יונתן הקטן

L m a o

New member
יונתן הקטן

היה לי משעמם, אז החלטתי לעשות כמו בארטוק- לקחתי שיר עממי, יונתן הקטן, ועשיתי לו וריאציות- אחת מינורית ואחת בטמפו רובטו. זה משהו חובבני ומשעשע, לא משהו שכתבתי בתור תרגיל בתזמור. הכלים- 2 חלילים, אבוב, 3 קלרינטים, בסון(יש לו חלק חשוב- יש בו מלודיות) קרן צרפתית- כמעט לא השתמשתי, 3 חצוצרות בסי במול, 3 טרומבונים, טובה, טימפני, טופים- כמעט ולא, העדפתי להשתמש בטימפני, 2 כינורות, ויולה, צ'לו, קונטרה באס.

dombi7

New member
כן רק שברטוק

היה קצת יותר פתוח מבחינת מקצבים ולא כתב ככה במקצבים מרובעים. בנוסף, כשעושים ווריאציות, המינור תמיד מגיע אחרי 2-3 וריאציות אם לא יתר, ואני דווקא הייתי מוסיף שמה ווריאציות של שמיניות וטריולות כמו שהמלחינים הקלאסיים היו עושים את זה. עכשיו אני חושב שווריאציות זה לא סתם יצירה בה המלחין מראה עד כמה הוא מוכשר בלאלתר על נושא, רוב הנושאים עם ווריאציות יוצרות בסופו של דבר משהו חדש, וזאת הייתה המטרה, לקחת נושא של מישהו אחר ומתוך הווריאציות שלך אתה בונה נושא חדש של עצמך. כדאי גם שתנסה לעשות את זה.

L m a o

New member
עשיתי רק שתי וריאציות

שוב, זה לא משהו שחשבתי עליו, זה רעיון שיצא מתוך שעמום, ולא רציתי לסטות יותר מדי, למרות שהיו לי כמה מלודיות מתאימות. תודה על הטיפים, אולי אעשה את זה מתישהו.. למרות שהדבר הכי קיצוני שאני אישית פגשתי בווריאציות של ברטוק זה שינוי מקצב ביד שמאל בכל וריאציה, לא במלודיה. תודה בכל אופן, העלית דברים ממש מעניינים.

yonti261

New member
יונתי מגיב ליונתן הקטן

אמנם הרגשתי שלא היו הרבה ואריאציות ואלה שהיו היו קצת צפויות אבל חשוב לזכור ששיעמם לך וכתבת ואריאציות.זה לא משהו שהוא ברצינות.וזה דרך מאוד יצירתית להעביר את הזמן כשמשעמם.טכניקות של ואריאציה שאולי תשמש בהן ואני אוהב זה להפוך את הנושא של הואריאציה,כלומר שהוא ינוגן מהסוף להתחלה,ואם מדובר בואריאציות לפסנתר אז לעשות היפוך תפקידים והשיד שניגנה את המלודיה תלווה והיד שליוותה תנגן את המלודיה(כמובן בשינויים קלים).ואתה באמת בנאדם יצירתי!הרבה אנשים שמשתעממים רואים משהו בפעם המאה ב V.O.D ואתה לעומת זאת כותב ואריאציות.תמשיך להלחין.

למעלה