יוני בלוך בבארבי ת"א

Maayanav

New member
יוני בלוך בבארבי ת"א

הקדמה, או "הבחירה הראשונה שלי" הרגע חזרתי מעוד הופעה של יוני בלוך. אני כבר לא בטוחה בכמה כאלה הייתי, ולזו לא בדיוק תכננתי להגיע עקב נושאים בוערים ככלכלה תחבורה וחברה, אבל קיבלתי מענה למחצית מהבעיות הכלכליות כאשר זכיתי בכרטיס (למה מחצית? כי דלק, רבותיי, הוא מצרך יקר) והצד הרומני שלי לא יכל להניח לו להתבזבז. אז עליתי בגפי על האוטו ונסעתי. בגפי לא כי אין לי חברים, אלא מכיוון שכל החברים שלי, עם יוצאת אחת מן הכלל, אינם מחבבים את מר בלוך כלל; גם הם, כמו רבים מאניני המוסיקה, שביניכם חושבים שיוני הוא אליל נערות מתבגרות יותר ופחות (בעיקר פחות), וזוכרים אותו רק מאז שהופיע כשופט בכוכב נולד. אני תמיד גאה לספר שאת יוני 'גיליתי' ממש לבד, ממש כך: בשלהי חטיבת הביניים גם אני כרבים וטובים החזקתי ב'דפיוצר' בבמה חדשה, ודפקתי שם שעות נוספות. באחת מגלישותיי, היד המכוונת של אלוהים, או אולי בועז רימר, הובילה אותי לעמוד של יוני. זו היתה אהבה ממבט ראשון. זו היתה הפעם הראשונה, ואולי היחידה, שבחרתי לגמרי בעצמי להאזין למוסיקה מסוימת, להעריך אמן ללא פניות. אני גדלתי מאז, וגם יוני גדל, ממש לתוך הטעם המוסיקלי שלי, חודר בתכנים והלחנים אל הנקודות האמיתיות והרלוונטיות שלי, ולעיתים אף מכעיס אותי כאשר הוא משחרר עוד שיר שאני בכלל הייתי אמורה לכתוב, חוטף את המילים והמהלכים המלודיים שאופייניים למוסיקאית שבי. פעמים רבות אני נתקלת בביקורות בביטויים כפושר ומתון. זה ודאי אחד הדברים יותר מעליבים שאפשר לכתוב, על כן כ"כ צר לי להודות שיש היום המון מוסיקה בינונית, רק תפתחו את הרדיו. מאוד קשה לחדש, כי הכל כבר נכתב, הולחן, הורמן, והושר (כלל אין אלו מילים שתמצאו באבן שושן). ובכן, לדעתי יוני יוצר נישה משל עצמו, בה הוא פורץ את הבינוניות, בה הוא מצליח להיות כ"כ מיוחד מבלי להתאמץ. ההופעה (וההפתעה) היו לא מעט דיבורים על 'הפתעה' הערב, עלו בדעתי רבת המעוף הרבה אפשרויות סבירות יותר ופחות להפתעות מיוני, חלקן לא ראויות להכתב בפרהסיה, חלקן קשורות באופן אישי מדי לאנוכי, והיחידה מתוכן שמתקבלת על הדעת היתה הגעתו של אמן אורח כזה או אחר. בשעת ההמתנה המסורתית דשנו גם בדמות המסתורית שאולי תגיע: "חמי רודנר לא בארץ"; "בטח אביגיל רוז"; "אני רוצה ערן צור"; ו"זה ודאי אריק ברמן" היו בין ההצעות שעלו. אז היתה אביגיל רוז, בקהל. וגם חמי לא נראה באופק. עם זאת, הפתעה אכן היתה (בעבועבע היתה, ומעניין אם תבינו את כוונתי המילה הראשונה): יוני לקח מטל-יפה-שזה-כואב-זובלסקי את הגיטרה האקוסטית וביצע לבד את 'כל כך הרבה שירים', שיר האודישנים המפורסם (נו, מכוכב נולד), בגרסתו המקורית, זו שהוא "כתב לעצמו". ראו שכלל לא היה לו קל לעמוד שם בלי התמיכה המסיבית של הלהקה, התרגשתי בשבילו (הרי רק לפני כמה חודשים הרהרתי בנושא המוסיקה האקוסטית וכתבתי ש"שיר אקוסטי צריך להמריא לבד"), וגם התרגשתי בשבילי. הנה, הפתעה, משהו חדש, לפני זה ידעתי שיוני יודע לשמח, לעניין, להקפיץ, להצחיק, לדכא, לעורר אמפתיה או קנאה, ועוד ועוד, אבל הויברציות האלו במעלה הגב, זה הרגש. חוץ מ'ההפתעה' הפלייליסט לא היה שונה מההופעות האחרונות שנכחתי בהן, ולדעתי בצדק- זה כבר מושלם, אין צורך לגעת (בעיקר לא בפסיכולוגית). שוב טעמנו קצת מהדיסק החדש בשני שירים אהובים (שעבורי חדשים הם לא), ומאוד חיבבתי את השימוש בקולות השונים של חברי הלהקה, מאוד ביץ' בויז מצידם (רק למה לא שומעים את השבע? האם ארז פרנק מהסס?). הופתעתי גם ממספר התקלות החריג, שיוני באופן מקסים למדי הוציא מהן את המיטב בהומור השנון שלו, וחברי הלהקה אף ג'מג'מו להנאתם בקריסת המיקרופונים בתחילת 'ואם תסלחי לי אז מה'. כרגיל הצטרפה למספר שירים גם יעל קראוס. יש לי כמה תובנות על הבחורה הזו, וכמו פולניה טובה אני אתחיל בדברים הטובים ואוריד את הסטירה בסוף. כמובן שכל מה שאני אכתוב לגביה ובכלל זו רק דעתי האישית, ואיני בעלת המאה (ומזל שנכנסתי להופעה בחינם) על כן הדעה שלי אינה שווה דבר מלבד היותה מה שהיא. אז... יעל קראוס היא בחורה חיננית. היא ללא ספק מאוד התפתחה כפרפורמרית מהימים בהם התחילה להופיע עם יוני, היא נעה הרבה יותר בקלילות על הבמה, משתמשת כמו שצריך בכישוריה (אהם), וגם הכימיה עם יוני נהדרת++, ואולי זו הזדמנות להודיע שיכול להיות שכל דבר שלילי שאכתוב קשור גם לזה שאני קצת מקנאה, כי בכל זאת היא מתמזמזת עם יוני, ואז מה אם זה רק על הבמה, חוץ מזה מה אנחנו כבר יודעים. ומכל ההכנות אתמצת את הביקורת העיקרית לשתי מילים: זמרת בינונית. ודבר אחרון (שהמלאך על הכתף הימנית שלי מפטיר בי לשמור לעצמי) מה לעזאזל הקטע עם חותלות הידיים האלו- זה כאילו נורא 'מיוחד'? אולי זהו נסיון ליצור זרם אופנתי חדש, ואם גם את רוצה להיות כמו יעל קראוס המגניבה אז שימי חותלות על הידיים? זה בהחלט יכול להעלות את המניות של CERVITEX, מעניין אם היא מקבלת תמלוגים. אובדן התמימות ולילה טוב כבר הארכתי בדברים יתר על המידה, אז רק אגע בנושא מטריד בשלוש שורות ואפרד. כבר דיברתי על כך שיוני התבגר בחייו האישיים, וטוב שכך, זה בהחלט התבטא לטובה במוסיקה שלו, אך מצאתי גם פן שלילי בבגרות הזו; כאשר 'יוני הצעיר' רצה לדבר על סקס הוא הביא לנו שיר מתוק כמו 'מגרד' שלחץ בדיוק במקומות הנכונים גם בלי להגיד מילה אחת גסה. 'יוני הבוגר' לעומתו, נשמע בדיוק כמו המוסיקאי+מוצלח=סמל-מין+גר-בתל-אביב=שכבר-מזמן-הפסיק-לספור-כמה-בחורות-הוא-עשה שהוא כאשר הוא צועק בשיר על הקנאה בין רגליו את המשפט "עושים אותך ברגע זה". זה ודאי נשמע מאוד יומרני להתלונן על טקסט שכזה במציאות שבה אין ראיון שעובר בלי השאלה "את מי היית עושה?" אך אני מתגעגעת לימי התם בהם סקס היה יותר רב חשיבות, מורכב, ואינטימי, ועצם זה שדנים בזה בכזו ברוטליות קבל עם ועדה, בלי לצפות את זה בכמה מילים יפות, רק מוכיח שסקס כבר מזמן לא כזה, וחבל. ובאותו קו מחשבה אסיים במילים המוכרות 'יוני תעשה לי ילד!' תודות:
פורום מוסיקה ישראלית בוואלה על הכרטיס
סמדר על הטרמפ והחברה
אמא על הרכב (שהביא אותי עד הלום)
יוני והלהקה על הבידור
ואלוהים, סתם כי היא נחמדה. עד הפעם הבאה

אהבתי את זה בפורום יוני, ואני אוהבת גם כאן.:)

מסכימה לגבי מה שנאמר (וגם לגבי מה שעוד לא, ומפאת נימוס וחינוך טוב גם לא יאמר) לגבי יעל. לטעמי ההופעה הייתה בינונית+, עם קהל מאכזב. (בכמותו, לא באיכותו, כמובן.)

mekl

New member
חחח, אחת הביקורות המצחיקות...../images/Emo6.gif

"ואם את רוצה להיות כמו יעל קראוס המגניבה תשימי חותלות על היידים..."
כן, גם אותי היא מזוויעה...

גמאני, גמאני!

(בסוג של איחור, לא נורא) אני אפתח בתודה לפורום המגניב על הכרטיס המגניב להופעה המגניבה. לעבור בשער של הבארבי, להגיד את השם שלי ולהיכנס כאילו כלום היה שווה אפילו ללא העובדה שנכנסתי לתוך מה שתתברר בהמשך כהופעה כיפית ואנרגטית לכשעצמה .
שנית, אתוודה ואכתוב שזו הופעת היוני בלוך הראשונה שאי פעם נכחתי בה. מהיותי אדם קריר ומתנשא בדר"כ (
), נמנעתי מהפגנת נוכחות בכל הופעה שרחוקה מדי מהשוליים ושיא המורכבות המוזיקלית וקרובה מדי לגלגלצ וכוכב נולד, ולפיכך הגיוני שלא ראיתי בהופעות של יוני ובמוזיקה שלו בכלל ניצול ראוי של זמן ואנרגיה. אלא שלאחרונה יצא לי במקרה לשמוע את האלבום האחרון שלו, להיוודע למשל לעובדה שגלעד כהנא ונעם רותם כתבו שני טקסטים באלבום, להתעמק במשמעויות והרבדים המילוליים והמוזיקליים באלבום, ובסך הכל להבין שהשד לא עד כדי כך נורא. בעצם, השד די נחמד. הגעתי לבארבי ברוח קלילה (בפירושה המנטלי של המילה, הרוחות הממשיות שנשבו אז היו זוועתיות), בידיעה שהנה מגיעה הופעה של כיף נטו, בלי כל צורך ליותר מדי התעמקות וריכוז במה שקורה על הבמה או בכלל. כמובן שההופעה שהובטחה לשעה עשר התחילה באחת-עשרה וקצת, כשצליליה העמומים של נעימת הרקע פסקו לפתע, הלוסטרות כבו ולבמה דילגו בחינניות המתופף טל כהן (טל כהן, כן?), הגיטריסט (האדיר) תומר להב, הבאסיסט (המעולה) ארז פרנק וכמובן ה-(סופרלטיב כלשהו) יוני בלוך, במלכותו ובעצמו. ההופעה נפתחה בשיר האלבום הראשון, 'נפוליאון', והמשיכה בעיקר בשירים החדשים וגם בכמה קוריוזים, כדוגמת הגרסא האינטימית לשיר הכוכב-נולד (שיוני הקפיד לציין שהוא נורא מתרגש לבצע אותו לבדו ולכן זקוק לנוכחותה התומכת של להקתו על הבמה) והשיר שבעצם נכתב ויועד לביצועהּ של זהבה בן, שכלל התערות מסורבלת של יוני בקהל (ועוד עם כובע, כמה מלהיב!) ושגם לוּוה בביצוע ההאבי-מטאל החינני שטל זובלסקי העניק לו. אז אכן טלזובלסקי הגיח לבמה לסירוגין ותרם מנגינתו המופלאה, ומשהו דומה עשתה גם יעל קראוס, שאני מוכרחה להקדיש חלק קטן מהטקסט לכמה הערות מתקטננות אודותיה; ראשית, אני עצמי פחות מעריכה או מחבבת את השירה שלה כצלע נשית במופע. שנית, אסור לה לנסות להפגין יכולות משחק כליווי לשירה שלה. שלישית, היא בעצם לא כל כך נוראית. המופע הסתיים עם חצי פלייבק וריקוד תואם ל'אחריות' (הקהל יצא מגדרו) ונגמר כשעדר מעריצות נלהבות (מעריצות נלהבות, אם אתן קוראות את זה – הכל מאהבה!) התקהל ונדחס באקסטזה בצמוד לדלת חדר ההלבשה של הבארבי. הבארבי התרוקן לאיטו כשמובן שכל העוזבים ואני ביניהם, חוו הופעה מקפיצה מאין-כמותה ובלתי נשכחת בקלילותה. כן כן, היה כל כך כיף.
הפלייליסט – נפוליאון חמאה הצגה יומית (
) העיקר הבריאות הפסיכולוגית אנבל-לי נעים בחוץ הרגלים רעים ואם תסלחי לי אז מה סיבה לעזוב כל כך הרבה שירים תני לי חבל (
) הקנאה אחרי שאפרת התאבדה מגרד מכיר אותו מי צריכה יותר (
!) התקף לב קטן נוף אחר ואחריות

../images/Emo6.gif נשמע ממש טוב,

והצחקת רבות
דווקא הייתי דיי משוכנעת שיעל קראוס הזו שווה לאללה [ודיי שנאתי אותה על הקול בנזונה שלה. כן, קנאה זה קטע של נקבות
]

למעלה