אילת, פרק 36. שודר במקור ב-14/10/2018. (קישור לדעות בזמן אמת)
רענון זיכרון- ניסן גילה שעופרי עם אלכס. איתי שגב (אה-הא! ראיתם שהכל מתקשר?! זה מתקשר להשקות שהיו!) הציע לצחי להילחם. בתגובה צחי החליט לשבור לניב את הרגל רק שלצערו הוא שבר לחיים עצמם את הרגל. יעל שיבשה את התרופה של קרני. תום גילתה שעומרי עם פיראס והלכה בעקבות העובדים הזרים. יעל תפסה אותה וכלאה אותה. עומרי גילה שתום הייתה מאוהבת בו. ועומרי עמד ללכת וגילה שיעל ופיראס משתפים פעולה.
סצנה ראשונה- פיראס מביא אוכל לתום. לצערו תום לא נגעה באוכל הקודם. אח, הימים שניב יכלה לשחק בסדרות נוער. תום מנסה להסביר לפיראס שזה לא הוגן, ופיראס אומר שגם הוא נלחם בשביל אחיו. וזה קטע חשוב, ידעתם שגם לרעים וגם לטובים יש את אותה המטרה? לתום יש אחות, לפיראס יש אח, לעומרי יש אבא, ליעל יש בן, ולנרי יש בת. וכולם פועלים עבור משפחתם, איפה ישנם עוד רעים כמו הרעים האלה... לפתע שומעים את הקול של עומרי! פיראס סותם לתום את הפה כי היא בטוחה שעומרי בא להציל אותה. אבל זה כמובן לא נכון. פיראס יוצא לעומרי ועומרי מציע לו להגביר את ההברחות. תום שומעת שעומרי מתכנן להוציא את קרני לכמה בדיקות. אח, הימים שהישאם סולימאן יכול היה להופיע בסדרות ילדים. תום שומעת את עומרי, והוא שחקן טוב מדי, אז היא מבינה מה שהיא מבינה.
הפתיח הכי טוב שהיה כאן המון זמן.
סצנה שנייה- ניסן ממלצר אבל מאוד עייף. ולא מבין את הפירוש של "אין ריבה". הכוונה כמובן שהנרי בא. שוב פעם קשר לקומדי סטור, כמובן... כי אז יבוא מישהו וישאל "תגידו, מישהו ראה בחור בשם הנרי?" ואז כולם מסתלקים בכעס. אח, הימים שיואב רוטמן יכו... לא, הוא עדיין מופיע בסדרות ילדים. הוא נראה חמוד אבל הוא מסתיר ערמומיות, ערמומיות גדולה מאוד! מיכאל יודע, תאמינו לי. ברקע יש לנו "ארץ טרופית יפה", ועדן שולח את ניסן לישון. אומר לו לך לישון. כאילו הוא אנה זק. ניסן הולך להכין סושי ללקוחה שמבקשת. ואז הוא מכין סושי כאילו אנחנו בגבעת חלפון. מאסטר טאמאקי שמח מהצלחתו של ניסן, אבל ניסן שואל אותו, את המאסטר, איך להשיג "סוויט לאב". התגובה היא שהוא צריך "DESSERT". ניסן מבין מה שהוא מבין. והולך לפני שמגישים קינוח. בטח עם ריבה.
סצנה שלישית- יעל עושה ניסוי על עכברים. גם קשור לגיל ססובר! כי עדי הייתה מנחה וגם גיל היה... לא משנה. בכל אופן, פיראס מתקשר ומדווח על זה שיש עוד טיפול ותהיה הברחה. יעל שמה את השרשרת של המצפן ליד התמונה של זוהר ומכבה את המצלמה.
סצנה רביעית- ניסן אורז תיק למדבר. צחי רץ פנימה כדי להתחבא מזעמה של החיים עצמם. צחי בכלל חושב שניסן בורח לשירותים... ולא מבין ממש את עניין המדבר. צחי ממהר לברוח כי זה מקום מבודד. ניסן מריח משהו מסריח וחוקר את צחי, שכמובן מתעצבן כי גם לו מותר להבין דברים. צחי נשבע שהוא לא שבר לניב זילברברג את הרגל. הוא אפילו מאחל שאם הוא משקר, שלא יהיו יותר משלוחי פיצה! אז למה צחי נכנס בצרחות? זה מה שהוא רוצה להבין במדבר. ברור.
סצנה חמישית- עומרי לוקח מתיבת הדואר את הכסף ששם שם. הוא רצה לתת למשפחה כשחשב שהוא יודה בכל, אבל זה לא קרה בגלל מה שקרה. תום לא עונה לו, והוא רוצה שהיא תתקשר אליו דחוף. בינתיים עומרי מוחק את סרטון הווידוי שלו.
סצנה שישית- צחי וניסן הולכים במדבר וצחי סובל כי הם הלכו 10 דקות. בואו, הם לא כל כך התרחקו. ניסן מחכה לתשובה מתחת לעץ. והם עושים מדיטציה. זה בשביל להירגע. לפתע מגיעה הודעה לגבי מה שקרה לדנה החיים עצמם! צחי צורח לאלוהים, איך יכול להיות שדנה התמימה שלא עשתה רע לאיש, והוא לא עשה לה... אני מבין, תדעו לכם שגם אני הגבתי אז ככה לשבירות רגל. לצערנו, מאז דנה התחרפנה קצת. ניסן מופתע מאוד מזה שלצחי אכפת ממישהו שהוא לא הוא. למרות שצחי מדבר על ה"דרך" שלהם. וזה נכון, ניסן לא מבין. צחי כל הזמן הורס לניסן את המדיטציה, מה שלא מוסיף להירגעות. ההד של נווה צור חזק בסצנות האלה, כי הם כמובן מצלמים את הסצנות במדבר. וצחי רוצה קולה. ניסן מתעצבן והם צורחים אחד על השני. צחי הולך להביא קולה, כי אמור להיות בית ליד. הוא גם לוקח את הכסף של ניסן, כדי שיתנקה מהדברים החומריים האלה. מעניין מה היה קורה איתם בעונה הבאה. בעיקר לניסן, את צחי אני יודע מה הייתי עושה איתו: שהוא ודנה היו מתחרים על איזו מלגה והוא היה מכשיל אותה, ואז הוא היה לומד מה זה זעם של החיים עצמם.
סצנה שביעית- עומרי ואילן מדברים על קרני. אילן מאוד אוהב את ההשפעה של עומרי. עומרי קצת חוקר על הטיפולים, כי לאן המצב של קרני ידרדר בדיוק? אילן מספר לו על המוות של הבן של ג'ושוע. עומרי חוקר בזהירות על יעל ואילן מחמיא לה. עומרי מזכיר שכל מי שמגיע לאילת בורח, ואילן מסביר לו על זוהר. עלילה מאוד קשה, מאוד קשה. תחשבו, דיברו קצת על ערבים, טרור... ושנה אחרי מותו של זוהר, יעל חזרה לטפל לקרני. ויש לה שרשרת עם מצפן של זוהר. מישהו זוכר איך בסוף המצפן נשאר ביד של הגופה של יעל? יעל בכלל מתה בסוף או סתם נפצעה? ואז מגיעה קרני. אח, הימים שבהם היא הייתה בתולה. נו, מה, לא ציפיתם שאני אשאיר את זה ככה... אגב, בתיאטרון היא אמורה לעשות את זה עם ליבי. כן, הגיא שלה שם זה ליבי. זה בסדר, זה מתאים, שלא תחשבו. לליבי יש חברה אייקונית והם פאוור קאפל? לעילי יש חברה אייקונית והם פאוור קאפל. אליאנה משתפת פעולה עם היריב הגדול שלו, ליטמן? גם מיכאלה משתפת פעולה עם היריב הגדול של עילי, אמיר בנאי. ליבי מנגן גיטרה ושר להיט לסדרה שלו? גם עילי ניגן בגיטרה ושר להיט לסדרה שלו. אליאנה גרמה לחבר של יואב להשתגע? גם מיכאלה גרמה לחבר של יואב להשתגע. בכל אופן, מבורך יכולה לאבד את בתוליה לליבי... אלא אם שירה משחקת ואז... ואז תתרחק, ליבי, למזלי לא ראיתי אותך על הבמה שם. ועוד עם רוני דלומי, איכס, מישהו מדמיין את ליבי ורוני עושים גיא ומבורך על הבמה?! איך אני מתגעגע לקרני. קרני הולכת למכונית, וזה ברור כי בזמנה הפנוי היא מתקנת אותה. אילן שואל אם תום ועומרי דיברו, כי תום לא ממש מדברת איתם. עומרי נשאר רגע בבית ואז מביא את המצלמה שלו ושל תום.
סצנה שמינית- צחי מגיע לשטח המבודד ומאבד קליטה. הוא רואה את הבית ושמח שיש קולה... אבל אז רואה את קרני, ונבהל ובורח. יש כאן בדיחה שמחכה לי... לא יודע...
סצנה תשיעית- עומרי מבטיח הפעם לראות את יעל מחדירה מחט לקרני. עומרי כמובן מתעלף. אבל כבר אמרנו שמדובר בשחקן טוב.
סצנה עשירית- ניסן ישן וחולפים גמלים מולו.
סצנה אחת עשרה- עומרי מתעורר מהעילפון. הוא יוצא לנשום קצת אוויר. קרני מעריכה מאוד את זה שתום ראתה אותה נדקרת ולא הגיבה בכלל. ואז קרני מזכירה שהיא שלחה את תום לתקן את השעון ביער השחור. קרני היחידה שחושדת.
סצנה שתים עשרה- צחי משוטט לו במדבר, גלמוד ועצוב, ולפתע רואה... קולה. הוא מוצא קולה במדבר. הוא שותה אותה... אבל זה בכלל קקטוס! אחת מהעלילות ההזויות שאני זוכר. ויפתח צחי את פיו ויקלל את יומו ויצעק אל על. צחי מתחיל לפחד מזה שהוא לבד במדבר ומבטיח להשתנות ולהיות בן אדם טוב אם יצא מזה.
סצנה שלוש עשרה- ניסן מתעורר, רואה גמל עם גלימה שחורה, ומבין דברים שהוא לא אמור להבין. ואז עולה לו בראש! להבריח! להבריח זה אחלה הכנסה! אבל לא עובדים זרים, השתגעתם, להבריח בני אדם? קצת מצפון. להבריח חיות! זה יפה!
סצנה ארבע עשרה- עומרי נכנס לחדר של יעל ובודק כל מיני דברים. הוא מוצא את השרשרת של זוהר.
סצנה חמש עשרה- צחי זוחל במדבר ומוצא פחית שימורים חלודה. הוא מבין מה הוא צריך לעשות. ואז הגענו לאחד מהרגעים ההזויים ביותר בתולדות הסדרות האלה. כן חברים, צחי שותה את השתן של עצמו. ואז הוא רואה את הסנה הבוער. שזה סתם השיח שפיראס הדליק. כדי לדווח על ההברחה. צחי צועק לאלוהים וניסן עונה לו. צחי מבין שהוא חייב לשתות. ושותה. כן, חברים. הסצנה האלמותית. כדאי לכם לצפות בניסן וצחי במדבר, זאת הרפתקאה חד פעמית. צחי לא הבין שיש מים בתיק. ניסן רואה את הסנה הבוער וצחי מסביר לו שהוא חייב לשנות את הדרך שלו. ניסן מספר לו על הגמל עם הגלימה שאומר שצריך למחוק את העבר. אני רק מזכיר לכם שאני זה שאמרתי שתום תחשוף שזה לא היה חיזיון, ואז ניסן ירוץ וינשק את עופרי. ניסן שואל למה לצחי יש ריח של... אה... כן, תצפו בקטעים האלה.
סצנה שש עשרה- ניסן חוזר למאסטר טאמאקי ומודה לו. אבל הוא מסרב לקינוח. הוא לא אוהב מתוקים. איזה פאנץ'. ואז הוא מגלה אורחת חדשה-ישנה במלון... עופרי. איך התגעגעתי לקטעים האלה. באמת. למה יעל ונועם לא כותבות עוד דברים הזויים כאלה?!
סצנה שבע עשרה- יעל חוזרת לעכברים שלה. והפעם עומרי רואה את הכול מהשרשרת שלה. ובעיקר- שיש לה את התרופה.
לסיכום: זה צחי וניסן במדבר, זה יכול להיות משהו רע?! חבל שלא הייתה עלילת נועה בפרק הזה, וגם לא יותר מדי עומרי, אבל אילת הייתה סדרה גם מצחיקה, גם מותחת, ובכלל כתובה היטב. והכי חשוב- חבר'ה, הפסקול שלהם היה הפסקול הכי טוב שאני זוכר מכל סדרה. אולי חוץ מהשמינייה. אפילו יותר.