יונתן-בורמזים ננסיים!!!

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך
Naja שלום

עברתי על הקישור ששלחת התמונות נראות די אמינות הרוחב של הנחש ביחס לאורך מתאים לנחש בוגר ולא לנחש צעיר. נכנסתי לפורום של הפיתונים בורמזים ב kingsnake.com והדיון שם רק התחיל אז אין שם עדיין שום דבר מעניין, אבל המשכתי לפורום פיתונים בורמזים אצל בוב קלארק ושם העסק זז יותר מהר והיה גם דיון בפורום פיתונים מרושתים אצל בוב קלארק בנוגע לאותו הבנאדם גם מעניין. לסיכום לי אישית נראה מוזר שקיימים בורמזים גמדיים עד כדי כך. אני יודע שיש פיתונים מרושתים ננסיים אבל יש גם הרבה אוכלוסיות בגדלים שונים בין הענקים לננסיים וכאן מדובר על קפיצה דרסטית של מההכי גדול להכי קטן וזה קיצוני מדי לטעמי. הוא טוען שהתינוקות בוקעים באורך של כ25 ס"מ זה נראה לי מאוד מוזר. הוא גם אומר שהנחשים נמצאים אצל מישהו באוניברסיטה לבדיקות אז נראה מה יצא מזה. אולי זה .Python molurus ssp אבל לא פיתון בורמזי כמו שאנחנו מכירים (Python molurus bivittatus ). מה דעתך? האם מדובר על מין חדש שרק מזכיר במראהו פיתון בורמזי?.

naja

New member
קשה לי להחליט האם זה זיוף או אמת

עברתי על הפורומים ההם וגם שם לא כ"כ יודעים להחליט.אני משער שאם היה מדובר במגדל מוכר אז היה יותר קל להאמין. אם זה אכן אמיתי אז יהיה מעניין מאוד לראות האם הנחשים האלה יוגדרו כמין\תת מין חדש או שהם יחשבו לפיתונים בורמזים לכל דבר שפשוט הגיעו מאיזה אי או מקום מבודד. בעיקרון בתמונות העליונות אכן נראה שמדובר בפרט בוגר קטן מאוד. בתמונה עם הביצים זה נראה נחש מעט גדול יותר אבל עדיין קטן ביחס לבורמזית בוגרת. בכל מקרה אני מתכוון לעקוב אחרי הנושא ואני אעדכן.

Liron Samuels

New member
יונתן

האשה שטוענת שיש לה את הבורמזיים הננסיים אמרה שהם אצל מישהו באוניברסיטה ב-28 לאוגוסט. היא פירסמה את התמונות בקינגסנייק ב-14 לספטמבר אז הם כבר אצלה אני מניח. בכל מקרה זה מאוד מעניין!

למעלה