יונה שולחת לך את הסיפור

שבט

New member
יונה שולחת לך את הסיפור

והמשימות שלך הפעם
1. לבדוק האם חילקתי נכון לפיסקאות 2. לסמן לי בבקשה את משפט המפתח בכל פסקה כזו ( כי אני לא בטוחה). - הסיפור נמצא בעמוד השני בקובץ.

משימה למיני סדנא

חבר'ה המשימה גם לכם. ברור שאני אעשה שיעורי בית, יחד עם זאת.... אתם נקראים כולכם : 1. לעזור לשבט 2. להתאמן בסדנא בעצמכם. חוצמזה.... אני שונאת משפטי מפתח !!!!!

הבנת הנקרא - תרגול

איך יודעים מהי החלוקה הנכונה לפסקאות
לפי מספר העניינים שבו, בתנאי שהטקסט יש בו אכן עניינים שונים. אם כל הקטע מספר רק על שינויים, היה צורך להפריד לפי תקופות. הטקסט הנוכחי כולל 3 עניינים :
המצאה
שיפוצים
שימושים ולכן רק 3 פסקאות. בנוסף לכך אפשר לעשות שימושים נוספים :
אפשר לראות איך הטקסט בנוי ולמיין לחלקים : 1. המצאה 2. שיפוצים / שינויים - צמיג, ידית הגז 3. שימושים - צבא בריטי, משטרה, פרטי וספורט.
אפשר לכתוב הרבה שאלות מסוגים שונים :
מהן הארצות המוזכרות // מה קרה בכל ארץ // לפי שנים.
אפשר לבנות טבלה שבה יהיו השינויים והשימושים.
שאלה - האופנוע - גורם הנאה או נזק ? הסבר.
מה הסיבה למרכאות בביטויים "מטלטל עצמות", "המשוגעים לדבר".
שאלות של נכון / לא נכון.
אפילו מתמטיקה... חשבון : - כמה שנים עברו מתקופה אחת לשניה ? כמה שנים עברו מההמצאה עד ל.... (מה שבוחרים...) יאללה.... מי שיש לו עוד, יכול להוסיף.

שבט

New member
לגבי החשבון אני כמובן מחוץ לעסק

אבל לגבי השאלה האם האופנוע גורם הנאה או נזק? - התשובה היא יותר מסקנה שצריך להסיק מהכתוב, או שזה ממש בין השורות?

הכוונה היא ממה שנאמר

כתוב שהאופנוע היה "מטלטל..." ולא כל כך הייתה הנאה, אלא נגרם נזק. אחר כך כתוב שהשימוש הוא להנאה. כלומר, בהחלט הכוונה לכתוב תשובה רק מתוך מה שכתוב. אם כבר שאלת, אז... אפשר להמשיך שאלות שהן תוספות לנאמר - "כתוב על מישהו שיש לו אופנוע .... שאתה מכיר... פעילויות וכו'...".

שבט

New member
אפשר גם: האם היית רוצה ללמוד לנהוג

על אופנוע, נמק. תחשבי על שאלה שהוא צריך להסיק מסקנה ממה שנאמר.

חלוקה ומשפטי מפתח

שבט, אני מוסיפה כאן את דעתי לחלוקה המתאימה. אם מישהו יגיד משהו אחר, וזה יהיה הגיוני - אפשר לקבל..

שבט

New member
אני בטח לא אומרת משהו אחר

ונעזרתי המוווןןןןן בכל הרעיונות גם מלמעלה. אני חושבת שבסוף תהיי סטודנטית מצטיינת בסדנאות הוראה מתקנת בקריאה (טוב וגם בחשבון.. את זה עוד נראה)

חלוקה לפסקאות

כל הכבוד לעושה העבודה
ממש מתמיד
אפשר היה לחלק ל-4 לפי שחילקת, אלא מה - המשפט הראשון אינו מספיק כדי למלא פסקה, הוא באמת משפט פתיחה ולא פסקה. נהוג שפסקה היא יותר ממשפט אחד. ולכן - האמירה שהאופנוע הומצא אינו עניין נפרד מהממציאים שלו.. כמו שלא היית מפריד בין השיפוצים השונים ולא מפריד בין השימושים השונים. רוצה עוד פעילויות ?

papylove

New member
בטח

איזה מזל שבדקתי לפני שאני סוגר את המחשב ותודה על המהירות שבדקת.בטח שאני רוצה עוד פעילות אם זה לא קשה לך בכיף. תודה דן

למעלה