יונט קרדיט מחיקה מהמסחר בבורסה, שאלה. מי שמחזיק במניות החברה מקבל מגן מס ? ומתי?

naftul21

Member
הנדון: יונט קרדיט שירותים פיננסיים בע"מ בהמשך לדיווח המיידי של החברה מיום 10.11.24 , בדבר פסיקתא שניתנה על ידי בית המשפט, במסגרתה, בין היתר, הורה ביהמ"ש לבורסה למחוק את מניות החברה מהרישום למסחר, הננו להודיעכם כי מניות החברה )מס ני"ע 1080605(, ימחקו מן הרישום למסחר בבורסה בתל אביב ביום .17.11.24

270552

Active member
לדעתי, מחיקת המניות (לא אגרות החוב) כפי שפסק בית המשפט מהווה ארוע מס (בדומה לפקיעת אופציה). זה אומר שהמניות נמחקות ללא תמורה דהיינו במחיר אפס ולכן מחיקת המניות מזכה במגן מס במועד מחיקתן.

GOOGOOLOO

Member
אם כך, למה רשימתן ממשיכות להופיע בתיקים שנים רבות? לי אגח אדאקום מליפני כמה עשורים שעדיין מופיע בתיק כנל עוד כמה מניות, השאלה איך ניתן לממש אותן לצורך מגן מס?

THE_ENDLESS

Active member
אם כך, למה רשימתן ממשיכות להופיע בתיקים שנים רבות? לי אגח אדאקום מליפני כמה עשורים שעדיין מופיע בתיק כנל עוד כמה מניות, השאלה איך ניתן לממש אותן לצורך מגן מס?
אתה יכול להגיש לברוקר שלך בקשה לויתור על הנייר והוא ימחק לך אותו ב0.

270552

Active member
בדרך כלל לגבי מניות כי החברה לא פורקה/ניתן צו בית משפט כמו ביונט. לגבי אגחים תלוי בהסדר המס שנקבע אם היה תשלום כלשהוא. הדרך לממש את מגן המס היא למכור מחוץ לבורסה במחיר אגורה. ניתן לבדוק ב 100net אם מישהו אוסף את הנייר

naftul21

Member
משיחה שלי הבוקר עם שרות לקוחות מיטב טרייד,אני צריך לחתום על טופס ויתור על המניה ואז אני מקבל מגן מס.
אני צריך לחשוב אם כדאי לי לחכות לשנה הבאה ואז לחתום על הטופס.אין לי צורך במגן מס בנתיים.

270552

Active member
אם אתה מגיש דוח שנתי ניתן לממש השנה ולהעביר הפסדים לשנה הבאה. אם לא עדיף לדעתי לחכות לשנה הבאה.

למעלה