תמיד.
6) במהלך העבודה, אתם תשתו, קפה, שתייה קלה או אלכוהול.
תמיד תבדקו כמה מותר, אם מותר ומה מותר. כדי שלא יפתיעו אתכם,
עם חשבון בגובה של מאות שקלים. כי נתנו לכם להרגיש חופשי.
זה אף פעם לא כך.
7) לאוהבי העשן הירוק והסיגריות הרגילות, כמעט תמיד יש בעבודת המטבח,
אנשים שלא יעשנו בכלל.
תתחשבו בהם ותדעו שגם להם מגיעות כמה דקות של מנוחה.
8) יש מושג הנקרא הררכיה, תמיד יהיה מי שמעליכם.
תלמדו לדעת מי נגד מי. ונגד מי לא כדאי להתעסק. גם אם הם טועים.
המילה אגו היא לא רק מילה, היא תבלין.
9) תחשבו כמה פעמים לפני שאתם זורקים הערה מצחיקה למלצרית, למלצר,
מארחים ומארחות, ברמנים וברמניות, אנשים לעבודה גברים ונשים,
לא תמיד קל לדעת מתי אתם חוצים את הקו, אז עדיף לא לחצות אותו.
10) תבחרו מקום עבודה הקרוב למגורים שלכם. אתם לא רוצים להיתקע,
באמצע הלילה, אחרי המשמרת, ואין לכם כיצד להגיע הביתה,
כי תחבורה ציבורית, כי זה רחוק, כי מזג האוויר, כי אתם עייפים.
עד לפעם הבאה, מקווה שאהבתם,
מקווה שמעניין אתכם לקרוא עוד תובנות, מטבח שעבר בלא מעט מקומות.