החממה, עונה 3 פרק 47- 2016. שודר במקור ב-31/12/2015. (קישור לדעות בזמן אמת)
רענון זיכרון- אז למי ששכח, באופן מפתיע הוכרז פרק ביום חמישי, שבו, בדיוק כמו שקרה במציאות, תלמידי החממה חגגו את סוף 2015 ואת תחילת 2016. לראשונה בעצם היה פרק שהתרחש באמת באותו הזמן שאנחנו ראינו אותו. לפני שבע שנים בדיוק. בכל אופן, נטלי ארגנה נשף עם הופעה של יפתח. נטלי נראית ספורטיבית ויפהפייה, וליבי נראה... איכס... מה זה? אין לו שיער, למה שיער קצר כל כך?! מסכן! אגב, היום בדיוק ליבי עומד לזיין את שירה על במה. אני יודע, אני יודע, אתם לא רוצים לשמוע. אבל הוא עושה את זה. דריה כועסת כי העירייה עומדת לסגור את בית היתומים של אחיה, וסופי פנתה לישי לפני שישי היה פושע סביבתי. נטלי ביטלה את המכתב. התנהגות בעייתית מצידה, שכחתי כמה כל הדמויות היו בעייתיות ודוחות בעונה ההיא. אני אפילו לא זוכר מה נטלי חשבה שסופי שלחה, היא לא חשבה שהיא שלחה בנושא בית היתומים. האח של דריה... שנראה מוכר... המממ... מי זה? כועס, ואז גילו לסופי שמישהו זרק את העתירה שלה. דריה כמובן אמרה לה לעשות משהו. אבא של אלה לי התחיל עם אחות של איימי... אה... עם קארין. מנו קיבל מהשופטת קיש שהיא גם אליוט סילבר (לא, באמת! זאת היא!) חוות דעת נחמדה על הסרטן שלו. אבל התבקש לעזוב. ויובל ביקשה מאלה לי לתת להם צ'אנס. ורועי התעצבן עליה.
סצנה ראשונה- דניאל ואלה לי בספסל שלימים הפך להיות הספסל של נועה ואיתמר או משהו. הימים שגאיה עוד לא הייתה מטורללת לגמרי. מי היה מאמין שבין יפתח לדניאל לעומאר, היא בחרה בדור מוסקל!!!!!!!!!!!!! אלה לי לא רצתה לדבר על משהו מיוחד ושהיא שמחה שהם חברים טובים בלי קשר ליפתח. היחס ליפתח בעונה הזאת היה משפיל. עד היום אני לא מבין מה גיורא התעצבן עליו בעונה ההיא. דניאל הולך להתרחץ לקראת הנשף.
סצנה שנייה- דניאל רואה את יובל בשמלת הנשף. חבל לי עליה. דניאל נכנס להתקלח ויובל שומעת ממנו שלא קרה כלום עם אלה לי. דניאל שמח שהם יחד. אבל לא רוצה להתחבק, הוא מסריח. היא מנשקת אותו.
פתאום מבזק חדשות... לא, זה הפתיח המעצבן של עונה 3. ברצינות, זאת הייתה ההתחלה של "בואו לא נצלם פתיחים" וזה גם סתם היה דבילי. איפה השיר?! אם כבר דיברנו על יחס רע לליבי באותה עונה...
סצנה שלישית- ארגוני מסיבה. נטלי ממשיכה לארגן את ההופעה של יפתח ומדברת על הקאפקייקס שהכינה. כן, אז זה מה שהיא הכינה. וכמובן היא מנסה להיות נחמדה ליפתח. דר כל כך יפה. כל כך יפה. יפתח יצטרך לנגן שעה ואז לרדת כדי להתנשק בחצות.
סצנה רביעית- סופי נראית כועסת בזולה של דריה. לא קניתי את סופי הכועסת. בדיעבד זה מוזר לראות את הסצנות האלה בלי לראות את המתח המיני ביניהן. דריה מציעה לחרב את הנשף. ועוד איך. סופי לא רוצה להרוס לכולם, בעיקר לא ליפתח, שנטלי הייתה מתה שיהיה חבר שלה. זה היה שונה מדי מהחממה הרגילה. באמת, כל זה שיפתח פתאום ירד ברמה, זה שונה מדי מהחממה הרגילה.
סצנה חמישית- איימי מגלה את הנורא מכל! יש לה חצ'קון! הכל בגלל הקרמבו שרון הכריח אותה לאכול אתמול. או שהיא לקחה לו אותו. רון שואל את גלי, הניצבת של הנשרים, אם היא רואה את החצ'קון. היא רואה. לצערנו, איימי בלום לא מתנהגת התנהגות למופת. היו שתי ניצבות באותה עונה, אחת מהנשרים ואחת מהעורבים. שירי! לעורבת קראו שירי! הטענה הייתה שעמית יגור החליפה אותה בחממריקאית, וזה היה מוזר שעמית התחילה כניצבת ואז קיבלה קידום לדמות ראשית.
סצנה שישית- מנו ישן ומסתבר שנושר לו שיער. הוא שותה תה עם לואיס. עוד דוגמה לדמות שאני לא מבין מה תרמה... אוקיי, חוץ מזה שגיורא רצה לעשות עלילה למישהו שחלה בסרטן ומת. דינה באה והיא לא יודעת שעוד שנה היא תהיה בהקפאה משפטית. היא לא רוצה בכלל ללכת לנשף. מעניין אם למתי היה סרטן. זה היה יכול להיות מעניין. מנו כמובן מעצבן את כולנו וצועק על דינה שמה היא נשארת איתו וזה.
סצנה שביעית- איימי מגיעה עם כובע פיראט ורטייה. היא מנסה לעשות מסיבת תחפושות ושכל הנשרים יהיו מחופשים. עדיין לא פורים. איימי כמובן לא מבינה למה להתחפש רק בפורים. אחות של מתן טריף מסכימה. טכנית זה פשרה בין האלווין ופורים. למרות שאני אישית הייתי מעדיף את נשף חנוכה עם התחפושות. אלי ממש טובה, כי אני בכלל לא מוצא דמיון בין איימי ובין רוני. בכלל לא. יובל זורקת כרית על רון כדי לסמן שעליו לנחם את איימי. רון כמובן אומר לה שזה כולה חצ'קונון ולשים על זה משחה. הוא לא יודע שהיא שמה שלוש שכבות של קונסילר. ורון אומר שלא אכפת לו מה אנשים אומרים. זה היה יכול להיות רומנטי! עד שהוא אמר לה מה אנשים אומרים. שהיא משוגעת, שהיא אובססיבית, שקרנית ורכלנית. וצינית, שכחת צינית לא ציונית. אוף, זה לא עובד, אין לי בדיחות. רק שתדעו שדניאל ויובל צופים בזה וזה מאוד מצחיק. מאוד מצחיק.
סצנה שמינית- יפתח חותם לאנשים בנשף. למה? זה כולה הוא, זה כולה יפתח! הוא לומד פה שנים! דריה וסופי מגיעות, דריה מסתכלת על יפתח ואז היא מבינה מה העניין. למרות שהיא לא בצד הזה. נטלי מסתובבת בין לבין עם קאפקייקס שהכינה, סיפור מוזר העונה. כל העונה היא אפתה קאפקייקס. דריה בינתיים לוקחת טבסקו...
סצנה תשיעית- דינה משחקת בפלייסטיישן במועדון ומתי בא לגייס אותה למסיבה. לא אהבתי את ההפיכה שלהם לידידים כל העונה. מתי רוצה להישאר עם דינה ואז דינה מבינה.
סצנה עשירית- דינה לבושה יפה והולכת עם מתי לנשף. יש לה דז'ה וו. שלא תתבייש, שתעשה את זה לידנו. מתי אומר שהוא גם לא רצה ללכת, אבל הוא היה רוצה שימשיך בחיים שלו. דינה חושבת שמדובר במנו. לא- מדובר בגליליאו העכבר! שמת! מנוחתו עדן! מתי מתאבל עליו!
סצנה אחת עשרה- דריה, נטלי וסופי נפגשות. סופי לא נראית מאופרת בכלל. נטלי יפהפייה. ואז יש בעיה עם הקאפקייקס. אוי ואבוי. בינתיים דריה וסופי נכנסות לחדר הגיטרות, ויש שם פוסטר ענק של "יפתח הר לב". שכולנו יודעים שזה שם במה. לא באמת קוראים לו יפתח הר לב, קוראים לו יפתח בר לב. הבנתם את הפתרון לחידה? זה שם במה. זה כמו שלא באמת קוראים לו ליבי, אבל אנחנו קוראים לו ליבי. מה אמרת, יוסי של 2015? שעוד מעט יהפוך ליוסי של 2016? לא אהבת את נטלי הרכרוכית והחדשה? עזוב, היא עדיין יפהפייה. לא, אני מסכים, דגם הספורט עדיף. שלא תחשוב.
סצנה שתים עשרה- לואיס מספר למנו על אביגיל אשתו שמתה מסרטן. זאת אחת מהדרכים היחידות שהעלילה הזאת הייתה טובה. עד שראינו מה קרה עם אביגיל קליין. זוכרים? עם כל שיבוש הזמנים. חבל שלא התמקדו בזה, ובכלל במשפחת קליין, עם כל הסיפור של רובי. לואיס מסביר שאחרי שאביגיל חלתה היא החליטה למצות כל שנייה. קצת כמו גילי. אגב, לואיס מסביר שאביגיל הייתה מסתובבת עם הקרחת בכל מקום. לא, זה יפה. אבל לא קשור.
סצנה שלוש עשרה- דריה וסופי עם יפתח. סופי מדברת על כמה שיפתח יהיה מדהים. ודריה מנסה להבין את עלילת החלל. דריה מבטיחה לעזור ליפתח מול הגרופיות שלו בחצות.
סצנה ארבע עשרה- מסיבה. איימי עדיין לבושה כפיראטית, ורוצה שגלי הניצבת והשפוטה שלה תהיה אחראית על הבלוג. עוד דוגמה לבעיה- לקחו מסופי את הבלוג! מה זה?! מה זה?! זה כאילו בכדברא 3 ליבי הייתה מעבירה לרומי את הבלוג. למה?! בוא'נה, עכשיו נזכרתי שהגלי הזאת הייתה בזמנו בתאג"ד. זוכרים? הייתה לה בעיה בעיניים. לכל התצפיתניות היו. דניאל לבוש בחולצת פינק פלויד משום מה.
סצנה חמש עשרה- נטלי רצה בספרינט כדי שלואיס לא יאכל את הקאפקייק. ואומרת שהוא שמן.
סצנה שש עשרה- אלה לי רואה את התמונות. היא מדוכאת והיא בפרויקט החלל. והנה אחות של איימי! היא בטח גם הייתה מעורבת בקונספירציה הזאת. לא ידענו את זה אז, אבל היא הייתה מעורבת בזה! היא וכל שאר הכדברות!
סצנה שבע עשרה- סופי סופסוף התאפרה והיא נראית כמו תות. ונטלי מציגה את... יפתח הר לב. שם במה. לא יצירתי אבל שם במה. סופי ודריה חוגגות. יפתח שר. אני מעדיף את או בוי. ובעיקר- השיער הקצר לא עושה חסד לליבי. דינה מתחבקת עם מתי ומשום מה מנו לא נכנס. נטלי לא מתלהבת. מה, יוסי של 2015 שתכף יהיה יוסי של 2016? אה, זה שיר של פו פייטרס, שיפתח אמר שירד לו מהם. הבנתי.
סצנה שמונה עשרה- מנו מבין משהו.
סצנה תשע עשרה- יפתח שר את השיר שהוא חפר עליו כל העונה, "Do I wanna know". בגלל שזה שיר טוב, שיחפור עליו. יותר טוב ממה שהמקביל שלך מהחינוכית, עילי, עושה! יפתח מעלה את דריה לבמה. דריה מתחילה לרקוד. תירגע, יפתח, היא לא מעוניינת. היא לא בצד הזה. לא ידענו את זה. לפתע רון נכנס כפיראט! איימי נרגשת מהמחווה. אני אהבתי אותם מאוד. עד שרון לפתע נפרד ממנה כי... היא ביצ'ית? פתאום קלטת?! ואז דריה הולכת לשירותים וחושפת בפני נטלי את הטבסקו. יפתח מחליט להתעלם מאזהרותיי על שירים חרושים ומנגן את "ניצחתי ממזמן". מנו בינתיים מגלח שיער. בשביל זה אתה מוותר על השיער?! לפחות לתותי יצא מזה תפקיד בשכונה!
סצנה עשרים- נטלי רוצה לנעול את דריה בשירותים. אבל דריה לא שם! היא דוחפת את נטלי פנימה. שתהיה לך שנה טובה, ביץ'. עוד לא ראית את נטלי ביץ'.
סצנה עשרים ואחת- יפתח מסיים לנגן. ואז מתחילים לספור לאחור. ואנחנו מקבלים שלוש נשיקות הזויות ורק אחת נורמלית. איימי ורון זה כמובן. מנו מגיע 20 שניות לפני הזמן כדי להתנצל בפני דינה ולהתנשק איתה, במקום שהיא תתנשק עם מתי ושהוא יראה את זה. יובל ודניאל מתנשקים, והקונפטי נופל עליהם וזה לא רע כל כך. ואז...
סצנה עשרים ושתיים- לואיס משחרר את נטלי שרצה.
סצנה עשרים ושלוש- סופי מנשקת את יפתח מול נטלי. בזמנו קיבלתי ספוילר רציני על זה.
לסיכום: מצד אחד, המבנה היה נחמד, והכל היה כיף, וזאת מסיבה. מצד שני... איפה עלילת המתח? אלה לי, יפתח ודניאל פאסיביים, סופי מעצבנת, נטלי רכרוכית, מנו לא מעניין אותי בכלל. אבל איימי. איימי כרגיל מצוינת. בואו, עליה אי אפשר להגיד דברים רעים. חוץ מהדברים הרעים בנוגע אליה, אבל זהו.
שנה טובה!