להלן התרשמותי משיחת הוועידה אתמול מול הנהלת החברה ועו"ד מטעמה שנערכה אתמול דצמבר 08 2023 אחה"צ,
שימו לב, עו"ד עולים כסף, בקשות לביהמ"ש והליכים משפטיים עולים כסף, החוב לנושים לא יוחזר אבל את מעט הכסף שיש ההנהלה מוציאה על הליכים משפטים שטובים רק לה.
ע"פ המנכ"ל ביטון, במילים פשוטות (פרשנות להבנתי) נדפקתם, אם תעמידו את החוב לפרעון מיידי יפקעו הרישיונות של החברה ולמעשה תאכלו אותה אפילו יותר.
לדעתי, נושי האג"ח לא חייבים לקבל את הטיעון הזה של האקדח הטעון - אני סובר כי אם קצין ביהמ"ש יבקש להכנס בנעלי החברה עם הבטחה כי כל מגע עם הקנאביס ימשיך עם בעלי מקצוע וע"פ הדין סביר כי ביהמ"ש יאפשר שהות לרישיון אחרת כל העסק קורס מיידית ולא יהיה מה להציל כולל חלק מהעובדים בעסק שהם לא הנהלה.
במקרה הגעתי לדווח הבא על ההתנהלות מול בית המרקחת שהיה ליוניבו מניות בה:
יוניבו מסוכסכת עם יותר מדי גורמים ואם חלק ממה שרשום בלינק מעלה נכון אני לא בטוח שההנהלה הנוכחית יש ביכולתה לישב מחלוקות עם צדדים שלישים.
מר ביטון טען שבחוות הקנאביס שליוניבו 51% בה הושקעו כ- 24 מיליון ש"ח ממוסמך.
במהלך הישיבה הצוות של עו"ד גיסין שאל לגבי המחלוקת עם טילרי ומשלוח קנביס שלכאורה ע"פ הנהלת יוניבו לא עומד בתקן ולכן לדברי הנהלת יוניבו יש אינטרס להשמיד. הצוות של גיסין המשיך לשאול שאלות על החומר הזה בטענה כי אם המשלוח יושמד טילרי יוכלו לטעון לחוב ולכן לא בטוח שהמהלך כדאי משפטית על פני להחזיק בחומר ואפשרות מאוחרת להחזיר אותו. בהמשך המנכ"ל ביטון אמר שהחומר לא יושמד אלא בקרוב יועבר ליעד מאובטח ושמור.
לדברי הנהלת החברה - החווה הגיעה לאיזון תקציבי.
לשאלה של גיסין האם במהלך 60 ימי הקפאת ההליכים ההנהלה או הבעלים מוכנים לשפות את הנושים אם ההפעלה תהיה גרעונית - התשובה היתה לא מצלצל. לפרשנותי, אכלתם אותה, אכלתם אותה בגדול, אני מחזיק אתכם הנושים במקום רגיש אז אפילו לקפוץ לי אתם לא יכולים. מי שהבין את המסר אחרת זכותו.
לשאלה האם ישולם קופון האג"ח בדצמבר 2023? התשובה היא ממש לא.
לשאלה האם הבעלים או ההנהלה מוכנים להכניס כסף נוסף לחברה - התשובה היא ממש, אבל ממש לא.
בהמשך לפני המעבר לשיחה של המחזיקים לשאלה האם קיים משהו מקרב הנושים עם אינטרס מנוגד - לא נתקבלה תשובה ואז עו"ד גיסין שאל האם יש נושי אג"ח שהם מטעם אביסרור - השיב בחיוב אבל טען שאין לו אינטרס מנוגד כשעו"ד גיסין אמר שע"פ הדין והפסיקה, מיעוט האג"ח שהוא מחזיק אל מול המיליונים שיש לו בחווה מעמידים אותו בניגוד אינטרסים לטובת ההשקעה הגדולה. המחזיק סבר אחרת ונאמן האג"ח פסק שעמדת הרשות היא לתת את זכות ההחלטה על ניגוד אינטרסים לנושים אבל העמיד אותו בפני טיעון כי הוא נושא באחריות משפטית.
בעל האג"ח מטעם אביסרור טען כי האינטרס שלו הוא המשך הפעלת החווה והחזר החוב לנושי האג"ח ואביסרור כפי שמציעה הנהלת יוניבו.
עד כאן מה שאני זוכר ממה שהתרחש אתמול, יתכן ואני לא זכרתי את הכל ואולי ההתרשמות שלי לא מלאה או שגויה לרבות מסקנות. ברור שכל מי שיקשיב לעדות יפרש אותה אחרת. במקרה דינן עדותם של המנכ"ל ביטון ועו"ד מטעמו.
----------------------------
הסתכלתי בדו"ח השנתי לשנת 2021 וכתוב כך:
"
ביום 11 באוגוסט 2021 אישרה אסיפת בעלי המניות )לאחר קבלת אישור ועדת התגמול והדירקטוריון( את מדיניות התגמול המעודכנת של החברה. בהתאם למדיניות כאמור, החברה תהא רשאית להתקשר בפוליסת ביטוח דירקטורים ונושאי משרה בחברה, כפי שיכהנו בחברה מעת לעת, ובלבד כי הפוליסה תאושר בגבולות הבאים: )א( ההשתתפות העצמית וה פרמיה השנתית שי יקבעו יהיו בהתאם לתנאי שוק הביטוח כפי שיהיו באותו מועד, בהתאם לייעוץ שתקבל החברה מיועצי הביטוח שלה ובלבד שאינם עשויים להשפיע באופן מהותי על רווחיות החברה, רכושה או התחייבויותיה, )ב(
כיסוי למקרה ולתקופה של עד 20 מיליון דולר ארה"ב."
כך שלכאורה, יש בטוח נושאי משרה ודירקטורים על סך של 20 מיליון $. צריך לחפור קצת יותר על מנת להבין כמה בדיוק קיים דהיום ומה ההשתתפות העצמית.
האם במקרה דינן קיימת התרשלות של בעלי משרה יתכן ועל שאלה זו יצטרך לא בעתיד הרחוק מדי להשיב ביהמ"ש המחוזי.