יונקת חדשה

• פותח הנושא hyb
  • פורסם בתאריך

hyb

New member
יונקת חדשה

ביום א' ילדתי בת מהממת במשקל 3,200.
בבי"ח ינקה יפה ומלא וכל 3 שעות.
מאז שחזרנו הביתה, בהתחלה ינקה יפה כל 3 שעות, אבל אז החל מ-11 בלילה פשוט יונקת כל הזמן עד3 בבוקר ורק אז פותחת מרווח של 3 שעות.
הבוקר ינקה במשך שעתיים, עם התנתקויות מדי פעם.
מאז אתמול אני עם גודש, ניסיתי לשחרר קצת ע"י סחיטה בעדינות במקלחת אבל אני עדיין עם גושים.
היא ממש מתעצבנת על השד כשהוא מלא וגדוש ונראה לי שהזרם חזק מדי בשבילה. רק אחרי שהי מרוקנת קצת היא ממשיכה לינוק יפה.

מה עושים עם הגודש הזה, כבר ממש כואב לי, והיא ממש לא מצליחה לשחרר לי הכל?
למה היא מתעצבנת על הפטמה, בגלל הגודש?

מה עושים עם הלילות, יש דרך להחזיר אותה ליניקה כל 3 שעות גם בלילה?

יונקת חדשה

שלום לך,
ראשית מזל-טוב, כל הכבוד על ההנקה עד כה!
אצל תינוק יונק יש כל הזמן שינויים בדפוסי היניקה. במשך הזמן הכמות וההרכב של החלב משתנה והצרכים של הקטנה שלך גם כן. ההמלצה היא להניק לפי דרישה ולהסתכל על התינוקת ולא על השעון. היא צריכה סה"כ 8 יניקות ביממה (24 שעות) ואם היא פותחת פער אז אחר-כך היא משלימה אותו כשהיא מצמצמת את הזמנים בין היניקות הבאות. זה פחות נוח כשזה קורה בלילה ואז אנחנו ממליצים לנוח ביום בכל הזדמנות אפשרית כשהיא רגועה לידך.
היניקות התכופות הן הדרך שלה להגדיל את הכמויות של החלב שאת מייצרת, דבר אשר יצר גודש. ההמלצה בגודש היא להניק כמה שיותר ע"מ להעביר חלב בשד, בזמן ההנקה בצעי עיסוי תוך כדי בשד. הטיפול בגודש יכול לכלול קומפרסים קרים על השד (שקיות של סנפרוסט מהפריזר, טיטולים קפואים...), עיסוי של השד במקלחת חמימה ונסות לרוקן מעט את השד. אם מאוד כואב מומלץ ליטול גם משככי כאב. במידה והשד מאוד גדוש וכואב כדאי לשאוב במשאבה עד להקלה בלבד!(בזמן השאיבה גם בצעי עיסוי בשד) לאחר השאיבה כשהשד רך יותר את יכולה לנסות לחבר אותה וסביר שתצליח להתחבר בקלות והזרמים החזקים של החלב לא יפריעו לה כי תשחררי אותם במשאבה.
המשיכי כך, בהצלחה!

למעלה