יונק כל שעה וחצי שעתיים בלילה מה קורה פה?

פפשושית

New member
יונק כל שעה וחצי שעתיים בלילה מה קורה פה?

בני 4 חודשים יןנקים.
לפני כשבועיים המן התחיל לקום כל שעה וחצי שעתיים בלילה לקחת כמה שלוקים וחוזר לישון.
הוא נרדם לבד עם מוצץ ובלילה בשום אופן לא מצליחה להחזיר אותו לישון בלי כמה שלוקים.
מיותר לציין את רמת העייפות שלי כי גם אחותו קמה לאכול פעם בלילה, אבל פה מדובר בארוחה ממש.
אני רוצה להעביר אותם לחדר נפרד ולא רואה את זה קורה כשהוא קם כל כך הרבה...

מה עושים???

ונוס 26

New member
ממליצה לשאול בפורום הנקה

הבעיה שלך היא בעיה של הרבה מאד אמהות - גם אלה שיש להן תינוק אחד (כמובן, שבמקרה שלך זה גרוע יותר, כי בנוסף עליו, את צריכה לקום בשביל אחותו).במקרה שלי נתקלתי בבעיה הזו עם הבן הבכור, שאיננו תאום, והחזיק אותי ערה יותר מאשר התאומות עכשיו...
לכשעצמי, נראה לי שהעצות שלי לא יעזרו לך - התינוקות שלי ישנים צמוד אלי עד גיל שנה. עד 3 חודשים הם במיטונת שהיא ממש המשך ישיר של המיטה, ואח"כ עוברים למיטת תינוק שאני מצמידה למיטה שלי, ומורידה את הסורגים שלה כמה שיותר, כך שכדי להוציא את התינוקת להנקה אני בקושי צריכה להתעורר, רק להתרומם, לשלוח ידיים ולקחת אותה אלי. אני מניקה תוך כדי שכיבה ואם התינוקת לא חוזרת לישון מיד, או שמשום מה היא מתעוררת הרבה אני נרדמת בהנקה כשהיא צמודה אלי, וממשיכה ללגום להנאתה מדי פעם. עשיתי את זה עם הבנים - שהם לא תאומים, ואני עושה את זה גם עכשיו כשאני מאד עייפה או כשאחת מהן מרבה להתעורר, אני פשוט לוקחת אותה אלי, מצמידה לציצי וחוזרת לישון, היא יונקת בינתיים ובד"כ כשאחותה מתעוררת היא כבר רגועה וישנה עמוק למדי (כי היא היתה צמודה אליה שעה-שעתיים...) והיא חוזרת למיטה שלה בלי בעיה. עכשיו אני מניקה את אחותה ונרדמת איתה, ומעבירה אותה למיטה כשהראשונה מתעוררת להנקה הבאה, וחוזר חלילה...

בפורום הנקה בטח תמצאי בנות שמכירות פתרונות ושייעצו לך איך לגרום לו לישון יותר ברצף. מה שכן, קחי בחשבון שאולי זה רק תקופה - צמיחת שיניים, קפיצת גדילה או כל דבר אחר, הרגלי השינה שלהם מאד משתנים. אצלי יש תקופות שאחת מהן ישנה 6 וגם כמעט 8 שעות בלילה והשניה מתעוררת כל שעתיים, ואז זה מתחלף.

בהצלחה!

הנקה בשכיבה...

מצטרפת להמלצות של ונוס... אכן סביב הגיל הזה יש לרב הרעה בתנאי השינה ותינוקות שישנו שעות ספורות מתחילים לקום בתדירות יותר גבוהה. לא מעט חושבים שמדובר בהתחלה של כאבי בקיעת השיניים וכיוון שההנקה עצמה היא סוג של משכך כאבים הבן החכם שלך רוצה את עזרתך גם בלילה... לקום ממש ולצאת מהמיטה נשמע לי כמו סיוט וסבל אמיתיים אבל אם את מצליחה להניק בשכיבה תגלי שאת יכולה להמשיך לישון תוך כדי שהוא יונק ולקום בבוקר עם כוחות, למרות ההנקה הלילית !

בהצלחה !

פפשושית

New member
אני מניקה בשכיבה

בעיקר את הבת כי היא קמה ממש להנקה בלילה.
הבן קם רק לכמה שלוקים ומיד נרדם שוב, לא בא לי שישן איתנו כל הלילה. מה גם שאני רואה שהוא גם עייף כי בבמוקר ישן כ4 שעות רצוף אחרי הנקת בוקר.

ונוס 26

New member
אולי זה יעבור לו

אצלנו היה ממש עכשיו משהו דומה, הן בנות חצי שנה ו עתליה התעוררה בלילות האחרונים כל שעתיים או פחות, ינקה קצת וחזרה לישון. מדי פעם היא גם התעוררה לגמרי באמצע הלילה (כאילו זה בוקר, פקחה עיניים והתחילה לחייך אל העולם) ולקח לה הרבה זמן לחזור לישון.
והנה הלילה - ישנה די טוב, התעוררה כל שלוש שעות, ופעם אחת אפילו שלוש וחצי או יותר.
גם אילאיל - אחרי כמה לילות של 2-3 התעוררויות בלילה, חזרה להתעורר רק פעם אחת.
מאחלת לך שזה רק שלב לא ברור וזה ישתנה, שווה להתזאר בסבלנות - והכי חשוב, אם את עדיין בחופשת לידה, אם את יכולה נסי להשלים שעות שינה משך היום - כשהוא ישן את ה-4 שעות שלו, נסי להצטרף אליו (אם היא מאפשרת לך...)

הנקת לילה

הי פפשושית

כמו שכתבו , סביב הגיל הזה יש הרבה פעמים "הרעה" בתנאים.. הקטנים - אחד או שניהם, מתחילים להתעורר כמה פעמים במהלך הלילה לינוק ולא נרדמים בלי ההנקה.
זה יכול להיות קשור לשיניים שמתחילות להציק. נכון שהן בועקות בגיל יותר מתקדם, אבל החניכיים בגיל הזה מתחילים להתקשות לקראת הירידה של השיניים וזה מציק להם ובעיקר בלילה והציצי משמש גם כמשכך כאבים.
לפעמים זה יכול להיות קשור לכאבי אוזניים או כאבי בטן וכמובן שהרבה פעמים אי אפשר לדעת ממה זה..

אם הוא מתעורר בלילה לינוק הוא כנראה צריך את זה מסיבה כזו או אחרת ואני חושבת שכדאי להיענות לו ולהאיר אותו ליידך כדי שיהיה לך יותר נוח לקחת אותו אלייך.
גם פה, אין איזה תרופת פלא.. הלוואי והיתה..
אם זה היה בגיל גדול יותר, אולי הייתי חושבת לעשות משהו אחר, אבל ארבעה חודשים זה גיל ממש קטן ואני חושבת שבגיל הזה חשוב להיענות לצורך שלו לינוק גם בלילה,עם כל הקושי שבכך.
נסי לדחות מעט את ההעברה שלהם לחדר אחר. האם זה אפשרי ?
איפה הם ישנים היום ? ליידך ?

למעלה